Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2007 04:40 - Калин Манолов-кандидат за генерален директор на БНР
Автор: nio Категория: Политика   
Прочетен: 24127 Коментари: 42 Гласове:
0



Калин Манолов е журналист, магистър по журналистика и масови комуникации, СУ ”Св. Климент Охридски”, квалификационен курс във Висбаден, Германия.

 

Калин Манолов има дългогодишен опит като репортер, водещ, и анализатор в Българското национално радио, Дарик радио, Радио “Свободна Европа”, Радио “Нова Европа” и печатни медии. Той е един от водещите журналисти на Радио “Свободна Европа”, където работи от 1990 г, и на наследника му Радио “Нова Европа”.

 

През 1991-1992 г. е политически съветник на премиер Филип Димитров в първото демократично правителство на България.

 

Работи в областта на наследството на комунизма и развитието на гражданското общество. През 2003 г. публикува брошурата “Комунизмът”. Роден 1962 г.

 

Освен това е Председател на управителния съвет на Балгарското общество за индивидуална свобода/БОИС/.

 

Публикувам обръщението с предложение за партньорство с неправителствените организации.

 

 

До българските неправителствени организации

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО

Уважаеми колеги,

На 11 май 2007 г. Съветът за електронни медии ще избере нов генерален директор на Българското национално радио. Кандидатирам се за този пост, защото вярвам, че ще мога успешно да ръководя Българското национално радио през следващите три години на базата на 20-годишния ми професионален опит в областта на журналистиката.

Имам и идея, за осъществяването на която ви предлагам да работим заедно. В основата на моята концепция е залегнало превръщането на БНР. в първия национален радиомултиплекс до 2012 г. Цифровото разпространение позволява едновременното излъчване на до 8 програми на една честота. Затова през следващите три години БНР ще инвестира в производството и разпорстранението на пакет от 5 програми с разнообразен профил: информационно-политическа, културно-образователна, музикална, младежка и регионална. Това ще осигури на БНР ролята на лидер в социалния, политическия и културен дебат на България. В същото време ще е и първа стъпка към изпълнението на препоръка № 9 от 2003 г. на Комитета на министрите на Съвета на Европа, която призовава правителствата на страните-членки „да гарантират плурализъм на услугите за радио и телевизонно разпръскване и достъп на обществото до по-голям избор и многообразие от качествени програми”.

Създаването на нови програми и особено на цифрова преносна мрежа изисква време. Непосредствено след встъпването ми в длъжност БНР ще стартира нова програмна линия под името „Променяща се България”. Темите, които ще се дискутират в „Променяща се България”, ще третират актуални аспекти на европейското членство на България, на икономиката, политиката, образованието, здравеопазването, върховенството на закона, гражданското общество, „преработването” на миналото, религиозната търпимост, етническата толерантност, и т.н.

За да бъде участието на гражданските организации в този дебат пълноценно, ще поканя изявени ваши експерти за членове на експертните съвети, които ще бъдат създадени към редакциите на БНР, включени в проекта. Председателите на тези експертни съвети ще са членове и на Обществения съвет на БНР, структуриран като посредник между разнообразни позиции и групи в социално-политическия живот на България.

Всички заедно ще сме част от Гражданската инициатива за промяна, която ще бъде постоянно действащ заседателен орган. Инициативата ще открои нуждата от модернизация на българското общество, и ще се опита да направи публичен и прозрачен този процес.

С Обществения съвет и с по-широкия формат на Гражданската инициатива за промяна, националното радио ще изиграе ролята на интелектуален център за изработване на модерната европейска визия на България.

Това са част от идеите в концепцията ми за за развитието на БНР като обществена медия, резюме от която ще публикувам след Великден. Концепцията е с отворен код - очаквам вашите идеи, мнения, и предложения, за да я „допиша”.

За да гарантира бъдещето си, българското общество се нуждае от пространство за нормално общуване, в което за всичко може да се говори и всяка гледна точка може да бъде споделена.Няма друго по-подхоящо такова пространство от националния радиоефир.

