Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2007 08:08 - ХАМАС съветват как да се възпитават децата
Автор: nio Категория: Политика   
Прочетен: 28489 Коментари: 46 Гласове:
0

Последна промяна: 12.06.2007 11:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На телевизионния канал „Ал-Акса”,спонсориран от групировката ХАМАС,всекидневно се излъчва детско предаване,в което участва приличащ на Мики Маус персонаж.Мишока на име Фарфур,който силно напомня героя на Дисни,разказва за  НЕИЗБЕЖНОТО световно господство на исляма и възпитава децата в ненавист към САЩ и Израел/що ли ми хрумват разни асоциации с нашата действителност/.Помощник водещата на Фарфур,момиченцето Сараа,учи младите зрители,как да бъдат истински мюсюлмани.

 

„Брата” на Мики Маус,постоянно напомня на децата,че е необходимо да се молят в джамията пет пъти на ден до тогава,докато не настъпи „световното господство на исляма”,а също и да се борят против „деспотичната и завоевателска окупация”.На свой ред Сараа напомня на децата,че „джамията Ал-Акса и палестинската „окупация” – това е отговорност на нашите плещи и Аллах ще ни пита в Деня на Страшния Съд,какво ние сме направили за тях”.

 

/превода ми е приблизителен.източник/

 

 

Клонингът на Мики Маус учи палестинските деца на ненавист и ислямско превъзходство.

 

Ал-Акс ТВ (Хамас), апр. 16, 2007


Ф – Ние заедно с вас,ще положим основите на световния ред под ръководството на Исляма.

 

C – Ние ви напомняме,че „великите хора”,са започнали тази програма за управление на света.Центърът,по волята на Аллах,ще бъде тук,в Палестина.

 

Ф – Сара,ти какво разбираш под „Палестина”?Газа,Ерусалим,Рамала или цялата Палестина?

 

С – Да,цялата Палестина.

 

С – Много ни пишат,че ние в миналото сме били велики,имали сме култура и силата на мюсюлманите се е признавала от всички и се е ползвала с уважение.

 

Ф – Ние строим бъдещето,верни на тази нация и нейната слава.Ние ще освободим Ал-Акс по волята на Аллах.Ние ще освободим ислямските страни,окупирани от убийци.

 

С – Да деца от Палестина,окупирана от евреите,по волята на Аллах ние ще се борим и ще ги защитим от ционистка окупация.

 

Ф – До тогава,докато не победим по волята на Аллах,ние ще се борим,докато не победим.

 

Езраа,12 год,пее по телефона:

 

Е – И ние ще се предадем...

 

Ф – Не!!!

 

С – Езраа,това е лоша песен.Знаеш защо?

 

Е – Защото в нея се пее за капитулация.

 

С – Ние нямаме намерение да се предаваме,ние възнамеряваме де се борим с враговете.

 

Ф – По волята на Аллах!По волята на Аллах тази страна,тези деца,тези мъже,тези жени и тези старейшини ще победят.

Ние ще победим,Буш!

Ние ще победим Шарон!Ах да,Шарон е вече мъртав.

Ние ще победим Мофаз!Да,Мофаз избяга.

Ние ще победим,Олмер!

Ние ще победим!

Ние ще победим Кондолиза!

/ей тия асоциации с нашенските атиамериканисти и една жълта кабеларка/

 

С – Аз ви напомням,че Ал-Акса и затворниците в нашата крепост и Аллах ще питат в Деня на Страшния Съд,с какво сме оправдали тяхната вяра.

 

 

Харва, 11год,пее по телефона

 

Х – Хората стоят събрани заедно и пеят за Тебе/Аллах/

Рафах/град в Газа/ пее „О!О!”

Приглася им АК-47/руски автомат „Калашников”/

Ние сме тези,които не знаем страх!

Ние – горските хишници!

 

Муххаммад, 12 год пее по телефона

 

М – О,Ерусалим,ние идваме!

О,Ерусалим,дошло е времето на смърта!

О,Ерусалим,ние никога не се предаваме на врага и никога не ще се посрамим.

Родната Палестина ни учи какви трябва да бъдем.

И ни учи да бъдем Войни на Бога.

Ние ще разрушим престола на угнетителите.

Дошло е време за смърт,ние ще преминем през тази война!

 

Още детски видеопредавания на ХАМАС

Снимки на палестински деца в блога на Nakom





Тагове:   как,


Гласувай:
0



1. ekaterinara - Това, което те искат,
12.06.2007 09:25
няма да стане. Не могат да бъдат по-силни от по-цивилизованите и по-образованите от тях.
цитирай
2. nio - И аз така си мисля, но поразходи се из ...
12.06.2007 09:40
И аз така си мисля,но поразходи се из блоговете да видиш колко защитници на средновековното варварство и изостаналост има:-)

Модно е световната левица да рецитира безумията на Чомски и да ни сродява с "патриотите" дето се крият за жив щит от жени и деца.Ега ти героите:-)
цитирай
3. viovioi - ей аз не съм от тях..
12.06.2007 10:13
Присъединявам се към ващите коментари по този въпрос.Не одобрявам такова"възпитание", такъв краен и фанатизиран метод на убеждение и фетишизиране на ислямската религия и някакъв изкривен патриотизъм.Така медията манипулира и насочва възгледите и разбиранията на подрастващите.И те в тази крехка възраст го приемат като чиста монета.Искам да кажа, че тази медиина психоатака не позволява на малките да могат да си изградят някаква реална престава за нещата.Нямат алтернатива за избор на своя позиция когато пораснат, защото им е вчече внушено че това е модела.Поздрави за поста!!!
цитирай
4. venercheto - да,
12.06.2007 10:30
престъпление е да се внушават политически платформи на деца, съгласна съм с това. Не знам защо обаче не посочвате и други примери. Има невероятни жестокости спрямо деца по света. Примерно в Африка още е разпространена практика 7-8 годишни деца да се отвличат и да се правят деца-войници. Деца-убийци. Това не е ли по-лошо?

