Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2007 12:31 - Проспах войната в Иран
Автор: nio Категория: Политика   
Прочетен: 17511 Коментари: 37 Гласове:
0

Последна промяна: 06.04.2007 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На първи април се прокрадна една новина дошла от Русия,че САЩ ще започне днес война срещу Иран.Преди няколко дена написах един постинг,но докато да го постна,ми спряха интернета.След два дена „новината” беше по-стара от вчерашния вестникJ

Ето и написаното тогава без съкращения.

 

САЩ ще удари Иран на 6 април?

 

Това не е първоаприлска шега,а информация разпространена от руската информационна медия РИА „Новости”.

Информацията беше публикувана и от някои наши новинарски сайта.Предполагам че в понеделник ще има повече в печатните издания.

Потърсих информацията в сайта на РИА „Новости”.

В статията пише че по данни на разузнаването, удар по Иран може да бъде нанесен в началото на април.Американските въоръжени сили,намиращи се в района на Персийския залив „практически са завършили подготовката за нанасяне на ракетно-бомбен удар по територията на Иран”/повече/По думите на източника,американското командване ще бъде готово за провеждане на атака в първата половина на април.Не е изключено ,след ракетния удар да бъде взето решение за провеждане на наземна операция.

Близъкия да израелските спецслужби сайт Debka,потвърждава,че удара по Иран ще бъде нанесен в ноща на 6 април,пише "Коммерсантъ".Операцията ще се нарича „Ухапване” и ще продължи 12 часа,като за това време по обектите на иранска територия ще бъдат пуснати стотици ракети и бомби.Главната цел на операцията – унищожаване на ядрените обекти на ислямската република.

Повод за началото на операцията,може да стане пленяването на 15те британски войника.Експертите припомнят,че похищението на израелски военнослужащи е послужило като повод за началото на войната между Израел и „Хизбула” миналата година.

Администрацията на Джорж Буш е заявила,че отсъстват каквито и да е признаци за възможност за започване на война.В същото време в Персийския залив са започнали учения на военоморските сили на САЩ,с участието на два самолетоносача .На 30 март представител на Пентагона е съобщил за отправянето на още една авионосна групировка.

Превода ми е със съкращения.На сайта има още статии за събитията предизвикали ескалация на напрежението.

Е това е.

По света явно медиите са едни и същи.Ако няма новина,трябва да си я измислят.Колкото по-стряскаща толкова по-добре.В случая Руснаците още ги тресе пещерния антиамериканизъм,а против пещерното мислене,не е необходимо да да си правиш труда за да измислиш нещо по-правоподобно.Виж,ако новината беше за поскъпване на водката...

 



Тагове:   иран,


Гласувай:
0



1. pti - въх...
06.04.2007 13:39
пепел ти на 'перото' ... още Е - 06.04 ....
има ли нейде в новините обявен начален час

пу-пу-пу-пу ..

нощта е.. променливо понятие (нощта срещу или нощта на 06.04)
цитирай
2. nio - Някъде пишеше за 4-5 часа сутринта. ...
06.04.2007 13:48
Някъде пишеше за 4-5 часа сутринта.
Всъщност война не почва просто така.Нужни са доста сили които да се съсредоточат на мястото на бойните действия.
цитирай
3. pti - емм..
06.04.2007 13:51
дай Боже всекиму такъв сън - хоп събудиш се.. и се радваш на лъжата, че е лъжа ;)

