Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2007 22:35 - И България въведе 10% плосък данък
Автор: nio Категория: Политика   
Прочетен: 54104 Коментари: 85 Гласове:
0

Последна промяна: 30.07.2007 03:33


Няма да правя коментар.Присъединявам се към думите на министърът на икономиката Петър Димитров.

 

Това е пробългарска мярка.

 

 

От догодина физическите лица ще плащат плосък данък от 10%, решиха на съвместно оперативно заседание на правителството и политическите ръководства на БСП, НДСВ и ДПС в Евксиноград.

 

За да не бъдат ощетени нископлатените сектори, заплащанията им ще се формират по начин, по който гражданите да не усетят разлика в месечния си доход.

 

Изпълнението на бюджета за изминалото полугодие бе сред основните теми, обсъждани днес. Това е пробългарска мярка, заяви финансовият министър Пламен Орешарски.

 

Няма риск от финансова нестабилност до края на годината. Всички предприети мерки са свързани с издигането на българската икономика на европейско ниво, увериха управляващите./бтв

 

Същевременно изпълнението на разходната част на бюджета е 43.7 от планираното. Бюджетният излишък е над 2 милиарда лева.

 

Министърът на икономиката Петър Димитров, знаейки че ще възникне дискусия  за това дали е лява или дясна мярката за въвеждане на плосък данък, изрично подчерта, че това е пробългарска мярка.

 

 

Финансовият министър Пламен Орешарски съобщи, че анализът по изпълнението на бюджет 2007 и перспективите за бюджет 2008 позволяват да се увеличат разходите на държавата и да се предприемат тези стъпки.

 

Към полугодието приходите в държавната хазна се преизпълняват с около 17 процента, като изпълнението на приходите възлиза на 52.7 на сто от планираното, посочи Орешарски.

 

Тъй като при въвеждане на единна ставка няма необлагаем минимум, министърът поясни, че държавата ще се ангажира мярката да не ощети хората с ниски доходи като направи съответна корекция на заплатите в държавния сектор. 

 

Утвърдена е и макрорамката за 2008 година, съобщи финансовият  министър.

 

Предвижда се реален икономически растеж от 6 на сто, инфлация от 3.7 на сто, валутен курс от 1.47 лева за един долар.

 

Ще бъде формирано окончателно превишение на приходите над разходите в размер на 2 процента. /news.bg/



Тагове:   българия,   данък,


Гласувай:
0



1. nakom - аре ше черпиш
29.07.2007 23:20
а аз пак ще седя и ще гледам перде-кириз да видя дали съм прав.И ако не съм - аз ще черпя ;-)
цитирай
2. nio - Черпенето най-лесно:-)Освен ...
29.07.2007 23:27
Черпенето най-лесно:-)
Освен това пия само кафе и минерална вода:-)

Всъщност намаляването на облагането на труда е единствения начин да се вдигнат заплатите на всички, вкл и в частния сектор.Всеки може да си направи сметка каква част от заплатата му се удържа и сега да сметне новите удръжки и колко трябва да получава.
А и повече разполагаеми средства в населението, повече оборот на вътрешния пазар.
цитирай
3. gantree -
30.07.2007 00:06
честит ти (втори поред) десятък и от мен :) бря, какви добри хора били това, комунягите от тройната коалиция, нали, Nio - първом корпоративния, а сега и физическите лица;
да им се не надява човек на либералските отклонения от зрелия социализъм ...
цитирай
4. nio - gantree, честно казано си мислех, ...
30.07.2007 02:46
gantree, честно казано си мислех, че няма да им дойде акъла.На пленума го отложиха и явно си има причина да го приемат толкова "скоропостижно" сега.Имам някои предположения, но ще си ги запазя.
По важен е крайния резултат.
цитирай
5. gantree - тц
30.07.2007 09:33
не, не се подвеждай, и сега не им е дошъл;
засега все още не знам точно каква е уловката, но едно знам със сигурност - нищо хубаво не може да дойде от страна на червените човечета
цитирай
6. dadide - Брей!
30.07.2007 09:44
Точно тези от тройната коалиция - ляв рог БСП, десен рог - ДПС и малко проскубаната опашка НДСВ, направиха това, с което толкова много правителства и партии само си чешеха дръгливите хълбоци!
Евала! Да ни е честито!
цитирай
7. viovioi - ))
30.07.2007 09:51
А ако пратим тройната коалиция за 1 мандат трета смена в Кремиковци ще станат ли негри?
цитирай
8. nio - dadide, явно гласовете на негла...
30.07.2007 11:08
dadide, явно ще се мъчат да дръпнат гласовете на негласуващите десни за следващите избори.Значи и да не гласува човек има полза:-)
Освен това навлизайки в "полето" на "десните" ще ги принудат да си идат на мястото а не да се заиграват с разни популистки акции.Така би трябвало да бъде, въпреки че част от старите "десни" продължават да я карат единственно на антикомунизъм.Антикомунизма не е излишен, но определено е недостатъчен, защото хората искат да живеят по-добре, а икономиката трябва да се развива.
Жалко че не го разбраха по-рано и сега сме най-бедни в ЕС.Даже и след Румъния.
цитирай
9. majkata - Браво, браво,
30.07.2007 13:45
днес в супермаркета на Бизнес парк София се наслушах на опашката на доволни и предоволни коментари! Работещите за над 1000 лева потриват доволно ръце!

Сега е ред на осигурителната тежест, която е най-висока!!!
цитирай
10. nio - majkata, всъщност нещата не са т...
30.07.2007 14:24
majkata, всъщност нещата не са толкова розови заради осигуровките.Не исках да коментирам, ама ...

При малките заплати поради премахването на осигурителните прагове и по-голямата тежест на осигуровките удръжките ще се увеличат.

НЕма начин БСП да не постави уловка:-)

Ето какво пише във втората статия:

"Тъй като при въвеждане на единна ставка няма необлагаем минимум, министърът поясни, че държавата ще се ангажира мярката да не ощети хората с ниски доходи като направи съответна корекция на заплатите в държавния сектор.

Той подчерта, че трябва и бизнесът да пристъпи към съответни мерки".