Пропагандата на Хамаз е може би по-примитивна, но промивката на мозъка, през която минава всяко американче, не е в основата си различна. Те също израстват горди и убедени, че ше сложат началото на нов Световен Ред. Също израстват с убеждението, че тяхната държава е най-велика и права във всеки световен политически спор. Също, че военните им действия са благородни и хуманни актове- а не масови убийствa- което е най-голямата перверзия.

И после се чудим защо света ни виси на косъм? Ами от двете страни стоят еднакво духовно развити хора. Това е.
цитирай
5. nik666 - спор няма
12.06.2007 11:13
Политически платформи се внушават на децата в целия "цивилизован свят", под една или друга форма. Градската култура, Холивуд, неспирните шарени реклами, всичко това възпитава с ефективност, не по-различна от "фанатичните" методи. Ние сме на единия полюс на културните ценности, затова другия полюс ни се струва варварски, но също толкова варварски изглеждаме и ние в очите на "другия".
цитирай
6. nio - viovioi, мерси за поздравите, ама ...
12.06.2007 11:17
viovioi,мерси за поздравите,ама не разбрах какво стана с "кървавите американски терористи".:-)
цитирай
7. nio - venercheto, щом твърдиш че проп...
12.06.2007 11:36
venercheto,щом твърдиш че пропагандата "не е в основата си различна",може да погледнеш снимките в блога на Наком и да постнеш аналогични такива от американските училища.Ще се радвам да ги разгледам:-)

Според тебе е "перверзия" да се свали един кървав диктатор използвал химическо оръжие против народа си.Перверзия е и да се изгинят талибаните и кървавия им режим който отнемаше всички свободи освен писаните в Корана.Дори бяха забранили и музиката.Същите талибани убиваха хора с камъни по площадите съвсем "законно".Според закона на Шариата разбира се/за това ще е един от следващите ми постинги/.Мога да продължавам,но не е необходимо.

Един от методите за промиване на мозъка е промяна значението на думите и използване на различни стъндарти за сходни ситуации.

Да предположим че хората освободили иракския народ от кървавия диктатор,същите които сега подкрепят едно демократично избрано правителство подложено на терора на фундаменталните ислямисти,са "масови убийци".
Трябва да го приложим към всички случаи в които демокрацията е налагана със сила на тоталитаризма,абсолютизма и подтисничеството.

Примерно ВСВ срещу Хитлер.Или в залива за защита на Кувейт.
А какво ще кажеш за "масовите перверзни убийци" които разпалиха война срещу Османската Империя за да ни освободят и благодарение на което ние сме държава?

Смешки venercheto.Причината обаче не е в тебе.
Ти си в правото си да застанеш на страната на демокрацията или на средновековния примитивизъм.В една щогоде демократична страна като нашата,няма да те убият за това с камъни,както биха решили въпроса в страните на Шариата.



цитирай
8. nio - nik666, кой ли знае как изглеждаме ...
12.06.2007 11:38
nik666,кой ли знае как изглеждаме пък в очите на папуасите,които преди няколко години приеха закон забраняващ яденето на хора:-)
цитирай
9. thehobbit - Oлееее Nio,
12.06.2007 12:20
... не знам откъде имаш сили да се хвърляш в този разговор... Само като прочета "разсъжденията" на Венерчето - какво да кажа.

Цяла Америка е заляна от антивоенна пропаганда, от въобразими и невъобразими гаври с държавния глава (който на мен хич не ми е любимец), по всеки въпрос на вътрешната и/или външната политика има поне две яростни позиции в медии, в политика, в незнам си какво.

Иначе всичко е едно и също - само дето арабският вариант на Чомски примерно е в най-добрия случай осакатен от професионални палачи, а "либералните" им политици са взривени или застреляни*.


* Сега някой ще каже "Ами Кенеди?" ... е, как да обясняваш ...
цитирай
10. nio - Хобит, Венерчето и предната и друг ...
12.06.2007 12:32
Хобит,Венерчето и предната и друг път са наминавали,та не съм очаквал и друго.

Като общо и аз не харесвам политиката на Буш,но по други причини.На принципа съм че който вади нож,от нож умира.
С нападението на кулите започна война,а тя си има принципи които не ми се ще сега да обеснявам.Буш няма отношение след като е взето решението.

Световната левица губи почва.Виж какво става във Франция и Белгия тия дни.Естественно че си търсят съюзници сред други които мразят свободата.

Тоя постинг не е от най-шокиращите.Оставил съм страхотиите по-нататък.И без това темата е много дълга.
цитирай
11. aseng - Сигурна ли си, че по-умните печелят?
12.06.2007 13:07
Ако да, ekaterinara, кажи това на римляните от 455 г.н.е., сигурен съм, че са щели да се зарадват да го научат. А понеже не са знаели, Рим е разграбен от едно племе, чието име сега е нарицателно-вандалите, раазбира се!
цитирай
12. thehobbit - Всъщност и
12.06.2007 15:13
... аз имам възражения срещу политиката на Буш и изобщо на неговото (ако е негово???) "крило" в РП по други причини.

Войната в Ирак е отделна тема - моята позиция е изначално твърде нюансирана, за да ти я трясна като коментар.
цитирай
13. nakom - Прелестни са просто малките палестинчета
12.06.2007 16:04
Венерчето - къдриш маце.Красотата ще спаси света.
От както се помня подкрепям Израел в борбата му с тая паплач.Това че евреите, световната конспирация и плановете на илюминатите да затрият българия са любимата подправка на всеки нашенски кретен, мен не ме касае.
Обаче едно общество, съществуващо на фундаментални, крайно религиозни принципи, и имащо за цел борба с всичко останало ме плаши много.Още повече ме плаши че има достатъчно тъпанари да подкрепят иранския президент и лудата му ядрена програма.Един хубав ден, ако не ние то децата ни ще използват домовете си за барикади.
цитирай
14. venercheto - ехх..
12.06.2007 18:46
направо ми се прииска да те цункам виртуално, nakom :) ама сега трябва да съм сериозна.

nIo, (пиша главно I, шото от началото се чудя дали знаеш, че се пише neo ) за перверзиите на Талибаните и диктаторите нямам и намерение да споря. ужасяващи са, и не е перверзия такива хора да се обезвредят, наистина. въпроса ми е, как след атентата на 11 Септември на Бин Ладен, се стигна до война с Ирак? и защо на благородните освободители не им лежат други световни региони на сърцето, в които също има диктатури и кръвопролития всеки ден? за каква свобода си говорим в държава, в която сегашния им президент открадна първите изобри като в най-обикновена бананова република?

