Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2007 23:21 - Европарламентът легализира интернет-пиратството за лични нужди
Автор: nio Категория: Новини   
Прочетен: 8749 Коментари: 22 Гласове:
0

Последна промяна: 25.04.2007 23:21


По информация на БТВ от тази вечер:

Пиратството с некомерсиална цел няма да е престъпление в Европейския съюз. Това гласува днес Европарламентът.

 

Депутатите в Страсбург приеха на първо четене директива, която задължи държавите-членки да третират по еднакъв начин престъпленията срещу авторските права. Така в случаите на нарушаване на авторски права за лични цели, няма да се търси наказателна отговорност от нарушителите.

За сметка на това, когато пиратите печелят пари от копиране и разпространение на защитени продукти в Интернет, те ще бъдат наказвани с глоби до 300 000 евро и лишаване от свобода до 4 години.

Предстои освен Европарламента, законодателството да одобри и Европейският съвет, за бъде окончателно декриминализирано домашното пиратство в Европа.

 

Все пак не ми стана ясно дали торенттракерите ще минат под графа „некомерсиална цел” или ще влезат в групата която ще се преследва.




Гласувай:
0



1. kassandra - Аз съм от пиратите и мога да кажа&...
26.04.2007 11:46
Аз съм от пиратите и мога да кажа"Пират това звучи гордо!:)"
Все пак тези глупости със спирането на сайтове си беше една долна порнографска история-поне за мен:)
Успешен ден!
Е понякога има и умни хора:)
цитирай
2. sis - :):):)
26.04.2007 12:51
ЗА - даването "за без пари" е доста интересно понятие :P
Нема безплатен обяд ей!
Вирусите му е майката...
В САЩ поне...това са ми споделяли хората..., човека ми казва: "по-добре да дам пари на децата да си кипят дисковете, вместо...вече за 3-ти път да плащам да им оправят компютрите....излиза по-скъпо..."
Ама..докато наште компании почнат да плащат на специалисти да им правят вируси....ще мине доста време.
после...ще има хора...да произвеждат антивирусни...и така...
цитирай
3. copycat - ---
26.04.2007 16:47
Защо да не минат? След като Еврокомисията реши че може да се меси в пазара на мобилни услуги по възможно най-грубия начин, защо да не решат, че печалбите от реклама нямат нищо общо със съдържавнието на сайта.

До сега аз смислено решение от страна на ЕС не съм чувала, но пък има колкото си искаш недомислици и заобиколки на миханизмите на свободния пазар, които въпреки привидно смислените си доводи, водят до такива бизнес блата като Еърбъз.
цитирай
4. nio - Сис, за 7 години, два пъти съм хващал ...
26.04.2007 18:14
Сис,за 7 години,два пъти съм хващал вирус и то поради мои грешки.
Не виждам да са заплаха като и антивирусните се свалят от торент-тракерите:-))
А компютъра си го оправям сам.Ами и на половината приятели и роднини безплатно-за чест и слава:-))
цитирай
5. nio - copycat, това е много дълга тема. ...
26.04.2007 18:20
copycat,това е много дълга тема.Един приятел от САЩ/икономист/ казваше,че ЕС е икономическа крепост и няма нищо общо със свободния пазар.Лесно му е щото не живее в България.Ние пък направо сме железобетонен бункер.:-))

В САЩ обаче държавата не взима страна в частно-правни отношения,както е със полицейската акция срещу тракерите.Там фирмите си водят хиляди дела за авторските права./така както и трябва да бъде/Е това е либерално решение на въпроса.Другото също е държавна намеса на пазара.
цитирай
6. sis - Нио,
27.04.2007 10:42
съгласна съм, че ти си оправяш компа. Знам, че има и много други, които си оправят компа сами или с помоща на приятели. Но...ако сме тръгнали...на запад...вече няма да се обичаме толкова, приятелите ни ще са по-малко или...времето ще ни е по-скъпо...и АЗ например не мога да си оправя сама компа, ако ми се лепне вирус...
..аве...не съм за тая тема..ама не знам защо се набърках....
Хубав ден :):):):):):):)
цитирай
7. monologa - и на мен ми стана интересно,
27.04.2007 18:01
като чух това по новините. Още по- интерсно ми е откъде сега ще си съберат приходи, като това се легализира???

Но все пак нещо положително. Не може да не се отбележи!
цитирай
8. copycat - ---
02.05.2007 13:02
Да, може би на Европа й е време за малко повече доверие в пазара и значително по-малко намеса на държавата.

Едва ли ще стане скоро, след като в почти цяла Европа смятат, че липсата на държавни предпиятия е опасна за "социалния модел".
цитирай
9. nio - copycat, за съжаление си права. ...
02.05.2007 22:53
copycat,за съжаление си права.Много червени кратуни има в ЕС.Все пак нещата леко по леко се местят в правилна посока.Е не толкова бързо колкото на мене ми се иска:-)

Просто света се промени и конкуренцията не е като през 80те години.Пазара е война и ако ЕС иска да е конкурентноспособен,ще трябва да промени доста неща и да престане да харчи парите на данакоплатците по разни сициални програми.
цитирай
10. deninosht - !!!:)
03.05.2007 10:10
не ми стана ясно...
......................................