Много съгласна за медиите!!!
Почти не им вярвам вече! /за времето донякъде ;)/

сещам се за филма - Да разлаеш кучетата(така май беше заглавието)
цитирай
4. nio - Ха ами и медиите трябва да си зара...
06.04.2007 14:03
Ха ами и медиите трябва да си заработят някак си заплатите:-))
цитирай
5. krasi7 - Добрееее!
06.04.2007 16:04
Понякога дори и в лъжливата информация има доза истина, или се позовава на изкривена истина. Старо библейско правило.
Аз обаче разсъждавам така:
1.В навечерието сме на най-големия християнски празник. Ако точно сега се отвори една офанзива срещу Иран (мюсюлманска държава) реакциите в света ще бъдат повече от негативни за администрацията на Буш. Да не говорим за САЩ. Там просто ще го разпънат на кръст. А той колкото и да е луд и ненормален не може да си позволи такъв лукс.
2. САЩ вече имат горчив опит с една подобна мисия преди години. Тогава освобождаваха собствени заложници. И? Ами с каквото влязоха, без това си излязоха. Персите ги направиха за смях пред цял свят.
3. Не случайно президента на Иран освободи британските заложници точно в навечерието на Великден.Това е знак на добра воля и политически ход - най-верният съюзник на Вашингтон е разколебан точно в този момент.
4. Едва ли Вашингтон не отчита факта, че в Иран не живеят араби а ПЕРСИ. Разликата с Ирак ще бъде огромна - колкото в преминаването на едно поточе и на едно блато.
5. За момента няма все още никаква декларация на ООН, която дори и малко да даде свобода на действие.
Не отричам, че подобно нещо не би могло да се случи, както и не мога да игнорирам възможността това да е пуснато само с цел за увеличаване на тиража.
За съжаление обаче винаги има едно"НО".
Поздрав!
цитирай
6. nakom - какви перси какви 5 лева
06.04.2007 16:50
чиста проба араби са си.най-малкото на такива се правят.аман вече.
цитирай
7. qqtrajnaqq - Eй, страхотия ! Не може да бъде, не ...
06.04.2007 16:57
Eй, страхотия ! Не може да бъде , не искам да вярвам !
цитирай
8. krasi7 - Просто изразих мнение!
06.04.2007 16:59
Иранчаните са толкова араби, колкото са араби авганците. :-)) Иран, това е древна Персия и там действително живеят перси. Дори се обиждат ако ги нарекат араби! А авганците са пущуни. И едните и другите нямат нищо общо с арабите. Освен РЕЛИГИЯТА. Което не е едно и също.
Просто изразих мнение по материя, която ми е много позната.
цитирай
9. krasi7 - !!!!!!!!!!
06.04.2007 17:04
Факта си е факт!
цитирай
10. copycat - ---
06.04.2007 17:25
Иранците НЕ СА АРАБИ. Те са перси. Афганците също на се араби, а асирийци. Вземете научете най-накрая поне народностите в тоя регион вместо да правите партийни комевтари.

Нио, поспаланко, аз го сънувах, ама после забравих. :-)

Бих се съгласила с Краси ако не беше като оня стар виц дето казали че сестра ти е курва, нищо че ти нямаш сестра, а всички викат абе щом има слух нсе ще има нещо... пожеше да има сестра и тя да е курва.
цитирай
11. nio - Краси, "дозата истина" ...
06.04.2007 17:35
Краси,"дозата истина" е че обстановката е много нажежена и войната съвсем не се е разминала.
В случая обаче става въпрос за "новината и кучето"

Просто война не почва "ей така".Не и при развитието на съвременните информационни технологии.
цитирай
12. nio - Накоме, може и да живеят араби в Иран ...
06.04.2007 17:38
Накоме,може и да живеят араби в Иран и Авганистан,но основното население не е арабско.Пишат с арабската азбука/както турците преди Ататюрк/,ама езика им е различен.
цитирай
13. nio - copycat, няма ли какво по-приятно ...
06.04.2007 17:40
copycat,няма ли какво по-приятно да сънувам,ами войни:-))
Виж,някоя иранка е по-друга работа,ама те все са зачьохлени:-))