ти ми задаваш въпроси, без да отговаряш на моите, което въпреки интелиентното звучене на постингите ти, отслабва ефекта им значително :) а аз ти отговарям винаги. ето и сега.
за клипчета от американските училища ше се поровя, обещавам. има в изобилие.

а защо Левицата губи позиции? защото свободата си отива, nIo.
явно много от отговорите, които не пасват в Матрикса, са ти смешни. а на мен ми е смешно като се съди за някого само по писания в постинги. мразела съм свободата? wake up..крайно време е.
..Белия Заек почти си го изтървал.

цитирай
15. eek0stravagantsa - Ситуацията изразяваща се в асим...
12.06.2007 19:13
Ситуацията изразяваща се в асимилация на деца в най-ранна възраст, говори единствено за политически цели в дългосрочен план. Това е потресаващо!
Поздравления за поста!
цитирай
16. nio - venercheto, това NEO е герой от м...
12.06.2007 19:58
venercheto,това NEO е герой от матрицата.Моя ник е Nio и няма абсолютно нищо общо с матриците и световните конспирации които са ти в главата.
Ника ми е от преди да има разни Матрици и тем подобни.

За да ти отговоря на въпросите,трябва да ти разправям една 15 годишна история как са се нажежили отношенията и се е стигнало до там.Трябва да ти обеснявам и елементарни военни принципи ползвани още от Гай Юлий Цезар.
Прекалено е дълго за един коментар.

Аз те питам?
Лошо ли е че е свален един кървав диктатор от власт и на един народ е дадена възможност да се развива по демократичен път.

Ти ми отговаряш с едни постулати на които даже не знаеш първоизточника.
Ти ми отговаряш че американците са масови убийци защото са дали на един народ свобода и защото сега защитават законно избраното му правителство от атаките на радикалните ислямисти.
Е това са въпросите и отговорите и са записани черно на бяло.

Понеже знам левичарското лецимерие как изкривява думите те попитах и дали всеки който чрез военна сила е дал свобода на един народ, е "кървав диктатор".

Получавам увъртания и левичарски лозенги.

При положение че защитаваш неприкосновеноста на един режим и обвиняваш една държава която е платила с кръвта на синовете си за това,единственото което мога да ти кажа е че мразиш свободата.
Ще пропусна да коментирам за матрицата:-)
цитирай
17. nio - Хобит, аз никога не съм крил непо...
12.06.2007 20:10
Хобит,аз никога не съм крил непоносимоста си към всякакъв вид религиозен фундаментализъм,пък бил той и християнски.Против съм всякаква намеса на религията в държавната власт,пък си представи за Шариата.На друго място достатъчно съм писал и предполагам си попадал на нещо.

Освен това,Шариата е тоталитаризъм който е подобен на фашизма и комунизма.Тоталитаризъм с религиозна дискриминоция е фашизъм а в случая ислямски фашизъм.

Колкото и да смятам Буш за неподходяш президент,не мога да застана на страната на тоталитаризма.Човек често избира по-малкото зло.
А и казах че след взимане на решение за война/а тя е наложена с нападението/,нещата следват правилата на войната,а не на Буш.Ако ми остане време ще понапиша нещо.

С всеки свелен диктатор,света става по-добър.В това съм твърдо убеден.

Американците един ден ще напуснат Ирак.Направи сравнение.Руснаците дали ще напуснат доброволно завладените територии в които също се води война.
цитирай
18. mom4eto2 - А така!
12.06.2007 22:34
Като си рекъл, кога ще свалим и най-големия диктатор на нашето време, а именно Джорджи? :))) Янките са окупирали суверенна държава в момента. Трудно е да се кажи дали иракчаните са били по-свободни преди или в момента... Ти май сериозно си се напънал да ни обясняваш,че на Буш му пука за коя да е държава или за демокрацията като цяло. Ако беше така,още преди повече от 10 години коалицията щеше да свали Саддам. Тогава се стовариха милион войници,а сега с 5 пъти по-малко Хамериканците сложиха ръка на петрола. Щатите си гледат своите интереси,няма какво да се лъжем! Демокрацията в Ирак е последното нещо,което ще им дойде на ума. Власт,пари,петрол - това ги интересува! Иначе има много зло по света,прав си! За ислямския фундаментализъм е страшно дори да се говори. Замисъла за създаване на НАТО е удачен,но не може да се отъждествява НАТО с Хамериканците! Целия цивилизован свят трябва да решава тези световни проблеми,а не само Джорджи на своя глава и напук на всички останали. Дай ми пример за успешна война на Хамериканците. Под успешна имам в предвид наистина да защити демокрацията и сложи ред. Те не облагородяват,а съсипват. Не освобождават,а поробват. Не носят демокрация за другите,а облаги за себе си. Няма да си мръднат пръста ако не е налице облага за тях!!! Не виждаш ли,че те умишлено си създават врагове? Ако не са тези ще са други. Войната е просто един бизнес за тях,и то бизнес за стотици милиарди. Световния мир не е залегнал в политиката им,а тъкмо обратното. Най-богатата държава в света не ратифицира споразуменията за по-екологично производство - странно,нали? :) Те не могат да си позволят никакви загуби,пък било и в името на общата цел да запазим нашия дом планетата Земя. А ето пък при нас дали ЕС,дали ние сами,затворихме АЕЦ-а,най-екологичния източник на енергия и сега слез надолу към Марица-изток да видиш за какво става дума... Хамериканците от година на година бълват все повече оръжия,а здравеопазването,екологията,хуманизма,изкуството остават на заден план. Или "Мисия невъзможна 3" е някакво мутирало изкуство? Но всъщност Хамериканеца е много разбрано същество. Просто трябва да му говориш в цифри!!! Ако не падне някой долар,дреме му на трите букви за свободата! И така чакам да споменеш регион или държава,където е минала Хамериканската военна машина и нещата да вървят на добре. Ако някъде са спрели да се гърмят,то продължават да си измират от глад! Чичко Хамериканец не влага и пукант долар ако не е гарантирана тройна печалба...
цитирай
19. ingodwetrust - ОТВРАТИТЕЛНО
12.06.2007 23:37
Отвратителна гавра с децата. Гнусно престъпление.
цитирай
20. nio - Момчето, никове без постинги об...
13.06.2007 00:26
Момчето,никове без постинги обикновенно се броят за тролове и не им се обръща сериозно внимание.Все пак отчитам труда който си положил да изпишеш толкова нещо и ще ти отговоря възможно най-изчерпателно.

