Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2007 08:34 - Магарето което е жираф,но по-различен
Автор: nio Категория: Политика   
Прочетен: 12726 Коментари: 32 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

17 години народа кълве като шаран на бастун.Обещания,програми,нови партии,Гурута ,водачи и Фюрери.Толкова ли сме тъпи,нямаме избор,или хората които ни лъжат на всички избори са такива „майстори”?

 

Демокрацията и свободния избор имат и лоша страна.Трябва да избираш.Друго си беше като партията беше една и „избора” се състоеше да идеш проформа до урната.Сега имаме партии и партийки,че чак износ можем да правим.Заедно с възможноста за избор,дойде възможноста да се излъжем.Как и по какъв начин става това?

Техниките са от откровенна лъжа до сложни схеми и дрънкане на тънки струни като страх за бъдещето,родолюбие или плашене с Кумчо Вълчо и Баба Меца.Честа техника е изкривяване на понятията.За да не почвам като политиците,ще се опитам да драсна някои определения.

 

Измамник е човек който кара другите да виждат,чуват и чувстват неща които не съществуват.

 

Разликата между илюзиониста и измамника е че първия го прави за удоволствие на тълпата,а втория за да извлече някаква изгода от нея.

 

За илюстрация можем да си представим човек застанал пред,клетка с магаре на която се кипри надпис „Жираф”.Човека обяснява на публиката че това е жираф,но малко по-особенен.Малкото пък здравомислещи са атакувани с обвинения че са слепи,глухи или че са против народа и предават интереса на нацията свързан с традиционно българската порода жирафи.

 

Може би на някой му се струва,че примера ми е пресилен!?

Магарето обикновенно се свързва с магариите.През целия преход търпим на собствения си гръб магарии скрити зад фалшива табела.Табелите се сменяха,магаретиите се сменяха,но магаретата които ги вършеха си оставаха същите „стари муцуни”.

 

Жирафът пък е животно,което не е характерно за страната ни и поради това е слабо познато.Трудно е да убедиш някого че магарето е прасе или гъска.За жирафа обаче лесно приемаме твърдението на шопа:

”Е пъ те такова животно нема”.

 

Нямам намерение да пиша „чаршафи”.

Ще спомена как в началото на прехода,други подобни на нас направиха бърз завой по посока на капитализма и пазарната икономика.Полша имаше своята „шокова терапия”,въпреки че Балцерович за един кратък период от време,беше „най-мразения човек в държавата”.

 

Студената северна Естония имаше за министър-председател,  младия историк Март Лаар.За двата си мандата,той проведе редица реформи и превърна страната си в Балтийски Тигър.Скептиците от розово-червената европейска левица,обявиха предсрочно „фалита” на малката държава,след въвеждането на плоския данък.Естония обаче не само не „фалира”,а реализира рекорден икономически растеж.Като следствие от това и други държави в преход приеха на „въоръжение” идеите на Милтън Фридман и плоския данък.

 

Какво правехме тогава ние?

Червеното магаре се мъчеше да се пребоядиса,докато другите му биха шута и в клетката поставиха истински жираф.И тогава почна гореописаната история,как ние сме по-различни,как нашето магаре е също жираф но по-особенен.Не липсваха и заплахите и обидите към дръзналите да гледат към западната зоологическа градина.

 

Докато другите трошаха червените окови,запращайки ги за винаги в историята,ние се хвалехме,че при нас прехода е без сътресения и с „човешко лице”.Шоковата терапия за броени месеци истреля Полша далече пред нас по-пътя на гадния капитализъм.Ние се помъчихме да запазим цените и преживяхме,купоните,Лукановата зима и „За бога братя не купувайте!”.По-късно пак заради „народа” и „човешкото лице” на прехода,сътворихме огромната боядисана магаретия с „масовата” приватизация и РМДтата.Къде стигнахме е видно и без очила.

 

Накратко и за една друга пропагандна техника,” Straw man” /плашило,чучело/.

Като термин от реториката, “плашилото” описва гледна точка, която е създадена, за да бъде лесно опровергана; създателят на аргумента на “плашилото” не отразява внимателно най-добрите аргументи на опонента, а вместо това ги заобикаля или изкривява с цел да представи гледната точка на опонентите като слаба, смешна или страшна./като „зиналата паст на на свободния капитализъм”/

 

Казано по друг начин,когато аргументите олекват,а политиката изисква да се оправдаят лъжите,грабежа и популизма,се „спретва” едно безгласно чучело,приписват му се характеристиките на опонента и се рита,блъска и плюе,докато се разпертушини.

