Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2007 23:14 - Аферим Доган Ефенди!
Автор: nio Категория: Политика   
Прочетен: 6042 Коментари: 13 Гласове:
0



И това доживяхме.ДПС е първа политическа сила по резултат на тези избори.Мисля че и Доган не е вярвал,че това може да се случи.

 

Герб са трети.Бат Бойко предполагам е бесен,че е две позиции след ДПС.Както върви няма да научим поне дази вечер.В момента тече пресконференцията на БСП и Станишев приказва глупости.

 

Бат Бойко и Герб напуснаха пресконференцията в знак на протест,за това че Доган отстъпи първата пресконференция на БСП.Цирка почна от тази вечер и тепърва ще има да гледаме новите му „серии”.

 

От утре медиите ще са пълни с празни умозаключения,защото това което се случи,може да се обясни с едно изречение:

 

Никой не ни е виновен,че не гласуваме.

 

Докато от хората на ДПС и БСП гласуват почти всички,то привържениците на другите партии гледат сеир.Сеир е хубава турска думичка,но сега ще се наложи да понаучат и някоя друга.

 

За резултата на десните,въобще няма да говоря.За пръв път от доста време гласувах за СДС,ама...Не ми е приятно че няма да имат представител в европарламента.За това обаче ще пиша някой друг път.

 

И за гротеската на Фюрер не ми се говори.

 

За сега трябва да поздравим победителите,дори когато ни горчи от собствената загуба.

Така правят бойците,а некадърните ни политици...Предпорагам от утре медиите ще бъдат пълни със сълзливи оправдания.

 

Не ни остава нищо друго освен да кажем:

Аферим Доган Ефенди!



Тагове:   Доган,


Гласувай:
0



1. radalia - Много си прав!
20.05.2007 23:24
Днес, цял ден бях свидетел...
При активност 35%, ДПС - 102 гласа и (учудващо за мен) 103 гласа за ГЕРБ. Останалите гласове - просто пръснати...
Това са данните от съвсем обикновена на варненска секция.
цитирай
2. nio - И то при положение че Варна не е ти...
20.05.2007 23:31
И то при положение че Варна не е типичен етнически регион.А си представи Хасково и Кърджали.

От утре очаквам Герб да почне пропаганда от типа:
Ако не искате ДПС,гласувайте за Герб.:-)
цитирай
3. krasi7 - !!!!!!!!!!
20.05.2007 23:32
Това е то како Пенке! Бате Бойко влезе като Цезар и побърза да каже колко много работа е свършил днес и как другите бездействали. Ники Бареков щеше да се наака от сервилничене. Ама не би.
Само Агата си знае работата.
Хак ни е на нас!
ПОМНИ МИ ДУМАТА - СКОРО ГЕРБЕРИТЕ, ВАНКО КОСТОВ И ОНЯ ОЗЪБЕНИЯ КОН ЩЕ ТРЪГНАТ НА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. И нищо чудно да свалят правитеството и да има предсрочни избори. АМА ИЗОБЩО БЕЗ ДА ИМ ПУКА, ЧЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ И ЩЕ СЕ ХАРЧТ МИЛИОНИ ЗА ТЕХНИТЕ ПРОСТОТИИ.
цитирай
4. nio - Пропуснах интервюто на Бат Бойко за ...
20.05.2007 23:36
Пропуснах интервюто на Бат Бойко за съжаление.
Сега ще има да се надува...:-)