Не ме впечатляват подобни писания,защото съм имал нещастието да им чета първообраза в оригинал.Не по собственно желание.Първообраза е на Ленин и се казва „Империализмът като висш стадий на капитализма".Нещата се променят и комунизма се сгромолясва безславно.Няма обаче празни пространства.Появява се заместителя на Ленин-Ноам Чомски,чиито недомислици ти повтаряш в момента.
Та Чомски не отива да живее в Зимбабве а си има палати благодарение на изданията които лумпенпролетарията цитира като новата червена Библия.Всъщност обясненията на Ленин не са за простолюдието,а изискват определено интелектуално ниво.За разлика от него,Чомски свежда всичко до прости и лесносмилаеми постулати.Америка е световен агресор и иска да управлява света.Президента е пионка и се управлява от интересите на военолюбците и производителите на оръжие.Повече войни,повече оръжие,повече печалби.Да го духат народите които американската върхушка поробва.
Демокрацията всъщност е форма на поробване/явно дикгагурата ще е форма на свобода/.Няма леви,няма десни,всички иската само нефт и печалби.
Ей такива работи.И Чомски,съм чел и Правда.ру чета понякога и телевизия СКАТ не се гнуся да гледам.Причината е проста.Хора на които в главите им има само вятър,трябва да се държат под око.

Е ти ги повтаряш същите басни,но те си имат прости обяснения,защото левите брътвежи не почиват на истина,а на сляпа вяра.

„Ти май сериозно си се напънал да ни обясняваш,че на Буш му пука за коя да е държава или за демокрацията като цяло. Ако беше така,още преди повече от 10 години коалицията щеше да свали Саддам. Тогава се стовариха милион войници,а сега с 5 пъти по-малко Хамериканците сложиха ръка на петрола. Щатите си гледат своите интереси,няма какво да се лъжем! Демокрацията в Ирак е последното нещо,което ще им дойде на ума. Власт,пари,петрол - това ги интересува! Иначе има много зло по света,прав си! За ислямския фундаментализъм е страшно дори да се говори.”

Буш да не ти е пратил писмо за какво му пука и за какво не?Или гадаеш по звездите.
Буш е президент и трябва да му пука за това какво иска народа му.Доколкото си спомням общественото мнение след атаката на кулите беше абсолютно в полза на война ДО КРАЙ с тероризма и подържниците му.Прав си че американците сбъркаха като не ритнаха Садам преди 10 год,но тогава също се намесиха разни „миролюбци”.Намеси се и Русия.Предполагам че продължаването на войната е било трудно осъществимо.За петрола и интересите после.
продължава
цитирай
21. nio - Продължение „Замисъла за съз...
13.06.2007 00:27
Продължение
„Замисъла за създаване на НАТО е удачен,но не може да се отъждествява НАТО с Хамериканците! Целия цивилизован свят трябва да решава тези световни проблеми,а не само Джорджи на своя глава и напук на всички останали”.

Много държави от НАТО изпратиха войски.САЩ отговори като нападната страна.Отговори по възможно най-бързия начин.В една война скороста често е от решаващо значение.Въпреки всичко не нанесе кой знае какви щети на Ал Кайда.Е какво щеше да стане ако трябваше да чака бюрократите да се наумуват.НАТО освен военна е и политическа организация,защото представителите трябва да чакат и съответните политици да се наумуват.

„Дай ми пример за успешна война на Хамериканците. Под успешна имам в предвид наистина да защити демокрацията и сложи ред. Те не облагородяват,а съсипват. Не освобождават,а поробват. Не носят демокрация за другите,а облаги за себе си. Няма да си мръднат пръста ако не е налице облага за тях!!! Не виждаш ли,че те умишлено си създават врагове? Ако не са тези ще са други. Войната е просто един бизнес за тях,и то бизнес за стотици милиарди.”

Това явно е във връзка с петрола.
Ще почна обаче отзад напред – с „бизнеса за милиарди”.Да,за някои е бизнес.Както пък за други един увесилителен парк е бизнес или пък погребална агенция.Твоето е все едно да кажеш че погребалните агенции тровят хората,защото имат полза от това.
В една тоталитарна държава е възможно бизнеса на някое управляващо семейство,да диктува политиката.Тук обаче печалбите на производителите на оръжие се плащат от народа.Освен това има и опозиция.И ако не се съобразиш с тия факти при едни избори какво става с управляващите.На изборите народа си каза мнението,въпреки спадналата популярност заради убитите войници.Всъщнос Чомски като повечето левичари няма за нищо гласа на народа,освен ако е в полза на левицата.Нали се сещаш.Ако левицата победи – управлява народа,ако загуби има световен заговор.

„ Не носят демокрация за другите,а облаги за себе си”.