Т.е. бизнеса да поеме разликата за да няма намаление на малките заплати заради повишени удръжки.
Комуниста цвета си мени, но нрава не:-)

Може да се постигне ефект, но трябва да намалят и осигуровките при това положение.Все пак е крачка напред.Поне ще намалеят бумагите.
цитирай
11. thehobbit - Aз няма как да не съм доволен
30.07.2007 14:37
... от 24% до 10% има сериозна разлика.

От друга страна, винаги са ми тежали единствено осигуровките - данъкът е само "черешката" на тлъстата торта удръжки.

Очаквам да свалят с 2-3% ДОО, за сметка на същото увеличение за здравно осигуряване, т.е. да налеем повече пари в по-нереформираната и по-пробита бъчва...
цитирай
12. dadide - Mного
30.07.2007 14:38
силно се съмнявам, че това ще е повод бумащината да намалее. Даже имам гадното усещането, че ще е обратно-пропорционална на "падналия" данък. Все пак не бива да забравяме, че тази мярка е наречена "пробългарска" и като избягам малко от точното значение, махайки представката ПРО - остава БЪЛГАРСКА. Има ли нещо в света, което българите да са пипнали и да са го оставили непроменено, непобългарено? :)
цитирай
13. nio - Хобит, падат и 3% от ДOO, но за мал...
30.07.2007 15:11
Хобит, падат и 3% от ДOO, но за малките заплати не е достатъчно.
цитирай
14. nio - dadide, вероятно си права, ама си ...
30.07.2007 15:14
dadide, вероятно си права, ама си заслужава човек да си помечтае:-)
Освен това мечтите са безплатни:-)

Миналия месец мъкнах едни книжа/поне 40 кг/ и в нашето данъчно се беше повредил асансьора.До 6тия етаж направо без асансьор, направо ми се взе акъла:-)
цитирай
15. viovioi - ))
30.07.2007 17:15
За нашите условия плоския данък няма да има положителен ефект върху икономическия ръст.Защото както вече коментирахме публичните разходи са твърде високи .Но кой министър би намалил бюджета на своето ведомство? Нали се сещате за млеконадоя.Е това визирам.По важно да се пълни държавната хазна , а има кой да харчи, да не ви е грижа за това.Поздрави за темата.Но сега внезапно взех да размишлявам в друга посока.Ако пък това са жизнено важни свежи пари за икономиката.И бъдат добре управлявани? Знам ли? А за данъкоплатците най добре е да няма данъци.Все пак да си признае един дето му е кеф да си плаща данъците, да го отнесем набърже.))
цитирай
16. nio - viovioi, плоския данък не е чудо...
30.07.2007 18:19
viovioi, плоския данък не е чудодейно лекарство, а само крачка в към създаване на ефективна икономика.
Публичните разходи също трябва да се свият.Все пак не се надявам някой да направи всичко на един път.
цитирай
17. wonder - Хм... това май е юруш назад към едноличните фирми...
31.07.2007 01:48
... но е очакваност, която си трябваше! :)))
цитирай
18. alexanderkolev - Според мен това е грешка—както е ...
31.07.2007 07:02
Според мен това е грешка—както е обяснено в текста от връзката.

http://mediapool.bg/show/?storyid=130763&srcpos=1

Типично по нашенски, каруцата преди коня.
цитирай
19. nio - Не се учудвам от близкия до Костов, ...
31.07.2007 08:04
Не се учудвам от близкия до Костов, Медиапуул.Отдавна не ги чета.Ако искаш да видиш още оплювания и то нескопосани/сравняват заплата на работник и разход за труд примерно за адвокат/.
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-07-31&article=198031
Всъщност няма да намалеят приходите, не само заради изсветляване на сивия сектор, а и защото дадоха с едната ръка, а взеха с другата като отрязаха необлагаемия минимум и данъчните облекчения.

Ние сме 12 страна в Европа която го въвежда.Повечето са го въвели с по-високи ставки и в следващите години са го намалявали.
Та никой не е виновен на Костов, че докато се прави на по-социален от левите, не се усети на къде вървят нещата.Популизма на никого не прощава и сега и да плюят верните Нему медии...всьо равно
Не за пръв път, вместо да приветстват едно дясно решение за икономиката, се правят на интересни.

PS Аз не очаквам западните медии да са въодушевени от данъчната конкуренция на новите от Източна Европа.Германия са шампиони по изливане на помия по този въпрос.
цитирай
20. majkata - Премахването на необлагаемия праг
31.07.2007 09:09
ще се отрази на заплатите до 350 лв., но пред вид факта, че макар и доста плавно заплатите все пак растат, а и плоския данък влиза в сила от началото на 2008, когато най-вероятно ще има повишение и в бюджетния и в часния сектор, то може да се предположи, че засегнатите ще са изключително малко и ще си останат в сектора на сивата икономика!
цитирай
21. viovioi - ^
31.07.2007 09:22
С този данък се цели да се избегне именно това укриването на доходи от физически лица.Но работодателите които назначават на минимална работна заплата или на допустимия праг как ще бъдат мотивирани да повишат заплатите? Нали с повишаването скача и осигурителната вноска там в частта която е за тяхна сметка.Ако осигуровките са след удръжката на данъка, да но ако са на бруто?Как точно ше бъде?Този данък премахва ДОД?Така ли?Има ли шанс да се направи една цялостна реформа и да се въведат закони и ставки, които да действат поне 100 г ? Да можем да сме спокойни и сигурни.Надали....
цитирай
22. thehobbit - Хъмммм
31.07.2007 09:42
... днес разбирам, че се предполага да ми премахнат нормативно-признатите разходи.

Ако е така, това означава, че общите ми удръжки ще се вдигнат, и то много сериозно, заради осигуровките.

Да видим ...

При доход от 15 000 лв. за година по старата система осигуровките са 2830, а данъкът 1030, общо 3860.

По новата осигуровките са ... 4200, данъкът 1080 или общо 5280.