Подкрепете моята кандидатура, за да работим заедно за огражданяването на България. Няма кой друг да свърши тази работа вместо нас.

Калин Манолов

Журналист
Кандидат за генерален директор на БНР
http://kalin-manolov.blog.co.uk/

Аз лично,пожелавам на Калин,да успее да се пребори с партийните кандидатури и назначениея,за да имаме едно наистина независимо Българско Национално Радио.

Вярвам че като директор би спомогнал за разпространение на идеите за лична и икономическа свобода,свободната пазарна икономика




Гласувай:
0



1. nakom - кажи сега продажен буржоа, колко ти платиха
10.04.2007 08:16
ето това е долния капитализъм - стана му блога популярен и започна да прави реклама в него ;-).
цитирай
2. olihol - ***
10.04.2007 13:13
Христос Воскресе .
Желая здраве и късмет !
цитирай
3. nio - Накоме, не виждам нищо лошо в рек...
10.04.2007 23:44
Накоме,не виждам нищо лошо в рекламата.Мисля че даже и за левичарите не би трябвало "реклама" да е мръсна дума:-))

Всъщност нещата са малко повече от реклама.Калин е един от шепата хора които години наред прокарват идеите на класическия либерализъм,въпреки информационното затъмнение за този тип идеи и от дясно и от ляво.Да си спомняш случайно "десен" политик,на който в речника му да съществува думичката "капитализъм":-))

Калин в последните години се занимава с издателска дейност и благодарение на него излизат повечето издания на класиците на либерализма.Хайек и Айн Ранд.Дори само това е достатъчно за да пусна един такъв пост като този.

цитирай
4. nio - olihol, и аз ти желая мнооого здраве ...
10.04.2007 23:45
olihol,и аз ти желая мнооого здраве и най-вече късмет:-))
цитирай
5. tsbotev - Eдинствената достойна кандидатура
11.04.2007 01:39
Калин Манолов е единствения кандидат, който има визия за бъдещето на националното радио. Затова трябва да бъде подкрепен от цялата демократична общност. Естествено ще бъде подкрепен и от други неправителствени организации скоро.
цитирай
6. анонимен - Какъв класически либерализъм з...
11.04.2007 16:40
Какъв класически либерализъм защитава слугата на педала Филип Калин Манолов?/
цитирай
7. nio - sophware, всеки си има право на м...
11.04.2007 16:51
sophware,всеки си има право на мнение.
БОИС обаче не е организация от която се изкарват пари.За да си позволи човек да развива някаква некомерсиална дейност,все от някъде трябва да има доходи и да работи.Ако е обущар,ще поправя обувки,ако е журналис,ще работи в някоя медия:-))

А за да почнат да се променят такива организации като БНР,все от някъде трябва да започнат:-))

Обикновенно отговора зависи от това как е поставен въпроса.
Е кое е за предпочитане,директор близък до БСП или човек години наред защитавал либерализма?

цитирай
8. nio - Анонимен, да ти обеснявам какво е ...
11.04.2007 16:53
Анонимен,да ти обеснявам какво е "класически либерализъм" е все едно на индианец да обеснявам какво е пишешта машина:-))

цитирай
9. анонимен - С подобни граматични умения ще ти е ...
11.04.2007 17:10
С подобни граматични умения ще ти е найстина трудно да обясниш каквото и да било - пеше се "пишеЩА" машина::):)
цитирай
10. nio - Анонимен, правя правописни грешки ...
11.04.2007 17:51
Анонимен,правя правописни грешки и поради тази причина не давам мнения за граматика.