ЩЕ ПОЖИВЕЕМ-
ЩЕ РАЗБЕРЕМ...
цитирай
11. nio - Съвсем правилно. Ще поживеем и. . . И ...
03.05.2007 13:59
Съвсем правилно.
Ще поживеем и...
И не се знае дали ще сме живи да видим:-)

В началото на прехода изглеждаше че пазарната икономика е ей тука под носа ни,а още сме в блатото.
цитирай
12. venercheto - wake up, nIo
04.05.2007 01:57
че The Matrix has you отвсекаде, като гледам.

да престане да харчи Европарламента за социални програми ли? да зарежем немощните на произвола на съдбата и да се превърнем в една прекрасна, мирна и почитаща човешките права държава като САЩ?

ама какво се ядосвам, бе. хора, за които парица е царица винаги ше има в изобилие. само да те светна, че те обикновено не са по-щастливи от най-изпадналия клошар.
цитирай
13. nio - Ех тия хамериканци, живи да ги оп...
04.05.2007 03:11
Ех тия хамериканци,живи да ги оплачеш:-))
Не знам защо обаче има изтичане на специалисти в посока САЩ а не обратно за EC:-)
цитирай
14. venercheto - а, едва ли не знаеш,
04.05.2007 12:30
ама всяка империя рано или късно се руши. а в днешно време тва става скоростно. дали ще ги оплакваме живи зависи от гледната точка. аз бих ги- ако ми беше жал за тях. ама не ми е.
цитирай
15. nio - Ами да:-) Скоростно и безславно ...
04.05.2007 22:35
Ами да:-)
Скоростно и безславно се сгромоляса една империя,част от която бяхме и ние.
Сега по тоя път се е запътила т.н. "социална държава" от Кенсиански тип.Всевластната Кенсианска държава ще последва държавата на плановата икономика поради същата причина-НЕФЕКТИВНОСТ.
Кавичките пък са защото не виждам нищо "социално" от това да се взима от работните,учените и предприемчивите и да се раздава на мързеливите и неуките.
Не виждам и нищо социално в това безотговорно да направиш 10 деца и да разчиташ да живеят на гърба на данакоплатците.Не че има нещо лошо в децата.Има лошо в това да не поемеш своята отговорност и да я прехвърлиш на другите.
цитирай
16. venercheto - на никoй не му харесват тия хора
05.05.2007 14:57
но ако няма грижа за децата им- не че сега е много добра, но я има- да им се даде образование и различен светоглед, какъв шанс имат, мислиш, да станат по-различни от родителите си? то даже е икономически изгодно да се инвестира в такива деца ;) един ден като пораснат, няма и те да родят десетина мъници и да ги оставят да умират от глад, ами с образованието и културата, която държавата им е дала, ше станат компютърни специалисти примерно. като стотиците хиляди индийци, които са на бачкане в Европа и Щатите сега. ;)


а за империите- имах предвид Бритaнската Империя, която се разпадна началото на миналия век, за да отстъпи щафетата на уродливото си детенце. естествено, не може да се отрече икономическото им водачество, но колкото до ефективността, тя не се постига само с алчност и бизнес усет. както Бритaния разбра за своя сметка, че без грижа за човека не се върви напред, така и Щатите ше го разберат. и тва ше е скоро :)
цитирай
17. nio - venercheto, това за което пишеш са ...
05.05.2007 15:29
venercheto,това за което пишеш са темите от блога ми и ми е много приятно да дискутирам върху тях.
Много е дълго обаче за писане.Отделно ще трябва и да се повтарям.

Човек който живее на готово,никога не се научава да се бори и да е конкурентно способен.Освен това думичката "помощ" предполага доброволност.Не мислиш ли:-)

Ако някой поиска помощ от мене,аз имам право да преценя и да му помогна или не.Когато някой като държавата те ПРИНУДИ чрез репресивния си апарат да дадеш на някого,това не е ПОМОЩ.Това е полицейщина.
Има хиляди начини на помощ но е дълга тема.А за Индия прочети как държавата "помага":-)

И примера ти с САЩ и Англия не е на място.Англия е най-либералната и най-близка с американския либерализъм в ЕС.За разлика от Франция и Германия.Не знам щатите кога ще го разберат,но можеш да прочетеш нещо за Лисабонската стратегия.Там са написани мерки за повишаване на конкурентноста на ЕС и те са точно обратните на това за което пишеш ти.Пък и дори да следи човек новините ще види,че постоянно има движение в посока либерализиране.Отваря се трудовия пазар,намаляват се данъци и мита/т.е парите дето се раздават на мързеливите неграмотници/падат ограничения за придвижване на капитали.
ЕС е условно разделен на два лагера.Франция и Германия и Англия и Ирландия.В Гелмания дойде Меркел а във Франция вероятно Саркози ще е президент.Ккаво да пиша повече:-)
цитирай
18. venercheto - ами нищо, по-добре ;)
05.05.2007 20:48
след като си говорим за американски либерализъм.. мноо-го погрешно тълкуване на светоусещането, че парица е царица, да знаеш от мен ;)

а за Индия си прав- още докато го пишех, подозирах че давам лош пример за помагаща държава :) важното е, че стотиците им хиляди специалисти са имали възможност да получат добро образование..
ти явно живееш с впечатлението, nIo, че парите дадени за социални нужди, са загубени пари. в същото време това е единствения начин да се даде шанс на стотици хиляди да надскочат средата си, единствения начин да се поддържа стабилна, мирна и просперираща държава. да давам ли за пример Скандинавските страни, които живеят в практически комунизъм, а с чийто стандарт на живот не знам кой друг може да се похвали..?