ЧЕСТИТО:)
цитирай
23. nio - viovioi, чак пък 100год:-) Па...
31.07.2007 09:44
viovioi, чак пък 100год:-)
Пазара и търсенето повишават заплатите в частния сектор.Виж какви заплати се получават в строителството.Една продавачка в малките градчета е на минимална заплата, а в София и Варна около 400лв.Когато има недостиг и пазара позволява, се вдигат заплатите.В текстила недостига на работна ръка води до изнасяне на фирмите защото могат да се преместват.Търговията и услугите обаче са регионални.Няма да отидеш в Турция да си ремонтираш колата или да се пострижеш.Имаше една добра статия, ама не ми се рови.
Няма начин как в частния сектор да бъдат "мотивирани да повишат заплатите".Просто трябва икономиката и стандандарта да вървят нагоре.Е в това е смисъла на по-ниските данъци.
цитирай
24. mom4eto2 - Абе не знам, но тук в моя град хиляди ...
31.07.2007 12:09
Абе не знам, но тук в моя град хиляди хора работят за по 200 лева... Заплатите не са се повишавали с години! То е казано, че сития на гладния не вярва! :))) Докато някой се чуди как да си сменя колата през две-три годни, други се чудят как да си купят хляб...

А относно уловката в колко страни вече бил въведен - няма как да се оспори този факт! Но не сме запознати какви са били данъците им преди въвеждането на плоския данък, имали ли са необлагаем праг и какъв е бил... Затова не знаем и как се е отразил на най-бедните там. Аз силно се съмнявам, че толкова драстично ще повишат доходите на най-бедните у нас, за да не са ощетени поне в първите месеци. Явно хората трябва да се научат да ядат "плоски камъни"...

Не казвам, че съм срещу плоския данък! Нямам нужните познания, за да преценя какъв точно ще е ефекта. Само казвам каквото виждам - милиони хора работят за по 200 - 250 лева и се чудя на тях как ще се отрази!
цитирай
25. esen - Един поглед отдолу:
31.07.2007 13:35
Когато 18 лв. (= 18 хляба или 30 кофички кисело мляко) бъдат отрязани от нищожната заплата, те са огромен налог. И това е за работещи хора, защото подаянията не се облагат. А как ли ще се почувстват инвалидите без тройния необлагаем минимум?! Ех, дано това им помогне да оздравеят!
Извинете ме за мрачния коментар, но имам навика да поглеждам нещата от различни страни!
цитирай
26. nio - Момчето, директно и в момента на ...
31.07.2007 13:57
Момчето, директно и в момента на въвеждане няма никак да се отрази.Ефекта ще дойде след време.
Реално ръста на икономиката като абсолютна стойност не е малък./6% при 2% на Франция/Проблема е че трябва още по голям ръст, защото сме много бедни.
В Германия профсъюзите се пазарят за 1-2% а тук 10% въобще не се усещат върху заплатите.
цитирай
27. nio - Есен, все още това е само "н...
31.07.2007 14:02
Есен, все още това е само "новина".Не излязло в Държавен вестник и не е влезнало в закона за бюджет 2008.И тримата лидери казаха че до въвеждането ще се търсят решения за минимализиране на отрицателните ефекти.

Дори и дърржави с максимално свити социални разходи, трябва да се грижат за хора които не могат да го сторят за себе си, инвалиди изоставени деца и стари хора.

Убеден съм че ще измислят как да им компенсират тая загуба.
цитирай
28. esen - Единствения изход виждам
31.07.2007 14:27
при минимална заплата от 500 лева. Защото в противен случай винаги ще има хора, които сега започват на минималната заплата и няма да са компенсирани с тези, които вече са били в това положение.
Въпросът е обширен и е хубаво да се чуят различни мнения. Аз опитах да гледам от този ъгъл. От върха положението е съвсем различно. Но важното е, че се прави нещо, а до приложението му наистина повечето от проблемите ще бъдат решени, но затова трябва да се поставят.
цитирай
29. thehobbit - Toва, което виждам дотук
31.07.2007 14:46
... е бруто увеличение на облагането за свободни професии и за всички, които довнасят осигуровки на годишна база.

За ниските доходи също е увеличение, за средните е без промяна, за отделни високи доходи (но само от заплати!) - значително намаление на облагането.

В този вариант - булшит.

При наемите същата работа - дребните собственици ще внасят повече, едрите по-малко.
цитирай
30. nio - thehobbit, това не е проблем на с...
31.07.2007 14:58
thehobbit, това не е проблем на самия плосък данък.
Едно е данък, друго са преференции или признаване на разходи според закона за счетоводството.
Хората се бъркат, защото промените бяха оповестени заедно.
Можеше да се въведе плосък данък и да останат необлагаемия минимум и признаването на разходите на свободните професии.
Истината е че БСП се презастрахова и ползите ще бъдат минимални, защото паррите които се иземват от икономиката няма да са по-малко или разликата няма да е голяма.

Всъщност то си е записано, преразпределението ще остане 42%, а за намаляване на публичните разходи, няма нито думичка.
Смисъла е на едно такова действие е повече пари да остават за рефинансиране и по-малко да се харчи.
Като ще си харчим като до сега и ефекта няма да е кой знае колко различен.
Все пак това е пътя.Надявам се ако догодина по това време имма същия или по-голям излишък, да започнат да нормализират нещата.
цитирай
31. thehobbit - Прав си естествено
31.07.2007 15:50
... хич и не споря:)

Всъщност комунягите имат една стара ненавист към свободните професии, онтологическа омраза тъй да се каже. Всичко свободно им е чуждо:)

Затова и не се учудвам, че дори по този благовиден повод смятат да ни скроят капата с по 20% на калпак.
цитирай
32. mom4eto2 - Ако си мислите, че някой има за цел да ...
31.07.2007 17:28
Ако си мислите, че някой има за цел да нормализира нещо в тая държава... Само симулират дейност! Както и да я въртят, то се вижда - бедните още по-бедни, а богатите по-богати. Защо ще се премахва необлагаемия минимум?... "Щели да търсят пътища за минимализиране на отрицателните ефекти"!!! esen го каза - ще вземат хляба от масата на хората. Те и без това само за хляб им стигат...

И видяхте ли колко е вярно, че сития на гладния не вярва, колкото и да е изтъркано?! И 15 лева за тия хора са много пари!
цитирай
33. nio - thehobbit много правилно. На ко...
31.07.2007 18:10
thehobbit много правилно.
На комунистите всичко свободно им пречи.

цитирай
34. nio - mom4eto2, става въпрос за няколко ...
31.07.2007 18:16
mom4eto2, става въпрос за няколко лева разлика.Проблем може да са за инвалидите и предполагам за тях ще се оправят.А като дават за втири път още 10% към пенсиите.
А като не съкращават от държавния апарат, никой не се жалва.
За мързеливия угода няма.В България има много места където се изкарват добри пари.
цитирай
35. mom4eto2 - Има много места, където се изкарват ...
31.07.2007 18:28
Има много места, където се изкарват много пари!!! Кой е казал, че няма?! Ама и ти уж си умен човек... А тия дето не са учили и не могат да отидат на тия места? Не може всички да сме бизнесмени! Винаги ще има и обикновени работници, от най-простичките... Тия хора си работят - не са всички мързеливи. Работят, ама пари не виждат...