Номера от селските вечеринки.Като няма какво да каже търси да се хване за някоя буквЪ.:-))

Ти пък от знаена какво е "класически либерализъм" го бъркаш със сексуално ориентация:-))
цитирай
11. анонимен - Ами някой е написал всичко, което ...
11.04.2007 18:41
Ами някой е написал всичко, което казах преди мен.
Как тоя велик поддръжник на класическия либераклизъм хленчи и ни молителства да го подкрепиме за високо доходната и влиятелна синекурна службица на директор на БНР, на хранилка от държавния бюджет. . Класическият либерализъм май беше против такива като Калин Манолов.:(:(:(
цитирай
12. nio - sophware, прав си за повечето неща. ...
11.04.2007 19:29
sophware,прав си за повечето неща.Аз също не виждам смисъл,парите ми да се харчат за държавно радио и телевизия.В момента обаче въпроса не е за това.Те са държавни по закон.
В някои държави има и частни съдилища,но в България нещата са по-друг начин.
Въпроса е след като ни се харчат парите кой е по-добрия избор.
Кандидат на БСП или човек с либерални възгледи.

Ако БСП се преборят/защото и те си имат кандидат/,просто няма какво да говорим.Въпроса е да не се стигне до там.

И няма такова положение,че една организация с идеална цел,разпространяваща някаква идея трябва да е финансирана от бизнеса.Бизнеса не се прежали една книга да издаде,а Либертаниянството е предоставено за свободно сваляне в интернет.Превода e направен безплатно от Божидар Маринов.Също безплатно е направил превода на "Фонтана" от Айн Ранд.Няма смисъл да изброявам всички начинания на доброволни начала.

Либерализма не е само икономическо понятие.ИПИ достатъчно се "грижат" за пропагандиране на икономическите идеи.За другите,трябва все някой да се погрижи.В една постоталитарна държава,големия бизнес е свързан с политическите партии и те уверявам че основната му грижа е да получи покровителство,а не да се бори за "свободен пазар".Това е повече в полза на необвързаните и поради това в по-голямата си част,малки и средни фирми.Платените медии също са зависими от интересите на собственика.Свободата на словото е възможноста да се чуят различни мнения.
Е в случая по-добрия вариянт е да се чуват либерални,отколкото "левичарски" трактовки на важните за хората въпроси.
цитирай
13. nio - Анонимен, sophware го е написал, ...
11.04.2007 19:29
Анонимен,sophware го е написал,защото знае за какво става въпрос.Ти не знаеш какво е "класически либерализъм"/бъркаш то със сексуална ориентация/, ама знаеш против какво и кого е:-))
цитирай
14. injnina - Благодаря за информацията...
11.04.2007 21:02
пък всеки има право да се ориентира както му подсказват убежденията, нали?
За мен беше полезно да науча нещо повече по този актуален въпрос.
Поздрави най-сърдечни!
цитирай
15. nio - injnina, единомислие има само чрез ...
11.04.2007 21:19
injnina,единомислие има само чрез подчинение.Хората са различни.Имат различни интереси и съответно различно отношение по едни и същи въпроси.
По важно е процента на пресечните точки.Според мене хората действат заедноq когато по-големия процент от въпроси са споделени,а не когато мислите им са излезнали като от щампираща машина:-))
Всъщност и от отрицателните мнения има полза,ако се замислиш:-))
Поздрави
цитирай
16. teodordetchev - От позициите на либерализма като политическа идея...
11.04.2007 22:31
... държавното радио има смисъл преди всичко със защитата нва интересите на хората, чиито вкусове са в малцинство спрямо масовите предпочитания, чието обслужване е рентабилно от бизнес гледна точка. Най-прост пример - колкото и велика да е българската душевност и колкото и музикална анция да сме, почитателите на симфончната музика са едно симпатично малцинство. В подобно положение са и хората, които се интересуват от сериозна литература, от редица аспекти на науката и така нататък. Именно удовлетворяването на подобни "нерентабилни" малцинствени интереси се поема от държавните медии, там където те наистина изпълняват някаква либерална мисия. (У нас за съжаление държавните медии най-често са впрегнати да обслужват властта, но и това не е вярно във всички случаи. При последните две правителства публицистиката на програма "Христо Ботев" е направо опозиционна в сравнение с редица частни медии :-))) ). Налага се да напомня, че любими на нас телевизионни канали, които гледаме в захлас всъщност са 100 % продукции на ВВС, с всички бележки, които някои хора имат към британската държавна медия. Подходът, който Калин Манолов предлага е доста близък до стратегията на ВВС и това не би трябвало да изненадва никого. Така че, съществуването на държавните медии може да обслужва защитата на либерални ценности от гледна точка на защита на интересите и вкусовете на малцинствата (не националните и сексуалните), а примерно - естетическите :-)))
цитирай
17. анонимен - Не съм се замислял чий интереси т...
11.04.2007 23:51
Не съм се замислял чий интереси теоретически може да обслужва БНР, а и не ме интересува. Казвам единствено,ч е е смешно човек представящ се за либертарянец, председател на БОИС , да търси подкрепата ни за държавна службица
цитирай
18. nio - Теодоре, мерси за подкрепата:-...
11.04.2007 23:53
Теодоре,мерси за подкрепата:-))
Предполагам че ще имаме възможност да се запознаем по-обстойно с конкретните предложения на Калин Манолов.
цитирай
19. gantree - мислех да не коментирам
12.04.2007 07:41
но видях по-горе една питанка-мнение, които досущ се появиха и у мен, когато четох за това както тук, така и в последното издание на петърстояновата "Демокрация" - имам предвид мнението на sophware (№6); първото му изречение-въпрос е толкова естествено, че не знам какъв би могъл да бъде вероятният отговор, без да се навлезе в някакво тотално противоречие; Калин Манолов - трубадурът на либертарианството кандидат за държавен пост, хахах :))
цитирай
20. nio - Ган, като имам предвид писанията ...
12.04.2007 22:11
Ган,като имам предвид писанията ти за анархията,това си е направо одобрение:-))
Многократно съм писал,че не се притеснявам от отрицателни мнения.
Политиката е пазар на идеи,а на пазара е по-добре да си оплюван,от колкото неизвестен:-))