Америка победи в студената война и благодарение на нея падна Берлинската Стена.В Афганистан се проведоха президентски и парламентарни избори,а в последствие и в Ирак.Явно твърдението ти е просто...

И стигаме до въпроса за облагите.
Кой има облаги от демокрацията?
Ами от тоталитаризма?

От тоталитаризма полза имат само малка групичка на върха.Предполагам си виждал палатите на Садам,докато народа е умирал от глад.Арабските страни се управляват от династии които живеят богато,докато народа като цяло е беден.Същото е положението с африканските диктатори,които обират дори помощите които се пращат на страните им.Африка е най-богатия континент с най-бедното население и най-голям процент деца умиращи от глад.

Една Япония без природни ресурси, която е срината и изравнена като паркинг през Втората Световна Война е една от страните с най-висок стандарт.И ето паралела който всички левичари по света мразят.

Как богатата на ресурси Африка,не може да настигне бедната на ресурси Япония.

Отговорите са в думичките „демокрация”и”свободна търговия”.
Тоталитарните режими освен че са недемократични,правят невъзможна свободната търговия.

Богатсвото на народите идва когато търгуват,а не когато воюват.

Точно обратното на брътвежите на Чомски и частност Гуруто който първо преписваше книгите му,а после си направи семейна партия.
Ако от една война имат интереси определени кръгове,то от установяване на демокрация и свободна търговия,печели целия народ.От една война която установява демокрация дадена страна,печели освободения народ и всички други,които търгуват с тях.

И по въпроса за суверенния Ирак.
Някага Русия е нападнала суверенната Османска Империя и благодарение на това,днес ние сме държава.Това защитниците на ислямските диктатори,все го пропускате.
цитирай
22. venercheto - за лозунгите
13.06.2007 00:27
- "...Лошо ли е че е свален един кървав диктатор..и на един народ е дадена възможност да се развива по демократичен път..."

-"..защитаваш неприкосновеноста на един режим и обвиняваш една държава която е платила с кръвта на синовете си за това.."

хмм, на мен това ми звучи много плакатно, а на тебе ? :)
очевидно е, че имаш проблеми с каквото и да било различно от десния консерватизъм. аз ти обяснявам, че съм зелена, ако съм някаква, ти ми обяснавaш, че зелените са леви. не се бях замисляла за цвета си преди теб, нито за посоката. за сметка на това мисля много, и още повече чувствам, кое е правилно и кое не.

..няма да те питам откъде ти идва ника. да не речеш, че се заяждам нещо ;)
винаги съм мислела, че целта на един спор е всеки от участниците да научи нещо от останалите. и истински умните хора го правят, също :)
ако някои само ти обяснява колко си бос в познанията си за световната политическа ситуация, и единствената му цел е само да си наложи мнението над всички останали..най-малкото, което мога да кажа за него е, че не е интересен събеседник. и още малко- че най-много е криворазбрал значението на думата демокрация.

цитирай
23. nio - Десен консерватизъм е християн...
13.06.2007 01:40
Десен консерватизъм е християн-демокрацията например.Класическия либерализъм е това което в америка е либертаниянството и е коренно различно.
Е как да кажа че си наясно,като дори разделението на политическата карта не знаеш.

Да,познала си.Левите хич не ги "дишам" и чистосърдечно си го признавам.И въпреки че в политическите въпроси пола няма значение,опитвам се максимално да се сдържам когато разговарям с жена,дори и с промит мозък.:-)

Какви са "зелените" можеш да попиташ когото си искаш,но в антиамериканизма и защитата на един диктатор,не виждам нищо "зелено",а само измислени постулати/виж предните "чаршафи" дето съм написал/

Може да ти звучи плакатно,но ако нарека Садам човеколюбец и демократ,освен неверно,няма да върне жертвите му.Сори.

PS.А за да не стават грешки и да може да се предвиди отношението ми,съм сложил съответния предупредителен аватар:-)

И не съм имал никакво намерение да съм "интересен".Постинга ми е за политика а не "Лични дневници","Сладки приказки" и т.н.
цитирай
24. injnina - О, изумена съм!
13.06.2007 21:17
Този клип с любимия ни герой от детството ни не се връзва с гласа и интонацията!
Как се промиват невинни детски мозъци?!
Не съм и предполагала, че има такива средства за исляма!
И все пак този Мики Маус няма нищо общо с НАШИЯ МИКИ МАУС! Този наистина е клониран?
Лека вечер!
цитирай
25. copycat - ---
14.06.2007 18:52
Спокойно, те сами ще се изтребят един друг. Само време им трябва.
цитирай
26. mom4eto2 - :)
14.06.2007 19:16
И какво стана сега? Излязох ляв ли?... Пък аз нито съм левичар,нито левак. Ти с твоите политически брътвежи само объркваш хората. Християн-демократи и ала бала - какви са тия глупости?! Гордей се,че познаваш политическата карта! :))) А за това,че защитавам ислямските диктатори... Как стигна до този извод? Не ги защитавам,но и не милея за този,който ги е съборил,защото разлика между тях трудно се вижда. Явно за теб само парите са важни... Едните живеят в голяма бедност,а другите в охолство и от време на време се правят на недоволни от властта. Нещата наистина не са никак прости - това дори и трол като мен го разбира. :) Но сигурно си видял истински протести,в Германия например. А в щатите май хората се събират,за да послушат музика от трибуната и да кръшнат от работа,но не и с мисъл или поне надежда да променят нещо. Иначе свободия имат много янките - всеки прави каквото си иска. Също така правят каквото си искат и в чуждите държави. Не мога да разбера как така одобряваш да се самопровъзгласяват за господари на света?... Ситуацията е като в малка България - тук нашите маскари нищо и никой не ги контролира и правят каквото си знаят. Ето и тези правят каквото си знаят и явно няма сила и власт,която да им потърси сметка или даде оценка прави ли са или грешат... Вече и над Бог са се поставили собственоръчно или поне Буш се мисли за Негов наместник на земята. А спомена и за "суверенната" Османска империя. Тия две думи суверенна и империя някакси не си подхождат... Сравни приликите и разликите с Освободителната война и войната в Ирак. Имат доста допирни точки... И си помисли още колко кътчета на военни конфликти и диктатура има,но щатите ги няма там! Защо не избие ей така и при нас петрол да видиш как "ще ни оправят". :))) Сега сме трета глуха,но ако се случи такова чудо,Буш ще идва три пъти годишно при нас,а не веднъж за 8 години. Та това ли е демокрацията - да "освобождаваме" там,където са парите? Иначе и аз искам да живея в Америка и да си получавам доларчетата - разправят,че лесно се забравяли гладните години и от къде си дошъл. Ама да ми казваш,че съм гледал по звездите Буш дали милее за демокрацията... Ако открият,че тоталитаризма е по-доходоносен,ще го наложат! Значи според теб излиза,че те са Божи чеда на земята и това с кулите е върховна несправедливост... Не е случайно! Нито пък го одобрявам,разбира се. Но понеже се е случило и няма как да го върнем,можем само да си направим извода в последствие,че пострадалите по нищо не се различават от тогава нападналите. Ще продължим да си "бъбрим" ,но сега нямам повече време. :)) Аз съм цитирал един американец - в спора се ражда истината!
цитирай
27. copycat - ---
14.06.2007 23:58
уау този коментар го е писал като нямал време.. като има сигурно пише книги... дерзай.
цитирай
28. nio - Леле, mom4eto2, ти 2-3 изречения в ...
15.06.2007 04:40
Леле, mom4eto2,ти 2-3 изречения в логическа последователност можеш ли да напишеш?Като ми остане време ще напиша още няколко реда за господарите на света:-)

