Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2007 19:40 - Изборите от които нищо не зависи
Автор: nio Категория: Политика   
Прочетен: 8822 Коментари: 23 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Пак идват избори.Разхождам се из политическите блогове и търся някъде „седянка” за малко чесане на пръстите по клавиатурата.Разходката ми обаче е без резултат.

Егати заспалите избориJ

 

Всички политически форуми в предизборно време са атакувани от тълпи „бригадири”,които съвсем естествено след това „вдигат гълъбите”.На някои са им досадни,но понякога става весел лаф с тях.Те са нещо като боксовия чувал,върху който останалите постоянни участници в дискусията,изпускат парата.

 

Та огледах се за някое ново попълнение,готово да отнесе малко майтап,ама нЕма...

Явно прави ще се окажат социолозите,че тези избори, ще са с най-слабо участие.

Ама и аз какво ли се чудя.

 

С изключение на СДС,всички други са включили в листите  „Б” отбори.Това европейския парламент,въобще за нищо го нямат.Лидерите на партиите ще си стоят тука за да се грижат за партийния бизнес и партийните черни каси.Интереса клати феса.

А там където ще отидат сегашните избранници,няма далавера.Няма щото тя е в разпределението.И малко и много пари да се отпуснат,важното е коя фирма,от кой партиен обръч ще ги усвои.

 

Та да ходиш в Брюксел,да осигуряваш средства за националната икономика и тука някой друг да ги усвоиJ

То че избранниците ни в голямата си част,не блестят с кой знае какви умствени способности,е ясно.Ама пък чак толкова тъпи че да изпуснат питомното и да гонят дивото,не са.

 

Логичен въпрос е защо СДС изпраща бат Петьо и Мартин Димитров.Явно преседяването в опозиция съвсем им е стопил обръча,а Мартин да е по-далеко и да не прокарва разни капиталистически идеиJНещо като заточение.

 

 

Не казвам нищо ново,но чак и бригадирите да не се появят преди изборите...Направо съм разочарован.

 




Гласувай:
0



1. nakom - на всички са им омръзнали разни демократи
17.05.2007 20:22
плюещи по комунистите.нормално - тия избори са вече ясни.трябва да премахнете акциза на ракията за да се напием много и да гласуваме за вас на следващите ;-)
цитирай
2. nio - Накоме, мене акциза на ракията ме ...
17.05.2007 20:29
Накоме,мене акциза на ракията ме интересува до толкова до колкото от него зависи какви средства ще останат в хората и какво ще изцица държавата.

Иначе ми се събира не повече от половин литър концентрат и 3-4 бири годишно и то по празници.

От друга страна,има и предимства.Преди на "черно" домашната ракия беше 4-5 лв,а сега 8.Т.е. повишава се рентабилноста от тайните казани.:-)
цитирай
3. lemonpie - Хм, не зависи,
17.05.2007 20:37
защото като гледам участниците в изборите, никой не е разбрал каква е функцията на ЕП и какво биха могли да правят там като отидат нашите депутати.

Да не говорим, че и народа масово не знае за какво става въпрос, всеки мисли - "а, някаква Европа, то това е далеч от нас, да си гледат работата, аз в неделя ще ходя за риба, гъби, охлюви и прочее".

Тъжна работа, вярно, че всеки си гледа в чинийката и не се интересува, че може да свърши някаква работа.

А пък и качеството на кандидат-депутатите е наистина зашеметяващо. Препъни камъкът в критериите беше владеенето на чужд език, а явно нашите "политически" хора хич не са се занимавали с езици, затова сред кандидатите има и толкова лица, които изглеждат "странно паднали от Луната".

Във всеки случай, като ни прецакат веднъж-два пъти с парите (защото именно ЕП има решаващата дума върху бюджета на ЕС), ще се сетим, че е можело да се работи повече в тази насока.

Поздрави,
цитирай
4. lemonpie - P.S.
17.05.2007 20:39
Много се смях като поразгледах малко СV-та на кандидати и видях, че почти половината гордо посочваха, че говорят руски. Бе с кой, джанъм, ще си говориш на руски в ЕП?!
цитирай
5. zemaria - абе,
17.05.2007 21:02
аз на няколко пъти се каня да напиша нещо, но си викам-има ли смисъл. Верно е, че тези избори някак хич не ме вълнуват. Ама мисля да спретна едно обзорче за ситуацията-ей тъй, за спорта, да не губя тренинг
цитирай
6. nio - lemonpie, това с езиците е попра...
17.05.2007 21:09
lemonpie,това с езиците е поправимо.Език се учи,ама акъл трудно идва:-)
Прегледах ти последните два постинга.Не знам дали си намерила нещо интересно да ги четеш,но на тия избори всичко е по-скучно и от вчерашния вестник.:-)
Поздрави
цитирай
7. lemonpie - Нищо интересно,
17.05.2007 21:11
просто коментирам липсата на интересни позиции, пълната безидейност на платформите, постните кандидати, смешните сайтове... и такива дразнещи ме неща. Може пък някой да се замисли, м?
цитирай
8. nio - Зе, повече материал ще има след и...
17.05.2007 21:12
Зе,повече материал ще има след изборите.Поне така ми говори "вътрешния глас":-)
То самите партии като не си дават зор,да му мине мерака и да ги оплюе.Прави сметка щом съм пропуснал БСП и Атака:-)
цитирай
9. nio - Кой да се замисли? Те повечето ...
17.05.2007 21:15
Кой да се замисли?
Те повечето партии са лидерски и мисленето е забранено:-)
цитирай
10. lemonpie - Хехе,
17.05.2007 21:23
стига де, ами избирателите да му мислят тогава :)))
цитирай
11. ssstto - Колко материал може да има в понеделник за zemaria
17.05.2007 21:25
ако нито СДС,нито ДСБ успеят да вкарат депутати.Десните вече мислят кой да обвинят и Костов и бай Пешо пак да са начело. На умряло куче що да вадим нож?
цитирай
12. nio - Едно че няма кой знае какъв избор и ...
17.05.2007 21:28
Едно че няма кой знае какъв избор и второ как мислят можеш да си направиш сметка,след като са забравили Виденовата зима и БСП пак е на власт.
цитирай
13. nio - ssstto, аз отдавна писах че старите ...
17.05.2007 21:30
ssstto,аз отдавна писах че старите муцуни трябва да носят отговорност.Като се издънят, да яхват метлата.
цитирай
14. copycat - ---
17.05.2007 21:49
Да не свършват лошите десни, че тогава не знам добрите леви от кого ще крадат.