За другото съм абсолютно съгласен с тебе.
цитирай
14. krasi7 - Наистина си дойдохме на думата!
06.04.2007 17:50
Copycat, Nio, истина е това, което казвате. Няма огън без пушек! Страничните маньоври и публикации не трябва да се пренебрегват защото те са много точна индикация.
Но на нас не ни остава нищо друго освен да чакаме и да видим.
А в Авганистан (част от древна Асирия) живеят пущуни, или пустуни, според начина на изразяване.
С хора като вас е приятно да се коментира.
Весели празници!
цитирай
15. teodordetchev - Като изброявате народностите в Иран и в Афганистан,
07.04.2007 01:16
поне кажете, че не са една и две. Ако в Иран действително преоблодават персите то има и сериозно кюрдско присъствие (нашите в Ирак в момента охраняват точно лагер на анти-иранската кюрдска съпротива - Муджахидин Халк). Пак в Иран има и мощно присъствие на азери. Безспорно арабското присъствие е най-незначително.
В Афганистан картината е още по-пъстра. Достатъчно е да отбележим, че освен споменатите пущуни и асирийци (които изобщо не са мнозинство) има и мощно присъствие на таджики (нищо чудно да са повече отколкото в Таджикистан) и на узбеки. Едно време узбекските милиции на генерал Рашид Достум (въоръжени до зъби с танкове и БТР-и) решаваха кой ще се установи на власт в Кабул. Когато Достум оттегли подкрепата си за Наджибула, последният в кратък срок увисна на въжето в Кабул. Преди това, удържаше положението и без руска помощ. Узбеките в Афганистан, както и самият генерал Достум и до сега получават значителна помощ от Турция. Семейството на Достум също живее в Турция, доколкото ми е известно. След свалянето на талибаните, той получи заместник министърска позиция в афганистанското коалиционно правителство. В момента не знам дали е във властта или се е отдръпнал.
Таджиките също говорят език от персийската група - нарича се ДАРИ и са една от най-значителните етнически групи в Афганистан. Всичко това обяснява защо политиката в Средния Изток е толкова сложно нещо.
цитирай
16. krasi7 - !!!!!!!!!!
07.04.2007 08:58
Да, така е. Не се разпрострях подробно на състава на населението защото темата е друга.
Весели празници! :-))
цитирай
17. gantree -
07.04.2007 21:40
да се твърди, че британците са "разколебани" впоследствие "освобождаването" на британските заложници от Иран е повече от смешно; такова твърдение е не само нелепо, то просто показва тотално непознаване на британците и техните отношения със САЩ;

Иранското население е доста разнородно като етнически състав - перси (51% от 68.6 млн.), азери (24%), гилани и мазандарани (8%), кюрди (7%), араби (3%), лури (2%), белуджи (2%), туркмени (2%), бактияри, арменци и дори евреи - колкото и да не е за вярване; но етническият състав в Иран изобщо не е от значение по отношение на политиката, водена от САЩ и Великобритания спрямо иранския режим; няма никакво значение дали си арабин, азер или персиец, когато си "луд за връзване";

медийната спекулация на руските милиционери отпреди седмица е нищо друго, освен част от съвместната им руско-иранска пропагандна война срещу САЩ; нощта на 6-ти срещу 7-ми април мина, и си замина, британските заложници са си в къщи, лудият Ахмадинеджад си въобразява, че е спечелил нещо, а руснаците пак забравиха да се извинят на американците за дебелашките си лъжи;