А ляво-дясно не е самоопределение.И лудия не се самоопределя за луд ама...
цитирай
29. viovioi - ))
15.06.2007 10:54
Децата са си техни.Те са ги правили,те са ги раждали,хранят,обличат и възпитават.С това гениално откритие затварям пленума.
цитирай
30. mom4eto2 - Хайде сега да не се обиждаме! :)
15.06.2007 13:36
В този ред на мисли аз пък мога да ти кажа,че щом не можеш да следваш логиката в изреченията ми,това не е мой проблем - други се справят. Пък и тогава нямах време,а това с последователността на изреченията,освен всичко друго,не беше и по темата. Не пишем тук,за да се караме или да демонстрираме кой знае повече. Да си ги мерим,както се казва. :)) Това е чиста загуба на време. Аз влизам тук,за да науча нещо,което не знам. От теб,а и от всички научавам по нещо такова! Ако си вярвах,че знам всичко,въобще нямаше да влизам тук. В предния си неясен постинг намекнах,че честно казано не са ми ясни много неща. Някои постепенно ги разбирам,други все ми убягват... Говорим си за войни,а една война как можеш да я разбереш? През погледа на обикновения човек се вижда,че просто се избиват маса невинни хора. И аз ти казвам,че войната се е превърнала в бизнес за някои народи,а ти се зачекваш с логическата последователност в изреченията ми... А аз в крайна сметка се опитвам да отрека войната по принцип,без значение на каузата,за която се води. Според мен САЩ са най-големия агресор и техните твърдения за демокрация и мир са като извращение с моите разбирания. За 200 години тая измислена държава проведе повече войни,отколкото някои цивилизации за хилядолетия... Тя е световния диктатор. Нека погледнем на нещата така: Земята се явява един вид цялостна държава,а фиктивините държави ( изглежда са точно такива,защото едни хора могат да отидат където си поискат,в което няма нищо лошо,но освен това правят и каквото си искат!) са,нека ги наречем,щати на тази световна държава. Тази световна държава си има владетел и той е Буш. Нека не се отклоняваме сега към разните конспирации кой дърпа конците,защото може би са истина,но поне пред обществеността Буш е човека. И така нека го наречем президент на света... По вестниците често го споменават като ГОСПОДАРЯ на света. За съжаление май наистина си е пълновластен господар,но аз питам кой го е избрал? Ако всичките двеста и няколко държави могат да гласуват кой да се окичи с титлата "господар на света" колко ще гласуват за Буш? А то въобще не е "гласувано"... В такъв случай той по какво се различава от всеки "средностатистически" :) диктатор? Наложил е властта си,без да пита никого. И от тук нататък каквато и война да води,каквото и да прави,той си остава черно петно в световната история. Аз сега го награбих Джорджи,ама става дума за самия президентски пост на Щатите,а не за личности. Иначе Буш и тази дума "личност" не си подхождат... :) Можеш да не се съгласиш с моите виждания,но тогава кажи светът отива ли на добре? Едва ли ще кажеш "да"... А щом нещата не се движат в правилната посока кой е виновен? Ами този,който диктува правилата,а е ясно кой го прави. Като световна сила те са длъжни да се грижат за световния ред. Длъжни са да го правят навсякъде и по всяко време,а не само където и когато си поискат. Да ръководиш е голяма отговорност,а не само възможност да трупаш пари и власт. И нека завърша вече : просто Америка очевидно не се справя добре със световните дела. Трябва да има някой или нещо,което да контролира какво става по света,но да контролира с мисъл за бъдещето и за общото благо,а не само за себе си. А тези с техните вече не една и две войни тип автогол се доказаха окончателно като некадърници. Да не си помислиш,че искам друг да става световен господар?... :) Да ти кажа на обикновените хора ни е все едно кой ни управлява,само да си върши работата. Тъй че да се стягат ония и да вземат да свършат нещо наистина полезно в световен мащаб. Съгласен ли си,че САЩ трябва да преосмислят световната си политика?
цитирай
31. nio - mom4eto2, трябваше веднага да п...
16.06.2007 00:57
mom4eto2,трябваше веднага да почнеш с вестника в който пише за „Господарите”.Всъщност във вестника пишат по рядко,ама тия господари ги споменават по СКАТ през 5 минути.По принцип с атакистите избягвам сериозни разговори,защото ако са в състояние да мислят,написано по въпроса има достатъчно много.Иначе стават за майтап.Вярата в конспирациите,като всяка друга вяра,мрази знанието.Мрази и въпросите.Всеки който задава неудобни въпроси е предател и мекере.Е на такива хора какво да им кажеш?Освен да си тънат в блатото,да благославят Гуруто дето си направи семейна партия и се прави на мъж пред деца и старци...
Е и да се помайтапиш на глупостите им.
За забраната да се задават неудобни въпроси,можеш да погледаш въпросите на зрителите в СКАТ за Бинев и да потърсиш дали има такива във форума на Атака.Няма естественно.