По тая логика,всеки народен представител е на "държавната копанка".Т.е. на определящите се като либертаниянци/не обичам да използвам тая дума,но за това друг път/,трябва да им се забрани да участват в политиката и управлението на държавата:-))

E,как при нашата мила действителност,един дискусионен клуб като БОИС може да направи идеите си чуваеми?
А по кой начин може да въздейства,за да се променят нещата по посока либерализиране?
В последните години,Мартин Димитров,благодарение на "държавната служба",направи повече за либералната идея,от колкото БОИС за толкова време.Бих казал,че БОИС и ИПИ бяха в положението на кучето от лафа за кервана и кучето:-))

БНР е достатъчно висока трибуна/въпреки че не го слушам/за разпространение на идеи,към които не липсват критики и от ляво и дясно.По-важно е обаче,че идеите леко по леко започват да пробиват и да придобиват известност.

Пък и едва ли би се зарадвал повече,ако поста се заеме от някой близък до БСП?
цитирай
21. copycat - ---
13.04.2007 09:09
Името честно си признавам, нищо не ми говори, но щом е работил за "Свободна Европа" значи си заслужава. Само предполагам, че "педалът Филип" е Филип Димитров - ако са със сходни виждания гласувам с две ръце.

Как можем да го подкрепим?
цитирай
22. olihol - Здравей, Нио ! Не мога да подмина и ...
19.04.2007 00:28
Здравей ,Нио !
Не мога да подмина и теб !
Поздрави от Оля !
цитирай
23. lilac - Нио,
26.04.2007 09:37
а ти член ли си на БОИС?
цитирай
24. анонимен - СЛУГА И ВИДЕН ДУПЕДАВЕЦ НА ЕС
21.04.2008 14:02
КАЛИНЕ,БУРЖОАЗНО ХРАНЕНИЧЕ ВЗЕМИ СЕ СКРИЙ НЯКЪДЕ !!!