Не мисля че десните в парламента могат да свалят правителството сами в този момент.Ако им помогнат от НДСВ с цел да си запазят местенце с Герб...
цитирай
5. krasi7 - !!!!!!!!!!
20.05.2007 23:46
Имам предвид, че работатат ще се започне от ГЕРБ извън парламента. Ще вдигнат синдикатите, ще започнат верижни стачки, щеблъскат компромати - доказани и недоказани. Ще се опитат да цепят коалицията. Имат много механизми.
Не ми пука за тях,но защо трябва ние да патим от цялата работа.
цитирай
6. radalia - Секцията ми
20.05.2007 23:51
беше в едни от "най-етническите" квартали на Варна. И виждах как от един улици идват цялата улица в комплект, а от други...
Личеше си и по упражнявания мажоритарен вот (където го имаше). Не ми се коментира! Толкова неща видях тези два дена, че сега ми идва да вия!
Казано е - народът си заслужава управниците...
цитирай
7. nakom - Чудесни избори бяха - много съм доволен
21.05.2007 00:02
Значи окончателно се разбра - дясно няма.Значи от тук нататък дясното или ще пълзи нагоре или ще продава гевреци.
Българина окончателно разбра че като гражданин на европейския съюз е пълна нула.
БСП окончателно разбра колко сила е набрал ББ.И сега ще запретне ръкави да го провали.Стискам и палци.
ДПС окончателно прескочи границата на нормалното.Ако не се спре че рухне от собствените си успехи.
Има и още много разбрани неща.Обаче едно се разбра окончателно.Политическата система в България е толкова компрометирана че няма накъде повече.
цитирай
8. nio - radalia и аз съм виждал много неща, ...
21.05.2007 00:10
radalia и аз съм виждал много неща,но не ми се говори.Не ми се ще и да давам тон на едни ненормалници,дето са свикнали да търсят вината в другите,а не във себе си.
Вината си е наша и както си написала "народът си заслужава управниците".
цитирай
9. nio - Накоме, дясно в България никога не е ...
21.05.2007 00:14
Накоме,дясно в България никога не е имало.Имало е пребоядисани и то само външно.Вътре в мозъка са си били същите колективистични неомарксисти.Не откриваш топлата вода:-)
Дясното трябва да си стане истинско дясно и да си търси избирателите със съответната настройка.

А не виждам как ДПС ще си рухне само от "успехите".Просто електората им българска телевизия не гледа,но на избори отива под строй:-)
цитирай
10. nakom - не може само нагоре Нио
21.05.2007 01:14
всеки който е имал много успехи пада от тях.Да се надяваме че пружината на ДПС се развила до край.
А за дясното - никога не съм твърдял че го е имало ;-)
Даже напротив - затова го и нападам толкова ;-)
цитирай
11. nio - Дясното което е в България можеш да ...
21.05.2007 01:30
Дясното което е в България можеш да си го нападаш колкото искаш,защото е бутафорно.
Ти обаче се мъчиш да нападаш и класическия либерализъм,който е мислен в продължения на столетия.За това се иска мноооого четене,ако не искаш да ставаш за майтап.:-)
Не че е лошо де.Нали трябва лаф да става:-)
цитирай
12. ridiculous - Успехът на ДПС
21.05.2007 01:43
на тези избори е изненадващ само дотолкова, доколкото изглежда необичайно една партия, която твърди, че представлява гласа на малцинствата, да вземе властта. Та нали "малцинство" по дефиниция означава социална група, лишена от политическа власт.

И така, според мен, успехът тъкмо на ДПС означава, че преобладаващия брой хора в България просто се чувстват обезвластени. Дали това е така поради "системата" или поради техни лични недостатъци, в момента това не е особено важно. Около 70% от това малцинство на обезвластените избра да не гласува, заявявайки: "все едно, от мен нищо не зависи... Р.Овч. ще продължи да си краде, а пикаещия в шадраваните ще продължи да си пикае в шадраваните"
Друга част от това обезвластено малцинство се хвана за ДПС с идеята, че това все пак е нещо.

Ако смятате, че не е така, отговорете си на въпроса чувствате ли, че имате участие в управлението на България? Ако отговорът Ви е "не", независимо от причините, значи и вие сте част от потенциалните гласоподаватели на ДПС.

И ето така ДПС преизпълни плана за петилетката по начин, който, чини ми се, обърка даже и Доган. Дотолкова, че да заяви публично, че ДПС не е готова да бъде първата политическа сила в страната.

Истина е, не е готово. До момента ДПС капитализира от напрежението между първия и втория или първия и третия, но тя не знае как да работи в ситуация, в която е основния играч. Този вот може да я принуди да се научи и да се трансформира във формация с доста различен политически и електорален профил. Ако на Доган му стиска. Или да се свие обратно до предишната си роля на втория партньор. Онзи, без когото не може, но който никога не поема отговорност за политическите решения.