Преди време, когато транспортните работници протестираха, четох мнение, че тия хора били много мързеливи и не искали да се развиват. Да вземели да завършат нещо, да си намерят друга по-хубава работа... А нали така или иначе ще трябва да има и такива, дето да ни превозват?! Не може всички да си намерят по-доходна работа, а да вземат да се стегнат малко и да направят всичката работа малко по-доходна, щото с плоските им камъни по плоските им глави накрая. :)
цитирай
36. nio - mom4eto2, бъркаш много нещата. ...
31.07.2007 18:47
mom4eto2, бъркаш много нещата.Шофьорите са на гърба на данакоплатеца.На същите тия хора дето сега ще им намалее заплатата с от стотинки до няколко лева.Всичко почти което издържа бюджета е частно.Приватизират транспорта, никой няма да има претенции какви са заплатите на шофьорите.

А "негативния ефект" ще се компенсира предполагам с няколко процента намаление на осигуровките.Сега малко ги намалиха, но трябваше поне още 2%.В частния сектор едва ли някой ще се цигани да даде 5лв по-малко на работника.

Така е свободния пазар.Който не му харесва работата си търси друга.Само през комунизма бяхме като крепостни.
цитирай
37. анонимен - Въвеждането на плосък Д.О.Д. и решението на тройната коалиция
31.07.2007 18:51
Така наречената тройна коалиция предложи да бъде въведен плосък данък общ доход. Начина по който управляващите искат да направят това обезсмисля замяната на действащата прогресивна система на данъчно облагане с плоската такава. Преди време посветихме една цяла статия за да разясним кое е най-голямото преимущество на плоския данъчен режим пред останалите данъчни режими (http://stefankondev.blog.bg/viewpost.php?id=73257) и при какви условия то може да се изяви с пълна сила. В нея демонстрирахме, че принципа за справедливост е най-основното нещо което прави плоския данък да бъде предпочитан от много хора и че този принцип трябва да се отнася до абсолютно всички данъкоплатци който ще бъдат засегнати от промяната на метода за данъчно облагане на доходите.

Според управляващите хората чиито доходи не са облагани с данъци при прогресивната система, трябва да усещат някакво чувство за справедливост и солидарност с останалите данъкоплатци за това, че сега вече ще получават по-малко пари. Един човек получаващ минимално месечно възнаграждение от 180 лева ще започне да получава 162 лева на месец след въвеждането на плоския данък общ доход. Според Георги Ангелов от Института за Пазарна Икономика, почти всички които пoлучават под средната за страната заплата (350-360 лева) ще бъдат ощетени ако сегашния прогресивен данък общ доход бъде заменен с плосък такъв.

Разбира се можем да коментираме много неща свързани с тази тема, но има ли смисъл след като още преди да e влязло в действие, предложението на управляващата коалиция е вече безсмислено. Да не кажем дори, че е и анти-българско.
цитирай
38. mom4eto2 - Но когато има един милион "...
31.07.2007 19:03
Но когато има един милион "нормални" работни места, а над три милиона работят? И сега не ме коригирай колко са работещите ако не съм уцелил! :) Важното е, че няма да има за всички човешки доходи. Както е било винаги, ще вземат от най-бедните, за да има да лапат некадърните и мързеливите. А шофьорите са бюджетни, но все пак са работници, нали? Не са чиновници! На всеки му се струва, че е лесно да управляваш автобус в софийското движение и 40 градуса жега.

И в крайна сметка народа оголя като пушка от тия изедници, а ти умуваш на кафенце, че този път уж не са взели най-лошото решение? :)

А хората си търсят, виждаш. Всичко избяга навън! Ще останеш само ти и още няколко "im speck wohnen". Докато не се въведе минимална почасова ставка на труда, няма да има хляб за нас. А ние какво? Нима нещата при нас са като в развитите държави, че да играем по техните правила? В крайна сметка данъците са трън в очите на богатия. А на бедняка какво му остава - хляб да има, а те и него вземат.

Защо не говорите нищо за това разбирачите? За минимално заплащане на час? А не някакви си минимални заплатки, колко процента данъчето и туй - онуй.
цитирай
39. nio - mom4eto2, що не вземеш да прочетеш ...
31.07.2007 20:03
mom4eto2, що не вземеш да прочетеш малко прeди да пишеш глупости.Няма "минимално заплащане на час" щото не сме Америка и работодателя няма право да ти бие шута когато си поиск.Имаме минимални работна заплата, която за разлика от минималното заплащане на час е диферинцирана според професиите.Има професии където минималната заплата е 400 лв.
Ако направят единно минимално заплащане на час и въведат съответното трудово законодателство, много мързеливци и некадърници ще пищят.

Седни и чети.Аз да не съм начално училище:-)
цитирай
40. mom4eto2 - Ами като не си училище, си трай! Дръж ...
31.07.2007 21:23
Ами като не си училище, си трай! Дръж си знанията и се подсмихвай под мустак на мизерията на другите!

И колко глупаво обяснение ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!! Става дума за минимално заплащане на час - кой ти говори за професии?! Под еди колко си лева на час да няма заплащане и толкова. Без значение на професията. Като идеш при работодателя, да се пазариш с него за ? лева на час и да има определен минимум, а не да ти обещае 250 лева и после да се окаже, че трябва да работиш 10 часа по 6 дни в седмицата за тях! След това нагло да ти хвърли стотинки за извънреден труд. На кого ще се оплачеш тогава, а? Както каза като не ти харесва, намираш нова работа, но на тази идва друга риба и пак е на същите условия.

Тъй че ти чети каквото си искаш, хвърляй прах в очите на хората с похвалите съм властта - все тая! Обикновения човек ще си остане беден, каквито и данъци да се въведат. Защо правиш хората на чак толкова тъпи? :)) Приход от нийде се не вижда, само разходи - данъци и инфлация. А като споменах заплащане и ААААААААААА. Не само в Америка се плаща на час!
цитирай
41. nio - Момчето, не се учудвам колко ти е ...
31.07.2007 23:37
Момчето, не се учудвам колко ти е промит мозъка:-)

Минималната заплата и кодекса на труда какво са?
Това че някой те кара да работиш повече и не плаща е нарушение.И да има почасово заплащане, като ще прави нарушение какво ще му попречи?