 

За пример ще се върна на приватизацията.След първите действия по приватизацията с „човешко лице”,лъсна грабежа,шуробаджанащината и корупцията на всички нива.Все привидно неуборими факти.Да ама не.

 

Политиците сътвориха едно Плашило,нарекоха го „свободен пазар” и го обвиниха за мизерията на народа.Пазарната приватизация обаче не е „под масата”.Тя се прави на борсата пред очите на всички.

 

Някой може да си помисли че на народа всичко това му е ясно.Достатъчно е да се вслушаме в коментарите към някое политическо предаване.Мене също ме учудва невежеството на тези които обвиняват пазара и „загниващия капитализъм” в разрушаването на „космическата” ни икономика.Оная същата,която едни свестни гуменки не можа да сътвори,но пък произвеждаше цели два модела сватбени бели обувки,за да имат жените избор.

 

Не претендирам за изчерпателност на методите и примерите.Няма начин да се изброят всички лъжи,но общите методи са едни и същи.

Едно си баба знае,едно си бае.

Или може би,”Не е луд тоя,дето яде баницата”.



Тагове:   жираф,   Магарето,


Гласувай:
0



1. leftismer - Съгласен съм...
21.02.2007 09:46
... обаче някак не мога да се сетя за оная чиста капиталистическа душа, която може да нии избави от пост-комунистическите ни мъки. А може би тази душа сме самите ние???
цитирай
2. teodor - Възможно ли е поне малко да си помогнем сами ?
21.02.2007 10:03
Според мен дискусията в парламента по закона за евроизборите за пореден път доказва пълната безпомощност на обикновения български гражданин да влияе на политическата обстановка в собствената си страна. Благодарение на съществуващите изборни закони, измислени и налагани от окупиралите властта т.н. политически партии, намърдалите се във властта всъщност определят кой да бъде избран и това, при сега съществуващите закони, ще се повтаря до безкрай.
Практиката показа обаче, че няма нормален начин да се отървем от тази наричаща себе си ”политически елит” самовъзпроедвеждаща се престъпна прослойка в българското общество.
Не ми се иска всичко да става „отвън”, но и не предлагам революционни действия и затова си задавам въпроса:

Възможно ли е да се предизвика референдум, чрез който радикално да се промени порочната система на гласуване за партийни листи ?

Тук трябва да се избегнат палиативните предложения, които партиите уж дискутират, когато се повдигне тази тема.
В един референдум, ако има кой да го предизвика, българските граждани трябва да отговорят ясно на два въпроса, след което да се установи практика, при която:
1. Всички избори са мажоритарни в равностойни избирателни райони.
2. Право на глас имат тези, които понасят последиците от гласуването, т.е. тези които живеят и/или работят постоянно в тези избирателни райони.

Последното всъщност означава, че поемат отговорността за това, което ще се случва след изборите.

Теодор Гераков
цитирай
3. dedal27 - Магарето което е жираф,но по-различен
21.02.2007 10:13
,”Не е луд тоя,дето яде баницата”.
А ТОЗИ КОИТО МУ Я ДАВА !



Да не търсим кой кога за какво ни е виновен. Тези от които сме недоволни, нали ние ги избираме и им даваме власт.



Затова предлагам ДА СИ НАПРАВИМ ВИРТУАЛЕН ПАРЛАМЕНТ



Събирам идеи по въпросите : защо?, как?, кога ?, къде ? с какви технически средства ? КАК ЩЕ РАБОТИ И КАКВO ?

цитирай
4. sis - Нио,
21.02.2007 10:29
Ок. Всчико, което казваш е така. И кво прайм?