***

ей тук има интересно и малко по-подробно инфо за етническият състав на населението в Иран - http://www.farhangsara.com/races.htm
цитирай
18. nio - Теодоре, мерси за изчерпателната ...
07.04.2007 21:46
Теодоре,мерси за изчерпателната информация.Наистина разнородния етнически състав както и все още действащи племенни закони пречат на интегрирането на много региони.Това е във сила и за почти цяла Африка.
цитирай
19. nio - Ган, същото имах предвид, ама не ми ...
07.04.2007 21:51
Ган,същото имах предвид,ама не ми се пишеше на дълго и широко.Нито връщането на войниците е решило проблема с използването на ядренната енергия в Иран,нито с тоя случай ще свърши антиамериканската пропаганда.
То в случая е нещо като,"Като кажат за сестра ти...и после никой не пита дали имаш сестра"
То тая хватка и в България минава,пък в Русия явно е съвсем в реда на нещата.
цитирай
20. gantree - оо
07.04.2007 22:04
... и на мен не ми се пишеше "надълго и нашироко", Nio, обаче просто не се сдържах, като прочетох онзи откровено антиамерикански коментар по-горе, построен от началото до края върху руско-иранските пропагандни лъжи през последната седмица; то бива, бива да си сляп, ама чак пък и "разколебани" британци да ти се привиждат - не бива :))
цитирай
21. krasi7 - gantree
08.04.2007 09:29
Че си го прочел, прочел си го.Това е безспорно. Но не както трябва. И от него нито лъха на антиамерикански настроения, нито се казва, че британците са тотално разколебани. Просто давам доводи защо евентуална офанзива няма да бъде предприета точно в момента. Но забележи, аз я отлагам просто във времето. Не изцяло.
Пък и за момента наистина няма признаци за подобно нещо. А без тях не може. Просто всяка една военна операция се предхожда задължително от определени мероприятия, които няма как да останат незабелязани.
цитирай
22. анонимен - Тъпотии
08.04.2007 17:00
Войната е предстояща и сигурна индикация за това са международните пазари и рекордните нива на петрола през седмицата,. дълговия също.. Подобни материали оказват силно влияние върху международните пазари, та тезата за "пещерния антиамериканизъм' съществуват само в недобре оформеното мозъче на автора.
цитирай
23. gantree - до krasi7
08.04.2007 17:01
не знам какво по същество влагаш в това "не както трябва", Краси; прочел съм го по най-обикновения начин, стандартно - дума по дума.
освен това съм сигурен, че съм разбрал написаното точно така, както ти си искал да бъде разбрано - като подчертано антиамериканско & антибританско мнение, каквото ти без съмнение споделяш, цитирам - "колкото и да е луд и ненормален Буш", "САЩ вече имат горчив опит ... Персите ги направиха за смях пред цял свят"; освен това неясно по каква причина освобождаването на британските заложници за теб е "знак на добра воля и политически ход"; ти не коментираш тяхното публично обявено и доказано чрез GPS като противозаконно арестуване в иракски води като "знак на добра воля" от страна на иранците, но виж - освобождаването им, което би трябвало да бъде последвано с официални извинения, ако иранците изобщо бяха нормални хора - ти не коментираш това; ти коментираш само освобождаването; защо - защото да коментираш противозаконното им задържане просто не ти изнася на теорията за добрия великденски благодетел Ахмадинеджад;

метафората ти за блатото и поточетата е също абсолютно неадекватна, според мен; не знам дали си даваш сметка, че иранската ядрена програма може да бъде спряна само за броени минути от страна на американците; от Пентагона преди дни обявиха, че посредством наличните си стотина изтребители и бомбардировачи в района на Персийския могат да поразят до седем хиляди цели в рамките на едно денонощие, тоест - за 24 часа; в същото време иранските обекти, свързани с ядрената им програма са само около двайсетина; дори и да добавиш към тях основните обекти на противовъздушната им отбрана, пак няма да ги докараш повече от петдесетина вероятни мишени; но, както и да е, повече инфо по тези въпроси можеш да намериш в последния брой на седмичника ПОЛИТИКА, от този петък; какво искам да кажа с това - искам да кажа, че за американците решаването на въпроса с ядрената програма на Иран ще представлява активен ангажимент, изпълним в рамките на броени минути; та, никакви блата и никакви поточета нямат място тук; САЩ са гигант, който - пак неясно защо - ти толкова лекомислено подценяваш; ако те са искали силов подход - да са го направили сто пъти досега; никой външен не може да ги спре, и ти не знам дали наистина го разбираш това;

и в същото време казваш, че "една военна операция се предхожда задължително от определени мероприятия, които няма как да останат незабелязани" така, сякаш въпросните "мероприятия" отиват в емисиите на световните медии директно от прес-центъра на Пентагона :)) проблемът с въпросната пропаганда обаче е там, че същите тези информации - които всъщност са си най-обикновени дебелашки лъжи - се разпространяват обилно от руснаците :))