Прочети кодекса и не ми пълни блога с глупости.Там има писано за всеки час отгоре с колко повече се заплаща труда.Има и с колко повече се заплаща час труд на празници.

Що не е почасово, ще питаш профсъюзите.

Въпроса е че тук не можеш да наемеш някой просто така за два часа ами пак се правят договори.Освен това най-късия месец на годината февруари не се плаща по-малко както ако беше с почасово заплащане.Някой ден и това ще стане но за сега караме със останките от социализма дето облагодетелстват разни мързеливи мрънкачи:-)
цитирай
42. majkata - Да,
01.08.2007 10:43
аз определено смятам, че плоския данък бърка в джоба пак на мързеливите мрънкачи! Друго си е да дремеш на 250 лв. заплата и да не плащаш почти нищо и после да се оплакваш, че те ощетяват.

Може ли някой да ми каже, защо се смята за правилно и справедливо по-кадърните хора да плащат по-висока ставка, а по-некадърните да не плащат почти нищо? Къде е справедливостта от това?
цитирай
43. mom4eto2 - Абе мозъка ми дали е промит, дали не ...
01.08.2007 10:44
Абе мозъка ми дали е промит, дали не е, аз не знам! Ама кодекси не ми се четат - със сигурност ще ми го промият ако ги почна.

А ето малко за извънредния труд. Не знам дали е вярно или така ни лъжеха, но говореха за някакво сумарно работно време - т.е. за 3 месеца не трябва да имаш повече от еди колко си работни часа и ако ги превишиш, тогава е извънреден труд. И така за два месеца хората работеха по 6 дни в седмицата, а на третия месец ги пускаха НЕПЛАТЕН отпуск и общо за трите месеца часовете не бяха много. Дали са ни лъгали, дали не, не е най-важното! Факт е, че нищо не можеш да направиш... Можеш само да смениш работата, но на твоето място ще дойде друг бял роб.

За тази фирма е публична тайна, че работят извънредно, а не се плаща. И в Ст. Загора знаят, може и ти да си чул, няма да се учудя! Дори да се оплачеш ( на арменския поп ли?... ) какво от това? Ако СЛУЧАЙНО дойде проверка, ще бутнат някой лев - ще им дойде по-на сметка да дадат на двама,трима човека голяма сума, отколкото да увеличат заплатите на хиляди. В гадния кодекс са оставили на всеки ред вратичка за експлоататорите, тъй че по-добре да не го чета, да не се хвърля от някъде! :)))

И за трети път казвам поговорката, че сития на гладния не вярва. Ясно е, че ти не си от вторите, щом си се изпуснал така - февруари не се плащало по-малко... Я пак си помисли! И как тъй да наемеш някой за два часа? Естествено, че пак се прави временен или постоянен договор! :))) А това, че ти си на щат не означава, че всички са така. И аз започвам да се чудя... Ти затова ли настръхна така за почасовото заплащане? Да не би да ти разтурят рахатлъка с щата? :))) Не се бой, скоро едва ли ще стане! В бюрокрацията и други специфични дейности е ясно, че щата ще си го има, нелепо е да им се плаща на час. Но ти привидно такъв антикомунист, сложил си разни емблеми, а в крайна сметка се застъпваш за комунягите и техните способи - лъжата и манипулацията! Сега с тия "плоскости" - вземаш калкулатора и виждаш, че те удрят в джоба! А ни убеждават, че ще ни компенсирали... И ти в един глас с тях! Щяла да се облекчи бумащината, а все още не е ясно кое как ще става - по всичко изглежда, че нещата ще са всичко друго, но не и прости! Много хора се изказаха, че ще го побългарим само както ние си знаем.

И в заключение аз не съм оптимист! Вече споменах - никой и никъде не говори за доходите на хората. Само за вземанията... Наближава мига, когато народа ще излезе с вилите и лопатите, помни ми думата! Вече никой, дори и ти, не могат да заблудят хората, че бесепарите като общоприети наследници на миналия режим, са по-различни от "сините ""демократи""! Демократи в двойни кавички! :)) Всички са едно гнусно цяло! Но мълчи сърце...

А теб те четат много хора, затова не пиши някакви частици истина, а цялата такава. Жив и здрав бъди!
цитирай
44. nio - Момчето, човек когато не разбира ...
01.08.2007 17:28
Момчето, човек когато не разбира нещо пита, не ръси глупости да се излага.
Предложението за плосък данък е от преди години, а първи го предложиха СДС.Предложението е залегнало в програмите на повечето десни партии.БСП и специално Орешарски бяха много против.Прочети защо и по чие искане е прието.Разменено е срещу 10% увеличение на пенсиите.Пенсиите тази година се увеличават с 20%.Дали с толкова е икономическия растеж.Що не напишеш че не си съгласен да увеличават пенсиите, само и само да не ти вземат 5лв от заплатата.
Как биха реагирали пенсионерите ако се развали споразумението?

Правилно съм ти писал че не съм начално училище.Щото ти и коментарите ми не четеш.
Аз съм твърдо ЗА почасово заплащане и плащане на седмица.В момента Кодекса на труда не създава равноправие, а преференции за работниците.Когато обаче човек е кух и неук, каквото и законодателство да се измисли, все ще е прекаран от собственото си незнание.Сега не можеш да уволниш работник просто защото си намерил по-добър.Ако закъснява и създава конфликти, също не можеш да го уволниш.Има цяла процедура преди да го изхвърлят дисциплинарно.Мой приятел хвана двама от нощната смяна да крадат продукти в цех за закуски.На сутринта ги уволни и после го осъдиха да им плати по 1000 лв обезщитение.Убеден съм че това неравностойно положение ще се промени в посока на равните права.Така както може работника да напусне, така и работодателя трябва да може да го уволни.Сега ако съкратиш някой, нямаш право да наемеш друг на неговото място 6 месеца.