По същия начин там няма въпроси защо вечерта кабеларката излъчва Сираков да се пени че Израел нанесъл удар по ХАМАС,естествено пропускайки че е следствие на ракетен обстрел./ХАМАС може да си стреля ракети,а Израел няма право да отговаря/.
Сутринта пък вестника се жалва че същите от ХАМАС финансират ислямизирането на Родопите.

Не можеш да питаш във форума,тия врагове ли са или приятели.Щото ако са врагове,не е ли добре че Израел ги е удрусал.Ако са приятели,защо ислямизират населението на страната ни.За такива въпроси като начало те трият,а после те банват.

Не можеш да попиташ какво е правил Гуруто на форум с ислямистите.Виж постинга ми:

С дявола,или с Бога!?
http://nio.blog.bg/viewpost.php?id=19343

За такива въпроси,направо си изритан.

Е и ако не си направиш труда да знаеш повече,никой не може да ти помогне
„Не пишем тук,за да се караме или да демонстрираме кой знае повече.”

Точно така,не сме тук да се караме,но не сме и да демонстрираме „вяра” без знания.

Липсата на знания,с невъзможноста да зададеш въпросите си води единственно до обърканост.

В случая с Ирак,има две страни.Радикалния ислям от една и законно избраното правителство,подкрепено от САЩ и международни сили,от друга.Твърдиш,че Америка са враг,ама не си за радикалния ислям.Аз не знам за трета страна за която можеш да си в тоя конфликт,освен ако не са замесени зелените човечета.
Ще ти задам по друг начин.

Кой печели ако Америка напусне,както иска световната левица?
В чия услуга са нападките срещу хората които подпомагат едно законно избрано правителство?

Отговора е повече от ясен и без да четеш постинга ми за Гуруто и ислямската конференция.
Следва
цитирай
32. nio - Прав си че Атака не са леви или десни. ...
16.06.2007 00:57
Прав си че Атака не са леви или десни.Те са тоталитаристи.Ляво и дясно са понятия за демократични партии.Либерализма и тоталитаризма не са нито леви нито десни и са диаметрално противоположни.Като такива естествено че либерализма е най-големия враг на тоталитаристите.А тоталитаристи са и комунистите и фашистите.

Е Атака е с ляв уклон,защото няма дясно което да внесе законопроект за национализация.

Та лявото и тоталитаризма се крепят на някоя лъжа,в която ако повярваш,горе долу се наместват нещата.Примерно,че света се управлява от някой и той е Америка.И на мене ми е забавно да чета за Големия Брат,но нещата не са съвсем така.


Къде е в тая игра Русия,Китай и ЕС.Как господаря не може да управлява Русия и какъв „господар” е щом се е оставил едно Ямболско фотографче да го разобличи?

В глобалния капитализъм,свободния пазар е „управляващ”.Кои са противниците на пазара,няма да обеснявам.Загубилите от свободата на пазара,са против всичко което го олицетворява.Кои са водещите свободни икономики в различните региони.
Америка,Англия в ЕС,Китай в Азия,Израел в близкия изток.Последните две не са върха на свободата,но Израел е единствената демократична държава в региона.Даже има партии на етнически палестинци/няма да го прочетеш в любимия си вестник/.Срещу Буш и Блеар,пяна и плянки от смешното Фюрерче,колкото искаш.

Освен това до края на ВСВ Америка съвсем не е била водеща сила.До началото на 90те,пък не е била по-силна от Русия.Сега с появата на Китай ...
Очаквам регионални сили да станат Бразилия и Нигерия.

Думата „диктатор” си има значение.За разлика от Русия,Америка не е оставала дълго в териториите на които е водила войни.Няма връзка самата дума с провеждането на свободни избори в Ирак.Избори и демокрация са удар по тоталитарната държава на Шариата.Между другото,за радикарния ислям и Турция е враг,тъй като като светска държава е „предател на исляма”./това май също го няма във вестничето/.Трябва да знаеш колко атентати има извършени в Турция заради това.

Още една лъжа,на която се вярва от непознаване на думите в родния ни език.Че САЩ са „окупатори” в Ирак.Да,окупацията е до избиране на демократично правителство.По същия начин наще земи са били окупирани от Русия до избиране на първото ни правителство.В последствие и след време,по настояване на правителството ни,руснаците напускат България.По същия начин сега американците ще напуснат,когато правителството го поиска от тях.Ако откажат,ще са вече окупатори.
Ти да си чул правителството на Ирак да иска напускане на американските войски?

Една окупирана държава няма собствено правителство,централна банка и собственна валута.В България 1877год е сечена специална рула за времето на окупация.В момента Ирак има и правителство и централна банка и дипломатическа мисия и валута.Дори марионетните правителства не са имали демократични избори,а правителството се е назначавало.

Е какво ще правим със знанието и с поставянето на фактите на безпристрастна преценка.Какво ще правим с нападението на Русия върху Турция.Или да погледнем по наблизко.Как да характеризираме нападението на Виетнам върху суверенната държава на Пол Пот и червените кхмери които за четири години избиха милиони свои съграждани.