поздрави
цитирай
24. krasi7 - Съжалявам, че това става в ....
08.04.2007 17:31
....................блога на друг човек, но наистина ме предизвикваш.
Gantree, навлизаш в мои води, просто защото подобни анализи и прогнози са МИ ПРОФЕСИОНАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ! НЯМАМ ИЗОБЩО ЖЕЛАНИЕДА СПОРЯ С ТЕБ. Просто е безмислено.
1. Разбери каква беше съдбата ба американските спец, сили когато се опитаха да освободят американските заложници в Иран. Беше преди доста години и наистина станаха за смях. Просто се справи с фактите. Това не е антиамериканска позиция, а боравене с факти.
2. Ако не четеш свободно американската преса, ще ти кажа, че 64% от американците смятат Буш за точно такъв, какъвто съм го описал, и за най-неуспешния американски президент.
3. Британските военослужащи действително бяха не там където трябва, когато ги задържаха. А пресата може да си пише каквото иска. Все едно да вземе някой да твърди пред мен в момента, че през 1999 г. американските самолети не са летяли без разрешение над наша територия за да нанасят удари над Югославия. Или и за това ще опонираш.

А това, че една военна операция наистина се предхожда от определени мероприятия, които говорят много на професионалистите е факт, който се опитваш да оспориш без да имаш елементарно понятие.
И не подценявам и не надценявам никого. Отчитам фактите и тенденциите. На теб примерно ясно ли ти е защо започна войната в Ирак, или преди това във Виетнам, или още преди това в Корея. Разабира се заради интересите на двете супер сили САЩ и Русия. И двете сили нямат приятели, те имат интереси и изобщо не ги интересува кой ще е заложник на тези интереси. Просто няма как да защитавам позицията на коя да е от двете сили. Свикнал съм да работя с факти и да ги съпоставям и анализирам. Това направих и в началото, но ти реши че съм червен комунистически остатък, който обича всичко руско и ненавижда всичко задокеанско. Може би заради това, че съм на 48 г. Грешка от твоя страна. Няма как, учили са ме да съм безпристрастен.
Всъщност основната ми теза беше, че няма как да започне по време на ВЕЛИКДЕН.


НИО, извини ни!.
цитирай
25. gantree - до krasi7
08.04.2007 19:54
привет, krasi7

аз лично си мисля, че нямам за какво да се извинявам на Nio, но ако ти, krasi7, мислиш друго за себе си - тогава извини му се САМО ОТ ТВОЕ ИМЕ; освен това не си спомням да съм те упълномощавал да се извиняваш някому вместо мен, нали така?

по твоята точка 1.:
не виждам никакви основания към днешна дата да припомняш кризата с американските заложници в Техеран през 1980-та година, освен може би това, че и тогава кризата е била в апогея си през м. април; единственото ми обяснение за припомнянето на тази криза с американските заложници от твоя страна е може би само в желанието ти да обосновеш нелепото си твърдение "персите ги направиха за смях" през 1980-та;

е, няма що, сигурно ти е много смешно една група фанатизирани ислямски бандити да вземат 53-ма цивилни американци за заложници, и президентът на САЩ да се опита да ги освободи от плен, след като преговорите са се оказали неуспешни; сигурно наистина ти е било много весело преди 27 години;
впрочем, операцията по спасяването им е била провалена само защото военният самолет, участващ в мисията по освобождаването се разбива при кацането и 8 военнослужещи загиват при катастрофата; каква е конкретната "геройска" заслуга на персите за тази инцидентна катастрофа оставям само на въображението ти;

по твоята точка 2.:
64% от американците смятали Буш за такъв, какъвто ти си го описал - е, и? аргумент в защита на коя твоя теза е това - че Буш, а не Ахмадинеджад е "луд и ненормален" бандит? ми нали и аз това ти написах - че мнението ти всъщност е антиамериканско & антибританско; ти на практика защитаваш руско-иранските пропагандни мероприятия, втч. и вземането на заложници от страна на Техеран; защо твърдиш обратното в своя коментар №21 е непонятно за мен; сигурно изпитваш известно неудобство да се присъединиш открито към руско-иранските дебелашки лъжи - ако е така, напълно те разбирам, и на мен би ми било неудобно;