Идеята на Теодор е много хубава. Но можем ли да предизвикаме референдум. Може ли обществото ни да се мобилизира и да работи безвъзмездно за бъдещето си. И това общество - ще е без медиина подкрепа, защото виждаме медиите какво правят. Можем да пробваме. Блога е едно място от където могат да тръгнат подписките. По закон мисля, че трябваха 100 хил. подписа, внасят се, и сега е момента да го приемат - преди изборите за евродепотати. Аз още съм малко обидена, че никой не ме пита искам ли да влизам в ЕС. А другите страни ги питаха, доколкото си спомням.
цитирай
5. nio - leftismer, не знам кой може &quo...
21.02.2007 10:43
leftismer,не знам кой може "да ни избави".
Трябва подобно на евреите да си извървим пътя в пустинята докато не остане жив който е роден в робство.Манталитета най-трудно се пречупва.Просто измамниците печелят предимно от манталитета.
цитирай
6. leftismer - Все повече се замислям за идеята за референдум...
21.02.2007 10:48
... що пък да не пробваме???
цитирай
7. nio - Теодоре, темата която засягаш е ...
21.02.2007 10:49
Теодоре,темата която засягаш е много дълга за дискусия в един коментар.Това по принцип е разговор за олигархичния модел.

Само за пример и размисъл.
Бат Бойко прави партия.Хората ли търси или събира първо местните олигарси/примерно кметовете/?
Това е модела наложен от политиците.Аз виждам изход в ограничаване влиянието на политиците и бюрократите в живота на хората.Колкото по-малко влияние имат върху съдбините ни,толкова по-малко ще могат да влиаят на избора на хората.
цитирай
8. nio - sis, какво ще направи един рефер...
21.02.2007 11:04
sis,какво ще направи един референдум?
Ще ни оправи една-две кривици.
Ами ние сме толкова криви и сбъркани,че чак на фльонга сме се завързали:-))
Не може всичко да се решава на площада и от племенния съвет/референдум/.Става за някои определени въпроси.

Има и някои особености.
Представи си си че има референдум за данъците.
Ами по-малко от 1/3 пълнят бюджета.Какво би се случило?Диктатура на мнозинството.
Всички пенсионери отиват да гласуват с обещания за повишение на пенсиите и адиос икономика:-))

Хората са го измислили мнооого отдавна.Бащите на демокрацията са предвидили неотменими права,заковани с конституция.В България закони обезмислят конституционни текстове.
Виждаш ли че сме "сбъркани" от всякъде.

За илюстрация.
Закон обезмисля неприкосновеноста на частната собственост.Изземват се права записани в конституцията.Наскоро иконописец застреля крадец.По закона ще го осъдят вероятно."Гражданското общество" ще си мълчи като...
Такситата нарушиха куп права на гражданите блокирайки София."Гражданската позиция" се изрази в евтин PR на някои медии.
За сметка на това "гражданското общество" е особенно активно когато става въпрос да се вземе от единия и да се даде на другия.

Въобще трябва основен ремонт на конституцията и законите и мноого прочистване на мозъчните тъкани от разни червени натрупвания:-))
цитирай
9. artanis - нова конституция
21.02.2007 11:17
Смятам, че нова конституция е добър начин да се започне.

Но има и резервен вариянт.

Така или иначе нова конституция (де факто) ще има в по-дългосрочен план (освен ако няма някое сериозно сътресение) когато има нова европейска конституция.

Единственият проблем е ЕС да не залита твърде много към разни преразпределения.

поздрави:
цитирай
10. nakom - Nio май съвсем започна да ти се размива
21.02.2007 12:54
представата за враг ;-).
цитирай
11. nio - Накоме, аз нямам ЛИЧЕН враг. Няма ...
21.02.2007 14:57
Накоме,аз нямам ЛИЧЕН враг.
Няма нищо ЛИЧНО да пишеш в защита на умните,учените и работливите:-)))
цитирай
12. nio - artanis, ЕС няма как да не се пром...
21.02.2007 15:18
artanis,ЕС няма как да не се промени.Световната икономика не е като преди 20год.

Пък и ЕС не е еднороден като икономическа политика.Много е важно към кой от двата центъра ще се присъединим.Английски модел и примера на Балтийските Тигри могат да ни измъкнат от блатото.
Въпроса е нашите управляващи на къде ще насочат пробитата гемия.:-)))
цитирай
13. sis - Нио,
21.02.2007 15:30
казваш че трябва да се направи радикална промяна в законодателството и най-вече в Конституцията. Добре.
Има един проблем обаче и той е както в малкото предприятие, така и в най-голямата корпорация или държавата например. МОТИВАЦИЯ!!!
Нашите управляващи нямат мотивация да се оправят нещата. Те искат да си теглят ДДС-то. Да си строят вили по морето и в планината. И си го правят. Да взимат рушвети т.н.
Няма да забравя панаирите с депутатите на НДСВ - за апартаментчетата. Смешници. Тия хора не са си оправили собствения бюджет и нямали жилище, а пък ние сме ги оставили милиони да управляват.
Трябва тотално да се смени властта. Но..и да се смени няма гаранция, че другите ще са по-умни. Всичко ръждясва.
Трябва да се налапат достатъчно. Да видят парите, да видят какво е култура, поведение и ще започнат да гледат по-далеч от носовете си. Идеята за референдума, и за промяна в избирателната система мисля, че ще помогне, защото тогава ще са по-съвестни и ще са по-мотивирани да робатят.
цитирай
14. artanis - nio,
21.02.2007 16:15
Говорех за конституция, която регламентира точно и ясно какво е човекът (ражда се свободен и т.н.), какво е частна собственост (неприкосновена), какво е свобода на изразяване (по аналогия с 1вото тълкуване известно още като първата поправка или да имам право публично да изгоря българското знаме, не че ми е притрябвало да го правя). Това няма общо със световната икономика в момента.