Следва
цитирай
33. nio - Не мога да пропусна няколко забе...
16.06.2007 00:58
Не мога да пропусна няколко забележителни твои фрази

„И нека завърша вече : просто Америка очевидно не се справя добре със световните дела. Трябва да има някой или нещо,което да контролира какво става по света,но да контролира с мисъл за бъдещето и за общото благо,а не само за себе си. А тези с техните вече не една и две войни тип автогол се доказаха окончателно като некадърници.”

Няма да коментирам само ми минава на акъла че само стадото се нуждае от овчар.
Глобалния капитализъм е достатъчно добър „контрольор”, въпреки че на левите не им харесва.Там просто некадърните си заминават.За сега си замина с гръм и трясък „плановата икономика”,на път е и „социалната държава” в която мързеливите и неуките живеят на гърба на работните и кадърните.

Съгласен ли си,че САЩ трябва да преосмислят световната си политика?

Ами съгласен съм.Но не заради Ирак,а защото Буш не е достатъчно „либерализиран”.
Ако левицата го ненавижда заради либералната политика,аз смятам за недостатъчна.Т.е. създава някои спънки на свободната търговия,въпреки че САЩ са на едно от първите места по индекс на икономическа свобода.Може и още да се ускорят процесите.Надявам се следващия президент да го направи,а левичарите да са последвали пътя на динозаврите.
цитирай
34. nio - :-)
16.06.2007 01:01
Децата са си техни.Те са ги правили,те са ги раждали,хранят,обличат и възпитават.С това гениално откритие затварям пленума. От: viovioi

Малък проблем.Тия деца като пораснат ще стрелят по хора които сега са деца и то нашите.Е не и ако приемем исляма.Нали това е им условието:-)

И можеш да "затваряш" пленума в къщи или собствения си блог.Тук можеш да се измъкнеш по терлички,както обикновенно правиш след като напишеш някоя глупост:-)
цитирай
35. viovioi - ~Viovioi~
17.06.2007 19:02
ти не обърна внимание на моето принципно мнение по въпроса - коментар 3.Надолу се разводниха и замъглиха нещата.Самата тема се трансформира и повечето коментари не бяха по същество.Само искам да те уверя, че всички крайни мнения са утопия и демагогия,нали се сещаш за какво намеквам.Сега забивам поредна точка 35.
цитирай
36. nio - viovioi, ти през колко време си п...
18.06.2007 14:54
viovioi,ти през колко време си променяш мнението диаметрално?
Няма да коментирам,а ще предположа че друг е писал с акаунта ти.

Крайните мнения са че войната с тероризма е "глупост" а утопията е като ти ударят едната буза,трябва да си подадеш и другата.:-)Предполагам се сещаш.

Иначе темата наистина се трансформира от лигав левичарски антиамериканизъм.
В темата ми няма нищо за Америка.Написана е за ХАМАС и радикалния ислям.Даже в последната седмица ХАМАС избиха над 100 съграждани за да вземат насилствено власта.Какво общо има това с пещерния антиамериканизъм?
цитирай
37. viovioi - --
18.06.2007 18:05
Може понякога да съм повлияна от тезата на автора.Но аз смятам това за положително.Днес прочетох една много интересна мисъл "Ако всички са на едно мнение, значи никой не мисли"цитирам по памет.Това аз го пренасям към нашия спор.Може убежденията ти да са силни,и да вярваш в своето кредо, но трябва непрекъснато да анализираш,да предценяваш и да контролираш мнението си.Не на всяка цена"Всички за".Да можеш да се самоконтролираш и да приемаш и разглеждаш критики.Това е силна позиция.Поздрави и лека вечер))
цитирай
38. nio - Ами аз същото съм го писал десетки ...
18.06.2007 18:44
Ами аз същото съм го писал десетки пъти.
Уважавам правото на мнение дори на левичарите,без обаче да уважавам самото мнение.
Същото е като да уважиш религията на другите,без да се налага да слагаш чалма.

По същия начин да приемеш критиката,не значи да се съгласиш с нея:-)Ако не съм примал критика,да съм изтрил половината мнения до сега.

А да си променя мнението,трябва силни и логични доводи,поне до нивото на тия които аз прилагам.Едва ли с мухлясали левичарски лозунги ще бъда убеден в нещо което съм отхвърлил преди доста години.
Та "контролирам" мнението си,но много рядко виждам необходимите доводи да го променя.
Лека вечер и на тебе:-)
цитирай
39. анонимен - Палестинският Мики Маус убит в ефир
06.07.2007 11:14
http://e-vestnik.bg/1607
цитирай
40. kozmomafa - bravo na tqh pone se interesyvat ot ...
19.07.2007 16:41
bravo na tqh pone se interesyvat ot vaspitanieto na decata si tva e tehniq na4in trqbva da se saobrazqva6 pak i bilbord da izdigne6 ni6to nqma da promeni6.Samiq ti si edin malak Giobels....nali se se6ta6
цитирай
41. mitternacht - яяя
20.09.2007 19:05
кефиии :)
цитирай
42. анонимен - LQpbSeEw
01.06.2011 10:23
With the bases loaedd you struck us out with that answer!
цитирай
43. анонимен - FPiMzcntOPelhXBG
01.06.2011 18:44
E4lf6O <a href="http://knnwyqodvrrr.com/">knnwyqodvrrr</a>
цитирай
44. анонимен - PsEUIFVggugGt
02.06.2011 12:39
GRXvEK , [url=http://zsnezzzmdtcf.com/]zsnezzzmdtcf[/url], [link=http://gxbopsboevrj.com/]gxbopsboevrj[/link], http://susxixtggjun.com/
цитирай
45. анонимен - QWQvUjcz
03.06.2011 17:17
UJ3SjJ <a href="http://urukubogtnkc.com/">urukubogtnkc</a>
цитирай
46. анонимен - LcaFxKVYGreydlqPZAZ
04.06.2011 18:29
oCxoVa , [url=http://lrilseiaedyl.com/]lrilseiaedyl[/url], [link=http://lxljcjwjqzgh.com/]lxljcjwjqzgh[/link], http://nvpaidwiofnj.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2136996
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031