а мнението на въпросните 64% изобщо не ме интересува, тъй като мнението ми не е безпринципно, и не се формира от актуалната за момента конюнктура;

по твоята точка 3.:
тук ти открито заемаш позицията на иранците, тоест - на бандитите, които отвлякоха 15-те британски военни; поздравления за куража и за откритостта; според официално изявление на британския вицеадмирал Чарлз Стайл от 28 март обаче "има неоспрорими доказателства, че задържаните от иранците 15 британски моряци и морски пехотинци са се намирали в иракски териториални води", тоест - "GPS-снимки показват, че британците са били на близо две морски мили от иранските териториални води по време на инцидента" - информацията за това цитирам оттук: http://www.darik.net/view_article.php?article_id=131463

аз лично, за разлика от теб, предпочитам да вярвам на британските официални изявления, както и на данните от тяхната система за глобално позициониране; някакси ми е неудобно да вярвам на неадекватната руско-иранска пропаганда, която - очевидно е - просто противоречи на фактите;

за мероприятията, предхождащи "една военна операция" - за какво става дума, извън общите приказки? руските милиционери обявиха публично започването на подобна операция за 6 април рано сутринта, ако не ме лъже паметта; подобна операция обаче няма - това е факт, нали? следователно хайде, ако обичаш, не ми казвай аз да се съобразявам с фактите, вместо теб :)

не съм те квалифицирал по никакъв начин, подобен на описаното от теб; извинявай, но не съм съгласен да ми приписваш думи и квалификации, които не съм употребявал по твой адрес, тоест - грешка от моя страна просто няма, каквото дори си позволяваш да ми приписваш;

за казаното от теб в началото - това, че "Gantree, навлизаш в мои води, просто защото подобни анализи и прогнози са МИ ПРОФЕСИОНАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ! НЯМАМ ИЗОБЩО ЖЕЛАНИЕДА СПОРЯ С ТЕБ" - край на цитата; мисля, че много насериозно се вземаш, а не бива; препоръчвам ти да изоставиш този наставнически тон, ако държиш да си имаме уважението; в противен случай рискуваш доста - като ти гледам аргументите, май не си кой знае какъв "професионалист" във въпросната област;

поздрави, и приятна вечер;
цитирай
26. анонимен - Дам, простоватото човече Gantree е ...
08.04.2007 20:54
Дам, простоватото човече Gantree е специалист по всичкология.Странно къде и по какъв начин в кризата с британските заложници съзря руски заговор. Както вече изясних публикацията в руските медии е имала друга цел, впрочем постигната, справка цената на петрола , до опровергаването на информацията на световните пазари
цитирай
27. gantree - :)))))))))))
08.04.2007 21:24
оо, виждам, че анонимното радио "ГАвАрит МАсквА" :)) сега се е заело да пояснява и "целите" на руско-иранските дебелашки лъжи? Ей в такива кратки моменти най-ясно се вижда какви хора (като горния № 26) по-конкретно е имал предвид Дарвин, твърдейки навремето, че човекът е произлязъл от маймуните, хахах :))
цитирай
28. krasi7 - gantree,
09.04.2007 07:42
Последният ти коментар говори в мопя полза. Очевидно си попрочел вече това онова.Не смятам повече да коментирам.
цитирай
29. gantree - до krasi7
09.04.2007 08:10
в "твоя полза", тоест - в полза на твоите тези? съмнявам се, но щом така ти се иска да си мислиш - ОК, нямам нищо против;
за "попрочитането" - бях те помолил нещо относно наставническия тон; ще го направя още веднъж (но не повече), само в името на доброто си настроение сутрин;

поздрави, и успешна седмица
цитирай
30. krasi7 - Споровете......
09.04.2007 08:19
.....за мен винаги са база към истината. Не се изживявам като последна инстанция. За мен е важна максимата: "Не е срамно да питаш, срамно е да не знаеш когато се занимаваш с нещо". Не визирам никого.
Успешна седмица и за теб! :-))
цитирай
31. gantree - до krasi7
09.04.2007 20:15
за поздрава ти благодаря;
за истината - нека да не навлизаме в абстракции, за да не се отклоняваме излишно един друг;