безогледното трупане на капитал никога не е водело до нищо добро- и трайно :)
цитирай
19. nio - venercheto, казах ти че тоя разг...
05.05.2007 21:51
venercheto,казах ти че тоя разговор съм го водил десетки пъти.Тая басня за скандинавските държави,също съм я слушал.Ако не те мързи поразрови се някъде из блога ми.
Това че скандинавските страни си имат някакъв "комунизъм" е вярно,но че мерило за "просперираща държава" е само в главите на левичарската пропаганда.
За тая работа си има статистики които излизат всяка година.Отиваш в сайта на Херитидж и гледаш къде по статистиките са САЩ,Англия и Ирландия и къде са скандинавските страни.
А в социалната сфера не могат да се мерят с 52% преразпределение което има Франция например.

Какво значи парите са всичко?
Това са някакви бабешки приказки.
Аз казвам че без бърз икономически растеж всички ще сме във блатото.Как и от какво зависи икономическия растеж,можеж да прочетеш и в блога ми и на много места.
Такива "термини" като "безогледно трупане на капитал" стават само за реч пред кварталната ППО на БКП:-)

Безогледно е трупането в буркани или под дюшека:-)

Един модерен завод се строи с мноооого натрупани капитали.Магистрала,пристанище,електроцентрала,летище и какво ли не се строят все с капители които някой някъде е натрупал.

Без модерни пътища,заводи и без капитали в икономиката сме обречени да живеем в мизерията а младите да напускат и да работят там където някой е трупал поколения наред.

И държавата не "дава",защото нищо не произвежда.Тя само взима от работещите и раздава според приумиците на властимащите.В прехода тръгнахме с други държави,на които сега им духаме прахоляка.Тук комунистите се хвалеха,че сме избегнали "шока" на Балцерович в Полша и че сме имали преход "с човешко лице".Тоя преход ни доведе до 3000 лв за долар и Виденовата зима,а къде по пътя са поляците,няма да обяснявам.

И освен че държавата изземвайки,намалява темпа на растеж има редица изкривявания.Власта на бюрократа води до корупция и неефективност.
Та на мене левичарските басни са ми познати,но те не вършат работа и не отговарят на въпроса:"Как най-бързо да излезем от блатото".
цитирай
20. venercheto - хех :)
06.05.2007 19:28
ти може да си ги слушал басните за скандинавските държави, а аз съм видяла с очите си какво е. нали сме съгласни, че второто се брои ? :)
и какво, какво за социалното разпределение на франция, че нещо не дочух? ;)
колкото до левичарството- are стигa с тва черно и бело, че тъкмо си помислих, че може да се дискутира с теб наистина.
аз се имам за човек със сърце, а ако въобще ще се причислявам към някакъв цвят, то ще е към зеления, вервай ми ;)

тъй че...нема смисъл повече да коментираме. не ми е интересно вече.

цитирай
21. nio - Ами иди и виж как е и в Америка:-) Не ...
06.05.2007 20:28
Ами иди и виж как е и в Америка:-)
Не съм чул американците масово да мигрират за скандинавските страни:-)
Ти питала ли си скандинавците дали им е много кеф с техните пари да се издържат емигранти и мързеливи неграмотници:-)

Когато се води някаква дискусия,трябва да има някаква отправна точка.За мене отправна е статистиката.Математиката не лъже.Ако има разлика от твоите предположения и това което показва калкулатора,най-вероятно калкулатора не е сбъркал:-)

Та за Франция.
Има голям процент на преразпрезеление-52%-т.е. заделя повече от 10% повече от нас за социални нужди.За сметка на това има само 2% растеж на БВП.Ако нещо ти говори това.

А "зелените" са леви.Точка.
Не е въпроса ти да се причисляваш към някакъв цвят.Самите идеи са разделени по няколко признака и са общоприети.Няма отношение към това кой за какъв се определя.

цитирай
22. анонимен - Смешка
09.05.2007 23:57
Това: ..."безогледно трупане на капитал..." ме разсмя.
Винаги съм се чудил на хората, които отказват да разберат същността на парите.
Вероятно, те не са чели друго, освен дефинициите от марксизма. За компенсация някои са прочели и нещичко от Кейнс, и се приравняват към масата негови европейски последователи.
Както се казва:" Нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили"
Но поколенията се сменят!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2137099
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031