Предполагам, че и СДС и ДСБ ще вкарат по един депутат.

Много страни от източния блок направиха болезнени реформи бързо и решително, скъсаха със комунизма, къде по-бурно къде по-тихо, но всички изживяха тежки няколко години. Ние както винаги търсим някакъв супер тарикатски път, така мързеливо да станат нещата, ама на, няма да се получи... И няма да се получава докато вярваме, че хубавите неща се постигат лесно.
цитирай
15. nakom - лимоне ти съвсем се депресира покрай тия избори
17.05.2007 22:00
спри да пиеш тая лимонада ;-) и почни да пишеш по-весело.българия няма да се оправи.
цитирай
16. nio - copycat, все се надявам СДС да вземе ...
17.05.2007 22:10
copycat,все се надявам СДС да вземе повече от 1 място.Отдавна не бях гласувал за тях,защото при предното им управление не видях нищо "дясно".
Сега се мъчат поне на думи да направят завой и ще ида да гласувам за тях.
А за пътя и защо нямахме шоковата терапия на Балцерович,съм абсолютно съгласен.
цитирай
17. lemonpie - Хе,
17.05.2007 22:10
не е проблема в лимонадата, със сигурност :))))
Всъщност - не пия и лимонада дори.
Веселото от събота :-Ррр
цитирай
18. starsailor - NEVER FORGET. Never again. :Поз...
17.05.2007 22:33
NEVER FORGET.Never again.:Поздрави.
цитирай
19. nio - Мерси Надписа го видях на един ...
18.05.2007 04:02
Мерси
Надписа го видях на един мемориал на жертвите от Холокоста.Няма голяма разлика между фашизъм и комунизъм.Само още няма мемориал на невинно загиналите от комунистическото управление.
цитирай
20. nakom - е затова събирам пари за жертвите на демокрацията
18.05.2007 04:53
доста са но засега са в тайна.
няма строй без жертви.не строя трябва да се промени а хората по скоро.да започнем с нио.
цитирай
21. nio - Ами то и сега имаме жертви, ама пр...
18.05.2007 14:21
Ами то и сега имаме жертви,ама предимно в катастрофи по пътищата.А през комунизма и фашизма милиони са измрели в концлагерите.

Нио се е променял почти през всички възможни позиции на политическия спектър,като почнеш от социалдемокрацията.Така че няма вече на къде да се променя.

Можеш да променяш индивиди,а не поданици.За сега сме поданици на които държавата определя включително какво да ядем и дали да пушим и пием.По друг начин казано,колективистичните общества не разчитат на промяна,а на репресивно канализиране.
цитирай
22. teodordetchev - Няколко бележки по състава на листите.
18.05.2007 15:38
Тук таме из листите има много прилични кандидатури. Сега не можем да се оплакваме, че партийните централи подреждат листите, защото имаме право на преференциален вот. Вярно, че номерът с 15 % беше некоректен, но и сега няма да се изненадам ако примерно в листата на ДСБ Светослав Малинов събере повече от 15 % от гласоподавателите на партията. Може и да не съм прав ама ми се иска поне в една листа да се случи такава случка. Ще бъде хем весело - хем полезно. Весело за избирателите, полезно за законотворците, които може пък да вземе да им се откъсне от сърцето и на следващите избори да ни оставят да подреждаме целите листи, както си беше по първоначален замисъл.

Иначе категорчно смятам да отида да гласувам на тези избори. Безобразие ще бъде на хпървите ни избори за евродепутати да се явят 25 % от избирателите. Ще бъде просто срамота.

Работа на всеки отделен гласоподавател е да реши коя партия е пратила "А отбора" си и коя - "Б отбора" си. Смятам, че имаше всички условия и предпоставки да ни се представят много по-впечатляващи листи. Общо взето, можеше много по-добре ... Частично извинение е, че и европейските партии изпращат в Европарламента или доста млади или доста опитни депутати, но пазят лидерите си в националните законодателни органи. Като имаме пред вид, че евродепутатите нямат право на законодателна инициатива, а само приемат или отхвърлят предложеното им от Комисията, не бива да се чудим чак толкова много на този развой на събитията.

Все едно... Пожелавам Ви приятна събота и неделя, а в неделя - приятно гласуване. Не са чак толкова далече избирателните секции. За гъби се ходи много по-далаче ... :-)))
цитирай
23. nio - Теодоре, мерси че си се отбил:-)...
18.05.2007 16:56
Теодоре,мерси че си се отбил:-)

Да продължа това което си написал.За тия дето ще ходят на гъби.

В махалата разправят че като са млади мъжете ходят по жени,после стават рибари и като остареят и изфирясат стават гъбари.
Та гъбарите да си правят сметка:-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2137035
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031