Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2007 22:40 - Защо ще плащаме за сестрите след като са невинни?
Автор: nio Категория: Политика   
Прочетен: 4741 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Европейският съюз и семействата на заразените със СПИН либийски деца водят дискретни преговори за лечение и финансово обезщетение.

 

Според източници от Триполи двете страни са близко до споразумение. То предвижда децата да получават медицинска помощ през целия си живот както в Либия, така и в чужбина, а семействата им да получат финансова компенсация. Това може да се смята за изплащане на кръвнина и присъдите да бъдат отменени.

 

Да припомня и неотдавнашното изявление на Саркози:

 

Сестрите в Либия са заложници и ние трябва да се борим за тях, както се борим, когато има военни пленници в Афганистан, каза Саркози на френските журналисти. Знам всичко за трагичната история на вашите майки и ви гарантирам, че ако бъда избран, тяхното спасяване ще бъде приоритет №1 в моята външна политика, обеща Саркози на близките на медиците. Той подчерта, че сестрите в Либия трябва незабавно да бъдат освободени. Дори ако се наложи, готов съм да отида и да ги изведа лично от затвора, гарантира кандидат-президентът. Той заяви, че не приема мъчителната агония зад решетките, защото тя е равна на смърт.

 

Към това прибавям принципната позиция на ЕС за неплащане откупи и суми на изнудвачи.Ако сестрите наистина са невинни,това „финансово обещетение” е просто сума която ще се плати на един изнудвач.

 

Защо така се промени позицията на ЕС и защо така охотно нашите медии съобщават за „разрешаване на проблема” чрез заплащане на кръвнина?

Само преди няколко месеца позицията беше,че не трябва да се плаща,защото това би било признаване на вината.

 

Къде и коя е истината?

 

Този процес още от самото начало беше обвит с мъгла.Аз не съм видял никъде обстойно изнесено становището на Либийската страна.Нима това трябва да се крие от народа,който застана зад освобождаването на сестрите.

 

То не беше тиха дипломация,то не бяха врътки,само и само да не се отговори на редица въпроси.Никога не съм вярвал безрезервно на нашите политици.Нямам основание да им вярвам и сега.

 

От друга страна вярвам на международната експертиза,но и тя не беше представена в пълен вид.Явно също си има причина.

 

Говореха ни,че като влезем в ЕС присъдата срещу сестрите ще е присъда срещу граждани на съюза.Изведнъж същия този съюз решава,че изхода е да платим кръвнина.

И нашите политици се радват на „решението” на въпроса,защото други са го взели и на тях няма да им се наложи да отговарят на неудобни въпроси.Ами то така и баба знае.

 

Аз искам сестрите да се върнат.Още повече искам да знам истината.Искам и тези които крият истинското положение,да понесат отговорност.Явно обаче ще си остана само с искането.

 

Моят блог,не е официална медия и тук аз мога да си пиша личното мнение.Не се притеснявам да кажа че съм пристрастен.От една страна,не обичам управляващата ни върхушка,от друга страна за мене страните управлявани по законите на шериата,са ислямо-фашизъм.Ислямските верски държави/има разлика от светска Турция/,са едни от последните бастиони на тоталитаризма.Може би след изборите ще напиша няколко постинга на тая тема.

 

И по този повод,още една лъжа на управляващите.Продъниха ни ушите,че мъченията били незаконни.

 

Мъченията са съвсем законен начин на разпит,съгласно законита на Шериата.

 

Както и още много други „правораздавателни приоми”,нямащи нищо общо нито с демокрацията,нито с цивилизованоста.Всъщнос „демокрация” и „ислям” са несъвместими понятия.Постоянно сме свидетели на проблемите,между ислямисти и привържениците на светската държава в съседна Турция.

 

Защо ни лъжат,всеки сам да си отговори.Аз обаче искам да знам истината,независимо каква е.



Тагове:   невинни,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. filipa - Най-важното е да ги пуснат,а?
19.05.2007 07:05
Другото ще го нищим и ще си правим изводи, макар че вече сме си ги направили...май
цитирай
2. dadide - .
19.05.2007 10:07
Oт толкова много приказки, коментари, версии дали ще повярваме на истината, ако някога излезе в публичното пространство?
цитирай
3. nakom - Не съм съгласен да се плаща
19.05.2007 11:29
Америка може да не преговаря с терористи, а ние ще преговаряме за да може някой си да извлече политически дивиденти.Да плаща партията която ще ги води тия преговори.
цитирай
4. nio - Нямаше ме днес и като гледам коме...
19.05.2007 22:04
Нямаше ме днес и като гледам коментарите,или аз не съм се изразил както трябва или просто не съм разбран.