За управляващите: Те, както винаги ще чакат докато гемията започне да потъва, след което ще си вземат парите и ще отидат в Щатите да карат тирове в Чикаго, а техните колеги от ДС ще поемат щафетата.
цитирай
15. sis - Аз пък
21.02.2007 16:39
току що прочетох, че гражданите на България нямат право да инициират референдум. Знаех, че трябват 100 000 подписа, някой ми го е казал, и аз каквато съм си доверчива.
Ей сега, ми стана тъпо.
цитирай
16. leftismer - А как точно се инициира...
21.02.2007 18:07
... референдум???
цитирай
17. nio - artanis, прав си абсолютно. Сво...
21.02.2007 18:52
artanis,прав си абсолютно.
Свободата не е само лична.Неприкосновеноста на частната собственост е и икономическа свобода.
Липсата на свобода води до неконкурентноспособност и това е връзката със световната икономика.
Всъщност натиска за икономическа свобода не е от площада а от глобалната икономика.
Малко объркано го написах,но предполагам си го разбрал.

Сещам се в началото на прехода имахме все още фиксирани цени а по улиците се продаваше порно на килограм.:-)))Имахме свободата да псуваме комунистите и да правим протести,а всичко почти беше още държавно.Време като изкарано от странен абсурден сън:-))Купоните 1990г и Лукановата зима.
цитирай
18. nio - sis е права. В сегашния Закон за д...
21.02.2007 19:02
sis е права.
В сегашния Закон за допитване до народа предложение до Народното събрание за произвеждане на национален референдум могат да правят не по-малко от една четвърт от общия брой на народните представители, Министерският съвет и Президента на Републиката.

Народа просто липсва:-)))

Това не е нормално положение.Аз по принцип не съм много привърженик на такива мероприятия докато няма заковани със закон "неотменими права" за които пише artanis.
Не съм въодушевен пенсионерите,циганите и рейсовете от Турция да решават бъдещето ми.Винаги без законово определени "неотменими права" има възможност от диктатура на мнозинството.
Примерно един референдум за национализация.Пенсионерите подмамени заради пенсиите и безплатните лекарства,циганите купени,рейсовете под строй след ДПС.
Е това е вариянта който много ме притеснява.
цитирай
19. nakom - де ги тях бе нио
21.02.2007 20:01
аз в тая държава познавам единици такива хора.е хубаво че все пак има кой да ги защитава ама те никак не се чувстват прецакани.даже добре си се справят.тия които имат нужда от защита никак не се справят добре
цитирай
20. nio - Накоме и аз познавам умни работливи ...
21.02.2007 20:42
Накоме и аз познавам умни работливи и предприемчиви хора които добре се справят въпреки държавата.
Не познавам такива от тях които да не знаят колко им прибира държавата и не се чувстват прeебани от това.

Добре се чувстват само чиновници на партийноизбираема държавна службичка с възможност за доработване с използване на власта дадена им от държавата.Я за акт 16,я за някое разрешително.Много ясно че такива се имат за умни и преуспели,а и нямат никаква полза от намаляване на златоносната си власт.
цитирай
21. thesting - Идеята за референдум за промяна на ...
22.02.2007 00:05
Идеята за референдум за промяна на избирателната система е доста нездравословна в контекста на българската реалност... Младите и хората на средна възраст масово ще пасуват - "кво ми пука как се избират политиците като така или иначе всички са маскари и няма да гласувам?" - още отсега си го представям това. Твърдите електорати ще гласуват каквото каже партията-майка, а за нея листите са къде-къде по-добър вариант от това да се гласува за личности - все пак един неграмотен човек трудно ще се справи да напише имената на "правилните" кандидати. И понеже основно ще гласуват твърдите електорати, тук не можем да пробием.