От тази свръх защитеност идва и минималната месечна заплата.Февруари е само един пример.Май има почти една седмица празници.Ами декември?Ако ти се договориш почасово, а друг работи на същата работа и в нормален месец получавате поравно, то за годината ти ще получиш една заплата по-малко заради по-кратки месеци и разни празници.

И тъй като съм против да се плаща за несвършена работа, надявам се да се сбъдне мечтата ти за почасово заплащане:-)

Винаги и във всички общества неуките са прекарвани.Тия примери са само малка част от особеностите на нашето трудово законодателство, но нямам никакво намерение да светвам лампите на лумпенпролетарията.Да ходят да си гледат СКАТ и да псуват „гадните експлоататори”:-)

В държавата има работа и недостиг от определени професии.Много скоро ще внасяме работна ръка от вън.Тогава за мързеливите и толкова няма да има:-)

Това за плоския данък не е влезнало още като закон и не се знае как ще бъде.А лично мене ако ме ощетява бих помислил как да бачкам повече, а не да се жалвам за няколко лева.Освен това в големите градове повечето заплати са такива, че резултата ще е положителен.В София една продавачка взима мин 400лв.Икономическия растеж пък само за една година ще стопи и тези няколко лева с които са ощетени малките заплати.Дори си мисля че в частния бизнес работодателите ще ги поемат защото става въпрос за смешни суми.

А аз ако съм на „щат” дали ще пиша за намаляване на административните работи?
цитирай
45. nio - majkata и аз многократно съм писал ...
01.08.2007 17:42
majkata и аз многократно съм писал че скелите за облагане ощетяват работните, учените и предприемчивите.Манипулациите че богатите се облагат по горната скала са плитки, защото 600-800 лв заплата не прави богат човека, а ощетява специалистите и тия които работят извънредно и на две работи.Богатите обикновенно плащат 10% корпоративен данък и имат адвокати и счетоводители да се грижат за данъците.

Въобще цялото ни законодателство е направено да поощрява и защитава мързеливите и неуките.Въпреки че не беше точно това което очаквах, се радвам за малката справедливост която вкарва един такъв закон.
цитирай
46. анонимен - Нио, не може да се твърди, че при б...
01.08.2007 18:59
Нио, не може да се твърди, че при българската икономическа система всеки който получава ниска заплата или по принцип прави малко пари е мързелив. Виж, ако имахме икономическата свобода на Хонг-Конг, Сингапур или поне САЩ (най-дясната измежду социалните демокрации) това твърдение би имало повече тежест.
Кое му е справедливото на това държавата да отдържа повече данъци от работещите? Какво казваме с едно подобно твърдение? Икономическата свобода е хубаво нещо, само че стига да не правиш малко пари.
http://www.mises.org/rothbard/flattax.pdf
цитирай
47. mom4eto2 - Много благодаря за отговора!
01.08.2007 20:00
Изглежда сякаш индиректно ме нападаш и всички посткомунистически вредни навици и мързел са съчетани в мен... Но аз не се засягам, защото само истината може да обиди и нарани човек, а тия неща, за които говориш, на мен са ми чужди. Никога не съм получавал пари даром и никой не ми е плащал, за да си клатя краката. На тия години имам 6 години трудов стаж ( 5+1 казарма ), но последната година не работя... Защото ми омръзна да ме правят на глупак! Колкото повече дни работиш, толкова по-малък ти става надника и накрая си работил с примерно 3 дни повече от предния,а вземаш заплата като последната...

Ето от тук идва желанието ми за заплащане на час, не е изненадващо, нали? Аз се ръководя от това, което съм видял, а не какво пише по дебелите книги. Щото там пише и хубави, и лоши неща, а в действителност се случват само лошите. И синдикатите, при които ме пращаш да питам кое, как и защо, са всичко друго, но не и независими от властта и работодателите. Само виж "преподобния" доктор Тренчев. Май и доктор трябва да е в кавички... Какъв доктор е тоя? Доктор по науките за лъжата, може би?... А щом и двамата сме за почасово заплащане, значи не сме в един лагер, няма да се караме. :)

Накратко - не съм мързелив и знам, че трябва да се работи! Но поне досегашния опит ми показва, че не вземаш повече пари ако работиш повече. Нека не ни правят на роби и да ни се казва, че трябва да работим на по две, че и три места. Тия бели хора, американци и останалите, не работят на няколко места, за да си купят хляб. А ние за насъщния работим! Хората са оскотели. Живота не е само да работиш, ядеш ( ако има какво ) и спиш или поне не трябва да бъде.

За продавачките в София какво да кажем? Тук има магазини, които продават повече и от софийските, но заплатите им не са софийски. Защо? И заради студенти и по други причини парите се изкарват в провинцията, а се харчат в столицата. Не е ли това един порочен кръг? Като гледа човек какъв батак е, да се чуди дали въобще някога тук ще има нормално битие...

И малко за плоския данък, понеже все пак това е темата. Просто от пръв поглед не изглежда, че обикновения човек ще спечели от това... Добре, ще му хвърля и втори! :) Има много хора, които не се крият от работа, повярвай ми, ама пари не са видели! И вече не могат да вярват на нищо и никой. Както казах - искат да чуят за повишение на доходите, а не за намаляне на данъците, да не говорим, че с калкулатор в ръка се оказва, че и намалянето е долна инсинуация. Както е долна лъжа и твърдението, че пари в държавата нямало. Има, но за всичко друго, не и за работещия. Пенсиите? Я да вземем пак калкулатора, макар че няма и нужда, ако си поне с осми клас... 10+10 % увеличение прави повече от 20% еднократно увеличение. Нали само преди месеци ни убеждаваха,че няма пари дори за десетпроцентно увеличение,а сега се оказва, че ще се "прекарат" много повече... Просто наближават избори, за никого не е тайна мотивът! Та откъде извадиха тая бала, за да купят гласовете на пенсионерите, а? Значи пари има! И обяснението, че ако се повишат доходите, ще се повиши и инфлацията - не са ли смешни? Виждаме, че така и така инфлацията ни изпива кръвчицата, ще си рискуваме задниците да вземем повече парички пък да видим... Ама няма кой да ни ги даде!