Изключение прави Наком,който е схванал съвсем точно.Влади пък аз не можах да разбера.

Ще пробвам по отдалеко.
Ние сме държава в която "взаимопомоща" се налага със сила.Пожеланието да дадеш втората си риза на ближния е заповед, която също се налага със сила.

В държавата ни от 7,5 милиона население,само 2 милиона са заети в реалното производство.С парите от данъците на тези 2 милиона се издържат децата,пенсионерите и държавния апарат.
В тая държава никой никога не пита тези хора как да харчи парите им.Преди дни от тези пари се осигури увеличението на заплатите на рейсаджиите.От тях ще увеличат заплатите в здравеопазването,на учителите и.т.н.

Държавата все някак си трябва да се издържа.Когато обаче никой не пита данакоплатеца как да похарчи парите му,това е диктатура на мнозинството над малцинството.

Е в случая пак някой иска да харчи парите ни без да ни попита и без да излезе да каже истината.

Аз не искам да чета недоизказаното по блогове и форуми или да го слушам от хора работещи в Либия.

Искам този който ще харчи парите от данъците ми,да се изправи и да говори истината официално и пред всички.Точно както на мене ми се праща официално писмо,когато не съм си внесъл данъците.

Въпроса е принципен.Този случай е само един от всичките.




цитирай
5. raraavis - :)
20.05.2007 00:39
Аз пък искам да се изправят тези, които преди 9 години можеха да изчистят случая.
Да се изправят и да кажат истината.
Искам да ми обяснят как и защо се завърза тоя възел.
И защо продължава още да се оплита и да се затяга.
И на кого е нужен.
Ей това искам аз. Да се изправят и да кажат.
Пък после, ако се налага - нека и да платят..)
цитирай
6. nio - raraavis, точно това е и моята ми...
20.05.2007 11:35
raraavis,точно това е и моята мисъл.
Много отдавна бях писал че не трябва да търсим за помощ Арабската Лига.Вместо "тиха дипломация" трябва да вдигаме олелия пък който ни чуе.Вече все си мисля че тихата дипломация беше замазване на нещо което не трябваше да научим.
Писах че трябва да настояваме за силови мерки и да търсим помощ от тия дето могат да ги наложат.Пак разбирачите изреваха че едно ембарго причинявало вреда на невинния либийски народ.Все едно че ми дреме за либийците след като си го харесват Кадафи.
Ей такива работи.Сега продължават да замазват и да крият истината,а пак без знанието на народа да похарчат държавни пари и да заметат следите.
Дори в интернет се премахват много писания по-въпроса.Добре че има места които са недостъпни за въздействие.
цитирай
7. nio - cadmii, с какво да си съпричастен ...
20.05.2007 11:41
cadmii,с какво да си съпричастен след като не знаеш истината.Като да си съпричастен с просяците,които изкарват на ден повече от много работещи:-)
Примера ми е груб,но и в двата случая има изградена една измамна визия,която цели предизвикване на състрадание.

И защо тая "съпричастност" трябва да е наложена със сила.Защо никой не пита дали искам да плащам за сестрите?
Аз разбирам че народа е свикнал никой за нищо да го не пита,ама така ли трябва да продължаваме.
Съпричастност е когато се прави дарителска кампания.Не е съпричастност това веднъж държавата да събира пари и после да си ги харчи както си реши.
цитирай
8. nakom - Най-малкото което е в минус
20.05.2007 17:21
че се огъваме пред Кадафи и показваме че сестрите са виновни.Има куп начини да не отстъпваме пред мухлясалия от власт полковник и джикхадско-псевдосиалистическия му режим.Не са изчерпани нито средствата на дипломацията, нито икономическите.Моите съчувствия към сестрите - на никого не желая такава съдба.Но това вече е сблъсък между култури и ценности и най вече - между право и сатрапщина.Отстъпвайки признаваме на Кадафи правото му да е абсолютен господар на положението, и да се смее на цялата европейско-американска демокрация стъпил върху петродоларите си.Ако наистина сме уважаваща собствената си демократична система страна, ще се борим до последно без да губим уважението си, правейки компромиси от такъв калибър.
Мнението ми е лично.
цитирай
9. elfieta - Аз вече невярвам, че тези жени ня...
25.05.2007 12:06
Аз вече невярвам, че тези жени някога ще излязат от затвора в Либия...колкото и кошмарно да звучи. Имам чувството, че правим тук нещо ама налице е нищо...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2136986
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031