По-скоро ще има надежда, ако гласуването стане задължително, ако не греша в Австралия е така. Тогава като трябва да гласуваш си завличаш задника до избирателната секция и гласуваш все пак за някого, а ако си толкова сърдит пускаш празна бюлетина - това е за тези, чиито "свободи" ще бъдат "нарушени". Може би има голям шанс да се гласува за хора, различни от вота на пенсионери/туристи (поне от елементарно самоуважение). Но отново, за да стигнем до такъв момент, трябва да се иницира от някъде тази промяна, а няма воля за това.
цитирай
22. raraavis - :)
22.02.2007 03:21
Ето ги магаретата, пардон, жирафите, чудно, nio )
Съвсем кратко коментирам.
Да, не можеше, и няма начин този т.нар. преход у нас да не е така протяжен и безплоден.
И според мен въпросът не е единствено в неясните (и объркани) икономически мерки.
А най-вече в неясното мислене и пълното нежелание да се възприеме 'свободата' и отговорността.
И няма чудно. Свободни хора няма. И не е имало.
Мислещите - рядко, вярващите - безчет. Вярващите, не в смисъл на Вяра, а на доверчивост и стадно чувство.
Не разбирам твърде от икономика, както се разбра от по-предишен постинг..))
Но пък помня, че баба ми преживя всичкия социализъм - преходи, развит, пък по-развит социализъм, пък все по и още по-най-развит.. Крепеше я ей това:
"Ще си отидат, няма начин да не си отидат. Като изядат всичко и като им свършат лъжите, ще си отидат".

Каквото можаха, изядоха, обаче лъжите не свършват.. ) ей това е бедата. )
цитирай
23. nio - raraavis, кога сме били свободни ...
22.02.2007 11:16
raraavis,кога сме били свободни през историята си?
Въпреки всичко съм оптимист че стадните колективистични теории и политики,ще бъдят изхвърлени.За съжаление трябва време.
Социализма във всичките си видове звучи примамливо и това е причината да властва почти един век в Европа.Дошло е време поради своята неефективност да остане в историята.

А робството започва от робите.В библията египтяните са съжалявали за храната и сигурноста която е осигурявал фараона.
Виж няколко интересни реда
http://oshte.info/democracy/01authors/marinov2/marinov51.htm
Това е много интересна тема.
Маркс е разчитал "че роба ще строши оковите",защото според него главната цел на роба е свободата му.Тъй като "световната пролетарска революция" нещо се забавила по завоите,а благодарение на Форд,работниците имали и собствени автомобили,Ленин ревизира Маркс в "Империализма послледен стадий на загниващия капитализъм".Там той обвинява западния пролетарият че се е продал на капиталистите и променя борбата пролетарий-капитал на империализъм-социализъм.Т.е. дава началото на изграждане на желязната завеса.
Сега много от левите идеологии преповтарят постулатите на Ленин,като премълчават първоизточника им.
В икономиката е подобно положението.Леко ревизиран Марксизъм без споменаване на първоизточника.Но за да го разбере човек трябва мнооого четене на скучните първоизточници.

И понеже много малко хора биха го направили,идват измамниците които боядисват магарето пробутвайки ни го за жираф.:-))
Щото просто не сме си направили труда да се поровим и проверим какво животно е това жирафа.
цитирай
24. raraavis - :) правилно
23.02.2007 02:04
:)) nio, силно се съмнявам, че който и да е би могъл да ме убеди в жирафството на дори и най-дълговратото магаре..)
Връщам темата към смисъла на заглавието - за стадната заблуда и агнешката вяра.