Спирам чаршафа, извинявам се за отнетото време на прочелите го... Още веднъж мерси на nio и не се жали толкова да просветиш хората. Това че нямаш "никакво намерение да светвам лампите на лумпенпролетарията.Да ходят да си гледат СКАТ и да псуват „гадните експлоататори”:-)" говори зле за теб, а не за тия дето гледат СКАТ. Враговете са в Парламента, а не в СКАТ, не мислиш ли? Такива като горепосочените ще ги има винаги, докато и тия в Парламента са същите!
цитирай
48. nio - Като не дават пари за пенсии лумп...
01.08.2007 21:03
Като не дават пари за пенсии лумпените почват да плюят.Като дадат, що са дали.
Това е чиста проба лицемерие.

Еднакви заплати и в столицата и провинцията имаше само по комунистическо.За щастие това вече е история.

Намалението на данъците веднага ще се отрази на заплатите над 450-500лв.На другите ще се отрази през следващата година от растежа на икономиката.От раздаване на пари несъобразено с растежа на икономиката стигнахме да Виденовата зима.

Освен това до сега са били ощетени хората които работят повече и имат по добре платени професии.Примерно ходиш учиш, харчиш пари за образование и накрая те наказват и с по-висок процент на данъка.Абсолютно неправилно и сега просто нещата се нормализират.Който не му харесва да отива да учи или да запретва ръкави.

СКАТ си служат с лъжи и манипулации.Разчита се на неграмотна и неука публика която няма да си направи труда да провери на няколко места за допълнителна информация.Телевизия която продължава да е против ЕС и никога не се е произнесла за имперската политика на Русия си е точно насочена към червените бабички и лумпенпролетарията.Гледам ги редовно и е достатъчно да се чуят какви ненормалници се включват в дискусионното студио.
Щом им вярваш няма проблем.Просто моето мнение е че създават една робска психика в зрителите си.В нормалния свят хора които само мрънкат и всички им пречат, никога не се измъкват от тинята.

Аз познавам млади момчета от Родопите и Северозападна България които живеят на квартира, работят по на две места и учат задодочно.Никога не съм ги чул да се оплакват.След десетина години мрънкачите и "здрасти" няма да могат да им кажат:-)

Всеки си избира пътя.Щом обаче много хора работят и не се оплакват, няма просто какво да коментираме.В България и работа и пари има.Не е като в ЕС, но повечето успяват да се справят.

Кой разбрал - разбрал.

И утре сутринта гледай по втора министъра ще обеснява как ще се компенсират малките заплати.Аз няма да мога да го гледам, защото трябва да бачкам, за да има за данъци и държавата да раздава на мързеливите неграмотници:-)
цитирай
49. majkata - А между другото,
03.08.2007 12:38
да бъде толкава висока осигурителната тежест - вината е пак на комунягите, защото те изхрупаха- т.е. източиха осигуровките от времето на соца и след няколко години ги върнаха обратно парите вече като инвеститори, а ти внасяй като гламав по 200 лв. осигуровки, за да може баща ти да получава 120 лв. пенсия!!!

Мисля и аз да пусна един постиг по тези теми!
цитирай
50. nio - Ами напиши нещо. И без това няма м...
03.08.2007 13:04
Ами напиши нещо.И без това няма много такива текстове тук.
цитирай
51. pti - отстраненият министър
15.08.2007 12:18
си позволи да разсъждава за нещо, дето вероятно не разбира повече от мен

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1084874
цитирай
52. nio - pti, ще има голяма съпротива и в с...
17.08.2007 09:06
pti, ще има голяма съпротива и в самата партия.Не мисля че ще стане точно така както първоначално го обявиха.Важното е в началото доволните да са повече, за да не наделее натиска над здравия разум.
цитирай
53. antonov - До нио
20.08.2007 22:39
Нио обществото има два елемента:база и надстройка.
Нашето общество е общество на див капитализъм от
латиноамерикански тип.Капитализма е базата а такива
като тебе дето лъжат хората са надстройката.10-те
процента плосък данък обслужват само олигарсите,GP-тата и такива като тебе блюдолизци
на щат.
цитирай
54. nio - antonov да не би звездите да ти на...
21.08.2007 00:21
antonov да не би звездите да ти нашепват че съм на щат:-)
В интерес на истината, в зависимост от начина по който въведат плоския данък е възможно и аз да съм "ощетен".В дългосрочен план обаче всички ще са печеливши от икономическия растеж.Истински ощетени ще са само някои които ще загубят някои свои данъчни преференции.Посоката обаче е към общество в което няма преференции.

Латино-американския тип "капитализъм" е авторитарен и диаметрално противоположен на класическия либерализъм за който пиша.
цитирай
55. antonov - До нио
21.08.2007 12:49
Под латиноамерикански капитализъм се разбира
крайно либерален тип.Богатите на плащат данъци
и държавата тъне в мизирия.За пример:Мексико.
Брутния вътрешен продукт на Мексико и три пъти
по-малък от този на Франция а имат три пъти
повече милионери.
цитирай
56. nio - antonov, някой си е направил нелепа ...
21.08.2007 14:09
antonov, някой си е направил нелепа шега и си му повярвал.За щастие лесно можеш да провериш кои страни са в първата десятка по индекс на икономическа свобода и къде в списъка е Мексико и другите латиноамерикански страни/без Чили/.

А са бедни именно защото не провеждат либерална политика.А и плоския данък определя всички да плащат еднакво, а не богатите да не плащат.Щото до сега "богати" според закона бяха хора с 800лв заплата/например един зидар или бояджия/ и плащаха максималната ставка.Истински богатите плащат корпоративен данък който винаги е бил по-малък от данъка с който се облага труда.В момента е 10%, а обикновенните хора плащат двойно и тройно.Плоския данък просто намалява данъка на обикновенния човек до нивото на корпоративния.

antonov, това са съвсем прости работи и ако не ти се чете закона, попитай някой познат счетоводител да ти обясни кой какви данъци плаща.
цитирай
57. lambo - Това е анти-българска мярка
17.09.2007 17:06
Преди 9.9.1944г. комунистите са имали известна подкрепа на всички избори. Но ... една от основните им тези с които са подлъгали хората е била въвеждането на прогресивно-подоходен данък.
Колкото си по-богат, по висок процент данък ...