за максимата, която е важна за теб - въпреки, че те попитах на два пъти "черно на бяло", аз така и не успях да разбера по какъв начин според теб персите са направили за смях американците през април 1980; не успях да разбера и защо припомняш въпросната криза, при положение, че в току-що отминалата заложническа криза ставаше дума за британци, вместо за американци; защо не се сети да припомниш британската реакция във Фолклендската криза? може би защото не знаеш достатъчно за нея? или може би защото финалът й не пасва на теорията ти? или може би просто не успяваш да направиш разлика между британци и американци, щом при криза с британски заложници припомняш един допълнително поразкрасен от теб резултат от криза с американци?

за това кой кого "визира" - аз лично изобщо не се притеснявам да визирам всички онези, към които са отправени репликите ми; за да не стават грешки, най-вече;

поздрави
цитирай
32. krasi7 - Просто....
09.04.2007 20:48
,,,, училището вече затваря. Сега си иамш вече и домашно. И нямам никакво намерение повече да те просвещавам. Споровете ги развиваш от любов към тях, а не от компетентност. Бил се разбил самолета. Самичък ли се разби? А с кризата с Малвинските острови ставаш смешен. Действително британците защитаваха своя територия, това е така. Абсолютно прави бяха (независимо от опитите на соц, пропагандата да ги изкара агресори.) Но се справи и с останалата фактология. Става въпрос за съотношението на силите. Ако понятието изобщо ти е известно. Това ти е домашното.
Всъщност ти знаеш ли за какво спориш? Или просто се опитваш да демонстрираш някакви знания, които НЕ ПРИТЕЖАВШ.
Впрочем направих си труда да пообиколя и някои други места (постинги), където си се закачил за да се опитваш да си компетентен. Лъха на критикарство, некомпетентност и неориентираност. Всъщност ти имаш ли определени виждания, разбирания и позиции? Според мен не. Спориш си така, за спорта. Толкова си объркан в схващанията и разбиранията, че съм сигурен, че една теза не би могъл да развиеш и да я защитиш.
Изобщо не смятам да ти обръщам повече каквото и да е внимание. Живей си така, не ми пречиш!
цитирай
33. анонимен - Нещастното човече gantree е на х...
09.04.2007 22:21
Нещастното човече gantree е на хранилка в ДСБ и като всяка синекурна службица опитва да мисли. Не му се сърдете , Краси, толква са му възможностите
цитирай
34. gantree - до krasi7
09.04.2007 23:12
отново нито един конкретен отговор на който и да било от конкретните ми въпроси не виждам, krasi7; виждам единствено твоите увеличаващи се на брой лични квалификации към мен, и безочливост, много безочливост, очевидното предназначение на която е да поприкрие, доколкото е възможно, пълната несъстоятелност на първоначалните ти твърдения по темата;


за всеки случай отново ще повторя (потретя?) въпросите, на които не можеш да отговориш:

• защо защитаваш позицията на иранските власти, които отвлякоха британските заложници при положение, че неоспоримите доказателства за липсата на нарушение от страна на британския патрул са публично обявени още на 28 март;

• защо твърдиш, че през април 1980-та "персите са направили за смях" американското правителство в опитите му да спаси 53-мата цивилни американски заложници в Техеран?

• защо припомняш въпросната заложническа криза с американците от 1980-та г. при положение, че тя по никакви външни белези (причини) не може да бъде съпоставяна с настоящата?