Самата аз преживях чавдарство, пионерство, комсомолство, после 2 семестъра история на БКП (бълг. комунистическа партия:))),
после политическа икономия, после марксизъм-ленинизъм, маркс-ленинска естетика, научен комунизъм, че и държавен изпит по научен комунизъм - венец на подготовката ми за живота:))

Подковаваха ме ужким цял живот, а нямало е нищо по-забавно за мен и семейството ми от тези дисциплини.. като виц, като най-великата смешка, накрая като подигравка с всички нас.
И как да не е. Тези всичките 'науки' бяха, и са, съвсем в периферията на заниманията, интересите, професията ми и тн.. И ми загубиха толкова време, че чак не е истина..
Загубиха времето на половината народ.
Ей с какви глупости ни пълниха главите, като се започне от:
петилетката за 2 години, преизпълнени планове, сапун 'Чайка' - по добър от 'палмолив', тъкачка-хилядомашинничка (тъче, та се къса, а платове няма), Кока-кола опиат,
та се стигне до:
социалистически реализъм в изкуството, скулптурите на селянки-текезесарки, с диреци вместо крака - убеждаваха ни, че са по-гениални от самия Давид, романа "Майка" и "Разораната целина", джазът - упадъчна музика, 'Масовата култура', забрана да се чете "По-пътя" на Керуак и всякакви подобни тинтири-минтири ...
Ще дам линк към писаниците си по темата, веднага щом излязат, там по-подробно съм разказвала и разсъждавала..

И се връщам пак. В мисленето е цялата работа. В собственото мислене. И сам да прецени човек кое какво е. Преценката пък идва от натрупването. А най-отпред, и най-важното е свободата. Свободата да избере какво да натрупа, какво да мисли и в какво /и дали/ да вярва.

Лично аз не спирам да се удивлявам.:)
Чета Още.инфо.
За свободата пък ще пусна ей сега постинг.)
цитирай
25. nio - Абе те и на мене ми загубиха времето, ...
23.02.2007 02:42
Абе те и на мене ми загубиха времето,пък и имах още 4 тъпотии отгоре/общо 9 предмета/.Сега обаче имам с какво да сравнявам.
Като няма с какво да се сравнява,пълнят ти главата с глупости и гарнират с "така е в ЕС".
Ама кой казва че няма комунисти/боядисани като социалисти/ в ЕС?
В ЕС само Германия,Франция и Италия ли са?
Къде са Англия и Ирландия/писах вече за това/.
Ето ти боядисаното магаре:-))))

Ами голямото плашило на Маркс за "присъщите за капитализма кризи"?
Кризите са вследствие изкривявания от протекционистична политика.
Маркс ползва чучулото за да обоснове тезата за "пазара като източник на всички беди" и нуждата от планова икономика и тоталитарна държава.
Кейнс и подръжниците ползват чучулото пък за доказване че пазара е опасен звяр и държавата трябва да се меси постоянно за да го държи арестуван до стената.

Е ти да виждаш някаква особенна разлика?
Проблема е че като четеш нещо едностранно,то ти звучи логично и правилно./както на мене ми е звучал Маркс/.А защо "десните" не са направили достояние на хората и другата гледна точка....това е друг въпрос.
цитирай
26. nio - Анонимен, съжалявам но в моя блог се ...
25.02.2007 00:36
Анонимен,съжалявам но в моя блог се пише само на кирилица.
Чатърицата я трия.
Дори да нямаш инстлирана на компа,има преводачи.
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Другото е мързел и неуважение.

цитирай
27. анонимен - бетър дед, тан ред ми се струва ...
25.02.2007 18:07
бетър дед,тан ред
ми се струва доста несъстоятелно.

по добре червен отколкото тъп
цитирай
28. nio - lydol, щом така ти харесва. Хуба...
25.02.2007 20:58
lydol,щом така ти харесва.Хубавото на демокрацията е че всеки си има право на мнение,без за това да стане за храна на прасетата:-))
цитирай
29. анонимен - МАГАРЕТО СИ Е МАГАРЕ,
27.02.2007 00:12
ами, когато човек се прави на магаре в името на магарийте ли ...как да наречем това тогава?
Лека вечер!
цитирай
30. nio - Ами то си има и кръстоски между човек ...
27.02.2007 01:15
Ами то си има и кръстоски между човек и магаре:-)))
цитирай
31. korupciqvidin - Мисля, че авторът има друго пред...
11.03.2007 23:57
Мисля, че авторът има друго предвид. Възможността да действаш свободно - икономически , е повече от всичко, което може да получиш на "готово". Никога няма да се яви Гуруто, което ще постави обществените интереси над личните, защото и никой от вас не би ги поставил, тъй че злоупотребата с власт е имагинерно присъща , произтичаща от човешката природа
цитирай
32. krasi7 - !!!!!!!!!!
28.04.2007 12:47
Абсолютноправилна позиция и тълкуване на нещата. Съгласен съм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2137155
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031