След "победата" цели 45 години имаше такъв ДОД,
но САМО ДО 600лв. Тоест само за хората със т.н. "средни доходи" между 130 и 600 лв.
Над 600лв. процента спираше да расте ...
Интереса клати феса ...
Вече 18 години след новата "победа" прогресивния данък е пак само до 600 лв.
За милионерите и милиардерите, все 24%
Сега даже и това е премахнато-оставят само 10%
Но помнете ми думата-и тях няма да платят
цитирай
58. antonov - Нио
01.10.2007 08:50
Май на теб някой икономист трябва да те светне за
данъчната политика!Корпоративен данък плащат фир-
мите а не техните собственици.Собствениците почти
винаги заемат високоплатени длъжности често с 4-5
цифрени заплати.Плоския данък го измисли олигархията за да се намалят плащанията върху
тези заплати.А това,че и такива като тебе ще намажат си е една екстра,която олигархията/базата/ дава на надстройката за да
може тази надстройка /медии,социолози и пр.псевдонаучни елементи/ да набиват в тъпите
кратуни на пейзанарията,че по-добра от тази база
няма!
цитирай
59. lambo - Точно така Антонов ...
09.10.2007 23:07
Когато през 60-те и 70-те социалистите бяха на власт в Швеция,
знаеш ли колко бе ППД на Богаташите?
Ами ... има нема само 85% !!!
Какви са тези 10%, какви са тези 5 лева ???
цитирай
60. apollon - и
15.11.2007 16:19
мисля че това е прабългарска мярка - връщане към корените :))))))
цитирай
61. анонимен - IKONOMIKA ZA MASITE
23.12.2007 22:24
http://ikonomikazamasite.blog.bg
цитирай
62. zaw12929 - Годината свърши , напред с добри мисли и извинения,ако има засегнати
27.12.2007 18:31
Здравейте, Пожелавам
Незабравимо посрещане на Новата 2008 Година.Нека късмета бъде с Вас, усмивката и да не слиза от лицето Ви, любовта да грее в сърцето Ви и здраве озари деня Ви.
Сърдечни пожелание от
zaw12929@abv.bg
цитирай
63. анонимен - obTfqZAZeo
01.06.2011 02:14
ThatВ’s really srehwd! Good to see the logic set out so well.
цитирай
64. анонимен - DgdmalyoRlabFIEb
01.06.2011 04:38
Spureior thinking demonstrated above. Thanks!
цитирай
65. анонимен - OPdjQgKVGrTSMDXS
01.06.2011 18:46
OhyH4h <a href="http://jrhwszhwwgfj.com/">jrhwszhwwgfj</a>
цитирай
66. анонимен - wGbEsQcmUJhAve
02.06.2011 13:42
wjWQyQ , [url=http://bheokhodlboo.com/]bheokhodlboo[/url], [link=http://hnrspixbcekv.com/]hnrspixbcekv[/link], http://ciluwflkhaoh.com/
цитирай
67. анонимен - QsMBGPvnbGib
04.06.2011 17:50
hFmQCQ , [url=http://ywknragsvdoe.com/]ywknragsvdoe[/url], [link=http://mbwpjoyiwxtr.com/]mbwpjoyiwxtr[/link], http://zyeitjcrszjc.com/
цитирай
68. анонимен - noxXLzXaZsZRh
04.06.2011 18:46
QpXiZZ , [url=http://qxdphislqcwx.com/]qxdphislqcwx[/url], [link=http://bnadtwpbcvtj.com/]bnadtwpbcvtj[/link], http://omcyiangikjc.com/
цитирай
69. анонимен - From News
06.08.2011 16:47
From News BBC.
<a href="http://www.openminds.co.il">&#1511;&#1497;&#1491;&#1493;&#1501; &#1488;&#1514;&#1512;&#1497;&#1501;</a>
цитирай
70. анонимен - payday loans online 843 18252
19.10.2012 03:25
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4027>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8667>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7960 payday loans online
цитирай
71. анонимен - buy viagra 591 18107
19.10.2012 17:53
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#14418>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#819>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#17360 buy viagra
цитирай
72. анонимен - purchase kamagra 16482
20.10.2012 04:48
<a href=http://orderkamagranow.com/#itimy>kamagra jelly 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#uowek >cheapest kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#qoltr buy kamagra soft
цитирай
73. анонимен - cheap generic levitra 3055
20.10.2012 06:17
<a href=http://orderlevitrahere.com/#yncwn>buy cheap levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#yuins >generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#mxaov levitra without prescription
цитирай
74. анонимен - cheap levitra online
21.10.2012 11:57
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#8921 - buy generic levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#6730>cheap generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#3200 online
цитирай
75. анонимен - buy generic viagra 19048
22.10.2012 09:05
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#ahclu>viagra 100 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#uxefr >viagra 150 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#nbebm viagra 150 mg
цитирай
76. анонимен - buy cheap cialis 4339
23.10.2012 02:02
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#bedqk>buy cheap cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#ebfao >cialis online without prescription</a> , http://ordercheapcialishere.com/#zzcac cialis 40 mg
цитирай
77. анонимен - levitra 20 mg
24.10.2012 04:07
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#6096>buy levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#7080>buy cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6609 online
цитирай
78. анонимен - buy cialis 16010
24.10.2012 04:40
<a href=http://cialisstorehere.com/#rldyl>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#vbvnz >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#dwvyc cheap cialis
цитирай
79. анонимен - buy viagra 1610
24.10.2012 06:10
<a href=http://viagrastorehere.com/#jefhy>viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#nwkuo >cheap viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#bimhx buy viagra
цитирай
80. анонимен - payday loans 789 12439
24.10.2012 17:44
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#2743>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#15793>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#13317 payday loans
цитирай
81. анонимен - buy generic cialis 478 7065
24.10.2012 18:54
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#10272>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16405>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#16212 cialis online
цитирай
82. анонимен - buy levitra online 4767
26.10.2012 01:49
<a href=http://levitrastorehere.com/#ikydp>buy levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#efdjg >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#lfpum buy levitra online
цитирай
83. анонимен - buy cialis 745 18317
26.10.2012 02:12
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#20168>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7423>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#5766 buy generic cialis
цитирай
84. анонимен - kamagra online 444
26.10.2012 08:58
<a href=http://kamagrastorehere.com/#iaeqs>generic kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#oprxx >generic kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#hrdar cheap kamagra
цитирай
85. nio - http://vitsparad. blogspot. c...
12.06.2013 12:07
http://vitsparad.blogspot.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nio
Категория: Политика
Прочетен: 2135534
Постинги: 78
Коментари: 2126
Гласове: 15799
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031