Допускам, че този невероятен успех, поставя ДПС и неговите лидери пред тъкмо такъв политически избор и за мен лично е интересно какъв курс ще поеме Доган от този момент нататък.

Ако не предприеме подобни стъпки, ДПС ще бъде подложено на сериозен натиск от тези, които ще искат да се присъединят към него, понеже усещат изгодата и възможността за кариера/крадене/власт или каквото там има в политиката. То или ще ги приеме в лоното си, но така неизбежно ще изгуби сегашната си идентичност, или ще ги отхвърли и така ще си създаде твърде много политически врагове.

Във всеки случай по мояму това е един много интересен момент, в който Доган и съратниците му ще разкрият намеренията си - дали искат да бъдат европейски политици (както заявяват) или ще се задоволят с ролята на политически рекетьори.

За дясното - напълно съгласна съм, че дясно няма и към момента не може да има. Тук само можем да изпеем "Жалбата на призрачето"... Едно време си направих труда да споря в блога на Божков по този въпрос и така научих, че десните май не знаят, че тях ги няма (т.е., че няма много много на кого да са представителство).

Виж, мутри си има и те си имат даже три представителства, защото са много и са с различни интереси - мутрите на ББ и мутрите от Атака са мутрите със "сини якички". Отрудените момчета с бухалки от градове и паланки. Не съм сигурна точно по какво се различават.

Има и мутри с бели якички, както току що си ги нарекох аз с умиление и те пък се представляват от НДСВ.

Така че това си е съвсем естествен и логечен избор. Чакаме да дойдат още по-интересни времена.
цитирай
13. nio - ridiculous, аз тия неща, че няма ...
21.05.2007 03:24
ridiculous,аз тия неща,че няма избор в дясно и десните не изразяват нагласите на дясно мислещите хора,го пиша от години.

Тук в блога ми още първия ми постинг/най-първия е едно "здрасти"/ беше за това че имаме свобода да избираме,но нямаме какво да избираме.За това че дясното е сведено до разпокъсани лидерски партии-микроолигархии и то с Водачи,които неведнъж са лъгали избирателите си.

"Свобода и избор"
http://nio.blog.bg/viewpost.php?id=17553

Това беше по повод президентските избори.След това съм писал и за "старите муцуни" и за "Ети ли е десния избирател".

Дясно не е въпрос на самоопределение,а отношение към двата типа свобода-лична и икономическа.Няма дясно без дясна икономическа политика.Няма и десен колективизъм,както и ляв индивидуализъм.

Докато десните мутри дето още носят колективистичните поражения в мозъка си командват дясното,резултатите ще са такива,а и по-лоши.

Е това е обезвластяването.Избираш едни които са същите като преди и те също като преди правят единственно това което е в лично техен интерес:-)
И какво да направят дясномислещите?
Да отидат при Станишката?
Или при Гурото дето внесе законопроект за национализация?
При тоя избор те просто не гласуват.
Е има и мързеливи и безотговорни,но това е друг въпрос.

А Доган днес каза че има достатъчно опит и да е първа политическа сила.Въпреки това си мисля,че позицията му на политически изнудвач е по-изгодна,защото каквото отмъкне-отмъкне,а негативите се трупат върху първия в управлението.

ДПС и така си създаде достатъчно политически врагове,но да си припомним кой ги създаде.
В началото те бяха движение в СДС.Станаха партия с благословията на БСП за де се разбие набиращото сила тогава СДС.По подобен начин постъпи БСП и със земеделците.Дано да дойде най-накрая момента БСП да си плати за късогледството.

От президентските избори насам в СДС се появиха някои признаци на завой по посока класически либерализъм.За мене лично това е правилната посока.Посоката която е записана и в Лисабонската стратегия.Дано да не е късно и да успее да се прегрупира.

Писал съм много против СДС защото ме е боляло за потъпканата синя идея.Още повече ме е боляло от левичарското им управление когато бяха на власт.Когато Костов се отдели,искренно се надявах че това е пътя за създаване на истинско дясно.Той обаче направи една-две крачки и се спря.Дано тези избори са катализатор и да изчистят партийките с по един фаетон хора.Ако ли не,ще се носим по течението и ще клепаме на последно място в ЕС.И както казваш пак ще крадат и ще пикаят във фонтана.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2138151
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031