• защо продължаваш по един толкова неуместен начин (и въпреки двукратната ми молба) да се държиш "наставнически" при положение, че си толкова бос и неспособен да представиш, да аргументираш и защитиш смислено която и да било от тезите си?
"училища", "домашни" и пр. :)) - не знам дали разбираш колко си смешен, пишейки подобни неща тогава, когато нямаш какво по-конкретно да кажеш;
цитирай
35. krasi7 - Това ти е последно!
10.04.2007 08:11
1.Защитавам правото на всяка страна на самоопределение и сама да решава икономическите и енергийните си нужди.
2. Операцията по освобождаването на заложниците, от американското посолство, през 1980г. се нарича "Орлов нокът" и е възложена на "Делта форс". Пълен провал е поради некадърно планиране и грешки на командването, изтичане на информация по посока на иранските спец.служби и много добра подфотовка на Иран за неутрализирането й. Последващия факт няма повече да коментирам.
Няколко месеца след провала й съм се занимавал подробно с нея. Впрочем както и с успешната операция на Турция на о. Кипър през 1974г. Разбира се доста време след това. Тази последната е образец на точно планиране и успешно изпълнение. В НАТО я изучават!
3. Не сравнявам никакви операции, тъй като за момента втора такава няма. Защитавам тезата, че ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАНИЦИ НЕ СА НАЙ-УДАЧНОТО ВРЕМЕ ЗА ПОДОБНА ВТОРА.
4. Говоря ти по този начин защото не ти увира главата, а се пънеш като магаре на мост. И наричаш "бос" човека, предвидил събитията в Косово и бомбардировките една година преди това. За справки И.Костов и Н. Михаилова.
цитирай
36. gantree - до krasi7
10.04.2007 17:20
1. Защитаваш една по същество бандитска операция, официално квалифицирана като напълно противозаконно отвличане, извършена от иранските власти срещу 15-те моряци от британския патрул, намиращ се в иракски териториални води, на 3 км. от границата им с иранските; защитаваш въпросната операция напълно игнорирайки факта и подробностите около самото отвличане, като същевременно не пропускаш да опишеш последвалото им освобождаване досущ по начина, по който то беше описано от иранските власти - като "великденски подарък за британския народ" - каквото то със сигурност не е.
В същото време вече си забравил почти напълно руската пропагандна подкрепа, оказана на иранците в дните около въпросното отвличане и задържане на британските войници, изразяваща се във вече описаната по-горе от Nio дебелашка лъжа, разпространена от руската информационна агенция РИА „Новости”.

2. Описанието ти (напълно излишно според мен) изобщо не дава отговор на въпроса ми към теб - защо твърдиш, че през април 1980-та "персите са направили за смях" американското правителство в опитите му да спаси 53-мата цивилни американски заложници в Техеран?

3. защитавайки "тезата, че ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАНИЦИ НЕ СА НАЙ-УДАЧНОТО ВРЕМЕ ЗА ПОДОБНА ВТОРА" операция всъщност ... си защитаваш ушите пред огледалото. Със същата безсъдържателност на идеята, ти би могъл да защитиш и всяка следваща поредна руска пропагандна лъжа, например, че и "Коледните празници не са най-удачното време" за едикаквоси, и т.п. Фактът обаче е ясен - подобна операция нямаше, освен може би в твоята, и в още неколцина московски празни кратуни.

4. Костов и Михайлова за справки (?!) за Костов се съмнявам, но Михайлова със сигурност би потвърдила всякакви глупости от най-различно естество; а ти, с подобни "предвиждания" на вече случило се, според мен, гладен няма да останеш; можеш да се окажеш и една доста сериозна конкуренция на брадатите циганки на площада пред църквата "Света Неделя"; пожелавам ти успех;

поздрави
цитирай
37. krasi7 - Jantree вече се съмнявам дали............
10.04.2007 21:56
.......................говоря с мислещо същество.ТИ си едно самовлюбено и неориентирано недарузумение. Не се ли усещаш, че вече стана за смях. Изобщо не стопляш за какво става въпрос. По принцип, да не говорим за конкретни неща.



А колкото за Костов и Михайлова прогнозата беше направена от мен през 1997г. А събитията и по-точно бомбардировките се случиха през 1999г. А с благодарствения адрес до мен и екипа ми, подписан от Костов и Михаилова можевш да се завиеш, или да ти го дам да го свариш и да пиеш отварата. Белким ти дойде акъла.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2137013
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031