ТИ,СЛУГА И ВИДЕН ДУПЕДАВЕЦ НА ЕС...НЕ ВИЖДАШ ЛИ БЕДНИТЕ ДЕЦА ПО УЛИЦАТА!ЩЕ БЪДЕШ ВЪЗМЕЗДЕН!!!
ДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМА И СВОБОДАТА!!!
СВОБОДА И РАВЕНСТВО МЕЖДУ ХОРАТА!!!
цитирай
25. анонимен - generic viagra 606 7581
18.10.2012 21:18
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16399>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#20891>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#15210 buy viagra
цитирай
26. анонимен - payday loans online 949 4081
19.10.2012 14:43
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16388>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4895>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13500 payday loans online
цитирай
27. анонимен - buy viagra 803 12271
19.10.2012 18:36
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#1955>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#1460>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#13679 buy viagra
цитирай
28. анонимен - levitra without prescription 2150
20.10.2012 07:13
<a href=http://orderlevitrahere.com/#iztpz>buy cheap levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#imgou >buy levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#fsuhu levitra without prescription
цитирай
29. анонимен - buy generic levitra
20.10.2012 21:25
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#8981 - cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#3624>order levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8304 online
цитирай
30. анонимен - cialis online 18283
21.10.2012 14:51
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#iaocq>buy cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#breuj >cialis 60 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#nsnhk cialis online
цитирай
31. анонимен - viagra without prescription 1422
21.10.2012 23:53
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#ddnsb>buy viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#vklcu >viagra 150 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#vnjoi cheap viagra online
цитирай
32. анонимен - purchase kamagra 16991
22.10.2012 05:51
<a href=http://orderkamagranow.com/#ojrgk>buy kamagra cheap</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#dghon >buy kamagra jelly</a> , http://orderkamagranow.com/#xmsbs buy cheap kamagra
цитирай
33. анонимен - buy viagra online 15454
24.10.2012 07:04
<a href=http://viagrastorehere.com/#qbxer>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#lihuc >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#fdlez viagra online
цитирай
34. анонимен - payday loans 643 16761
24.10.2012 10:11
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#13418>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#11907>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#1539 payday loans
цитирай
35. анонимен - cialis online 666 7732
24.10.2012 19:54
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#2500>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7590>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#10031 buy generic cialis
цитирай
36. анонимен - buy kamagra 2281
25.10.2012 08:39
<a href=http://kamagrastorehere.com/#rtuju>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#sjgzo >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#pfvko generic kamagra
цитирай
37. анонимен - levitra online 6596
25.10.2012 17:01
<a href=http://levitrastorehere.com/#fogfi>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#lssvd >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#wdlbc cheap levitra
цитирай
38. анонимен - cheap cialis 5475
26.10.2012 07:17
<a href=http://cialisstorehere.com/#zqbxc>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#midhc >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#nwqpt buy cialis online
цитирай
39. анонимен - fast cash advance payday loans 7418
29.10.2012 05:39
<a href=http://fastcashloanshere.com/#irqfg>payday loans</a> - <a href=http://fastcashloanshere.com/#oygjw >advance payday loans</a> , http://fastcashloanshere.com/#oypeu payday loans
цитирай
40. анонимен - buy cialis 618 7174
29.10.2012 23:22
<a href=http://buycialisonlinepharma.com/#9133>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinepharma.com/#5356>generic cialis</a> , http://buycialisonlinepharma.com/#14949 buy cialis online
цитирай
41. анонимен - buy cialis online 14597
04.11.2012 00:13
<a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#mmjgc>cialis online</a> - <a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#zkovz >generic cialis</a> , http://ordercheapgenericcialishere.com/#eecwi buy cialis
цитирай
42. анонимен - buy levitra online 19308
04.11.2012 13:56
<a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#rrzgn>buy levitra online</a> - <a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#knlqg >buy levitra online</a> , http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#kylie generic levitra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2137179
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031